Вицешампион на България по бокс положи основите на нов спортен клуб в Момчилград. 25-годишният Енгин Махмуд е едновременно председател и треньор на клуба по бокс „Лионс Боксинг“. Това е петият спортен клуб регистриран в Момчилград. В момента в града има ще отбори по футбол, тенис на маса, вдигане на тежести и борба. "Лионс Боксинг" развива дейност от месец и вече над 10 деца на различна възраст тренират на ринга в спортен комплекс "Наим Сюлейманоглу" всеки делничен ден. В момента се извършва подбор на нови състезатели. Желаещите да се запишат могат да се обадят на телефон: 0879 647 498.

Идеята на Енгин Махмуд е да запали възможно повече млади хора да се занимават с бокс, а родният му Момчилград да печели медали и в този спорт.

"Желанието ми е градът да има свой клуб и състезатели по бокс, защото разполагаме с чудесна спортна база. Вярвам, че успехите няма да закъснеят и ще прославим Момчилград по най-добрия начин", заяви треньорът. Зад гърба си той има престижни участия в бокса в категория за аматьори не само в България, но и в Германия. Енгин Махмуд е вицешампион на страната при мъже в тежка категория до 91 килограма. Среброто е извоювано тази година на републиканското първенство в Благоевград с отбора на "Арда".

Преди да се захване с бокс Енгин Махмуд се е занимавал с футбол. Кариерата му на спортист стартира от момчилградския футболен клуб "Родопи-1935". Играл е в юношеския отбор на многократния шампион „Лудогорец“ и е тренирал и с мъжкия отбор. Настоящият боксьор е бил част и от младежкия национален отбор на България. Играл е още за отборите на "Литекс", "Локомотив" /Пловдив/ и "Чавдар" /Етрополе/.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/10/20 05:38

    А в Джебел, колко спортни клуба има, освен прословутия футболен, дето за нищо не става ? Николко. После младите семейства бягали по големите градове и на запад. Бягат заради децата си, господа управляващи, защото в този град не се прави нищо за тях. А един град не е само тротоари и паркове

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.