Възобновено е изпълнението на дейностите по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“, съобщи зам. кметът на община Кърджали инж. Катя Митовска. С писмо на управляващия орган изпълнението на договора се удължава с период равен на периода на спиране и новата крайна дата за приключване на проекта е 21 юли 2021 г.
Работата по проекта, който включва пет подобекта, стартира през май миналата година с реконструкция на площад „Хаджи Димитър“ в стара градска част на Кърджали. Въпреки че в участъка на площада в момента се извършва движение на МПС, там предстои да бъде положен последният износващ слой на асфалта и поставена хоризонтална пътната маркировка и вертикална сигнализация, уточни зам. кметът.
В рамките на проекта ще се работи и по ул. "Иван Вазов", ул. "Кл.Охридски” и ул. „Добруджа”. Там ще бъде извършена реконструкция на тротоари, подмяна на бордюри, и реконструкция на пътната настилка на уличното платно. За да стартират дейностите по ул. „Добруджа“ обаче се изчаква приключването на дейностите по изграждане на водопровода от ВиК Кърджали, който се реализира по Инвестиционната програма на водното дружество.

„Приемайки този подход на работа, избягваме порочната практика реконструкцията на пътната настилка и след това отново разкопаване на улица, за да се реализира проект на ВиК“, подчерта инж. Митовска.
Договореност за изчакване по приключване на дейности на ВиК Кърджали, но по проект финансиран по ОП „Околна среда“ ще има и за ул. „Иван Вазов“. Улицата е във фокуса на вниманието както на водното дружество, така и на проекта на община Кърджали „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“, реализиращ се по ОП „Региони в растеж“.
Поетапно ще стартират дейностите и по реконструкцията на тротоари на още седем улици в Кърджали. Част от тях в близост до учебни заведения. Фирмите изпълнители за това вече са готови с техническите проекти и има издадени разрешения за строеж.
От следващата седмица започва работа по ремонт на тротоари и улично осветление на улиците „Екзарх Йосиф“ и „Генерал Чернозубов“. Предстои да бъде издадена заповед за временната организация на движението за тях до края на тази седмица, уточни още инж. Митовска.
Приключил е и изборът на фирма изпълнител на още един от подобектите по мащабния проект, включващ изграждането на мост, свързващ първа и втора част на парк „Арпезос - Север”.
До дни предстои да бъдат актуализирани и информационните табели на проекта, където ще бъде визирана новата крайна дата 21 юли.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/10/20 10:27

    Някой да се сеща да е правена улица или тротоар в кв. "Възрожденци" някога.....?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/10/20 10:40

    А кога се предвижда ремонт на моста на пазара до магазина за кебапчета на Любо арматурите са излезнали и хората се спъват

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/10/20 10:48

    Заглавието трябва да бъде започва кърпежи те на улиците с Гипс.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/10/20 13:17

      Да хвърлят и една шепа теракол че поне един месец да изкарат кърпежите.хахаахааа

      Изтриване
  4. Анонимен1/10/20 11:56

    асане инфраструктура в с.Резбарци ще има ли?За изборите ни агетирахте и обещавахте и пак нищо не се прави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/10/20 17:09

      stiga si mrankal kat stane kvartal togava

      Изтриване
    2. Анонимен2/10/20 12:03

      Научи се да пишеш!

      Изтриване
    3. Анонимен2/10/20 13:04

      Научи се да пишеш на Български език!

      Изтриване
  5. Анонимен1/10/20 12:11

    Моста ми е много важен, другот няма значение!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/10/20 13:16

    Изчакайте още малко ,да започнат дъждовете

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/10/20 18:45

      Да трябва да се изчакат дъждовете,дупките да се напълнят с вода,и тамън е за ремонт

      Изтриване
  7. Анонимен1/10/20 14:13

    За този господин дето пита за моста на пазара това е старият път за гр.Хасково. И в дясната страна на моста дето му се виждат арматурите е така вече повече от 60 години. Това място е така защото навремето един танк го счупи като минаваше и не можа да вземе десният завой. Та оттогава е счупен. Никое ръководство на Общината не се е сетило да го от ремонтира. Аз и други хора бяхме свидетели на инцидента.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/10/20 17:22

      az pak 1984 my postavqx trotoarnite plochki i togava si beshe zdrav predi 36 godini

      Изтриване
  8. Анонимен1/10/20 15:34

    На нескопосаните кърпежи казват ремон и реконструкция.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/10/20 17:53

    Какво стана с водния цикъл за кв„Гледка и Горна Гледка няма такава държава

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/10/20 09:49

    Дано да се направи качествено и красиво, но пак изчакаха дъждовния период, както винаги.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/10/20 01:18

    she ima besilki.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.