На 73-годишна възраст почина бившият турски премиер Месут Йълмаз, съобщават истанбулските медии. Той беше наричан „закрилникът на изселниците от България“. Покойният президент Тургут Йозал и Месут Йълмаз проведоха тежките реформи, за да превърнат Турция в една от водещите икономики в света.

Йълмаз страдаше през последните години от рак на белите дробове. На 5 май турският политик бе подложен на мозъчна операция, а лекарите определиха здравословното му състояние като стабилно, посочват турските медии.

За кончината на Ахмет Месут Йълмаз днес съобщи главният лекар на болницата в Истанбул, в която той беше лекуван.

Йълмаз, бивш председател на Отечествената партия, беше назначаван за премиер три пъти между 1991 и 1999 г., но има само две години, прослужени на поста.

Роден на 6 ноември 1947 г. в Истанбул, бившият министър-председател на Турция имаше съпруга и двама синове, единият от които почина през 2017 г.

За последно посети България преди 7 години, когато заедно с Цветан Цветанов участваха в ритуал по зарязване на лозя в района на Харманли.

На снимката: Месут Йълмаз, съпругата му Берна и синовете им

24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/20 12:13

    Allah rahmet eglesin.Ailesine bas sagligi ve sabir! Devletcilige ornekti!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/20 13:50

    Пълната Демокрация настъпи с Неговата партия Анаватан партиси,Имаше свобода,Имаше Демократична медия,Сега народа го обвзе страх от Султана,Той коли той бесе,Аллах рахмет ейлесин Месут башкан.Почивай в мир.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/10/20 14:09

    Не разбрах кой е Ахмед, ама нейсе!

    ОтговорИзтриване
  4. макар че не е от 20години в обществения живот хората го помнят с добри дела,аджаба какво ще кажат за сегашния(секратарката на он)лекаму пръс

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/10/20 22:24

    Allah rahmet eglesin.Dunya siyasetinin buyuk kaybi.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.