Бившият оперативен ръководител от Сараите Лютви Местан имал телевизионно участие. Не за катастрофата край Загорско, а предизборно. Бившият председател на ДПС, после лидер на разпадналата се партия ДОСТ, който все още не открехва пердето, за да се види ще играе ли пак и в прегръдка с кого, изрекъл на глас казвани смели неща за ДПС от други хора. Но пък е интересно да признаваш нещо, в което си бил ключов играч, но отричаш участието си.


ДПС има две лица и две крила, признава бившият оперативен шеф на Движението.

Под думите му едното лице на партията е за “пред хората“ и демонстрира работи за евроатлантическите ценности на страната. Другото лице той определя като "истинското и пошлото".

Според Местан в партията има политическо и бизнес крило, като "събирателната точка се явява вождът Ахмед Доган". Местан отказва да уточни кой ръководи бизнес крилото на ДПС, като обяснява, че това се решавало от Доган.

"Политическото крило представя красивото лице на партията ", казва Местан.

Според него "силно ДПС е равно на слабо дясно и дискредитиран евроатлантически път на страната" (Това последното е самопредлагане към „Демократична България“, на които да им занесе четирите букви Д-О-С-Т. Формацията на Христо Иванов би са самоубила в такъв формат, но това е техен дерт).

 

Извън самопредлагането, какво ни казва Лютви Местан. На красив български език Местан звучи така: В ДПС едните будалкат хората, другите правят пачки!

Поне в местановия период на ДПС е било така. Самият Местан го казва

 

Защо чак сега?

Защото,… ефендим, абиджим, тюрк кардешим, назначеният от Ахмед Доган за председател на ДПС Лютви Местан в този период покриваше цялата територия на двуликото Движение като осцилиращо енергийно поле. И това 100-процентово покритие позволяваше на оперативния председател и 100-процентово морално и материално самозадоволяване, достигайки висоти на нарцисизъм и до простоватото отчаяние на будалканите: Бу да мъ Местанън, амъна кодумуну хаятъ!? (И това ли е на Местан, да си таковам и живота!?).

24rodopi.com

P. S. Изрази и факти в помощ на Местан да си отговори кой е начело на бизнес крилото и на много още въпроси: Кой построи луксозната сграда в район „Изток“ в столицата, и към която изгоненият от Сарая оперативен шеф гледаше толкова влюбено, колкото и към резиденцията на Сюлейман Гюкче; Помниш ли клетвата на площад „19 май“ в Джебел; Защо яката кака стана министър на спорта; А Чираан сарай край Босфора помните ли с другата кака; Автор или само съавтор си на списък „160“;.... Дали Гьокче ти праща банани от Гвателама, това не заяждане, а просто търсене на отговор на големия въпрос: Защо Анкара затвори портите пред Местан? 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/10/20 09:12

    Абе Павка, покрай ДПС от последен бедняк стана милионер, ти ли сега говориш за крила в ДПС, самият ти постоянно говореше за някакви абстрактни евроатлантически ценности,лаладжия. Изобщо това, което плаямпаше нон стоп мислиш ли че някой някъде го интересува. И толкова години в политиката, депутат, поставен лидер на партия бил ли си полезен, ценен с нещо поне за един човек,за народ да не говорим, а че много нещастия и злини причини това го знаем и видяхме всички. Сега се осираш в паничката, от която си папал с години и то със златна лъжичка, но това се очакваше от теб. Sen ne devlete, ne millete, decek başka bişeim yok.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/20 10:43

      Както се говори, имал да плаща наеми и заплатите на секретарките в офисите на Дост.Дължал и пари на Координаторите,които са плащали наемите и заплатите за няколко месеца.

      Изтриване
  2. Анонимен10/10/20 09:15

    GOSPODIN MESTAN, VSHICKI STE EDIN DPL DRENKI.NARODA E GLUPAV, NE VIE. ZASTOTO GLASUVAT ZA ,KATO VAS MOSCHENNIZI ,ZABLUJDAVAT I LIJAT SIS PRAZNI OBESTANIA,I ZAPLAHI NASCHITE MÜSULMANI.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/10/20 09:52

    това е самата истина за дпс.НИЩО НОВО НЕ КАЗВА.ВСЕИЗВЕСТНИ НЕЩА. ЗАТРИВАНЕ НА ДПС ДОСТ УЧИНДОЛСКИЯ ЧАЛГАДЖИЯ И ОЩЕ И ОЩЕ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/10/20 10:00

    24 родопи вие и дпс сте шарлатани mestan hakli

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/20 11:58

      Родопи не са нито една партия, тяхната работа е да пишат истините. Като си вкараш главата в задника, това не означава, че журналистите са ви виновни та се чудите в коя група да ги вкарате, малоумнико. Местан беше ли на върха в ДПС - беше, стана ли милионер на гърба на бедните турци - стана. Мълча ли - мълча. И сега Родопи е виновна? Ходи и се гръмни, та земята да олекне поне с един тъпак.

      Изтриване
    2. Анонимен11/10/20 17:41

      Така ли бе зурна?

      Изтриване
  5. Анонимен10/10/20 10:10

    павел участва и в двете групи активно....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/10/20 10:21

    Местан е такъв театрален постановчик в политиката ,даже и Калоянчев би му завидял.Ако Доган беше обещал, това което беше обещавал Местан-България щеше да стане десет пъти по-добре.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/10/20 10:27

    След като видяха от Развигор,че малцинствата почнаха да тръгват след Рашид и Републиканци за България.Веднага пуснаха своя човек по телевизия Бтв,за да не изгубят контрола над Малцинствата.
    В момента зад партия Дост и Местан няма И 500 човека.Целта е ясна!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/10/20 10:30

    Местан искал да покаже мускули за да направи коалиция с някоя дясна партия,като Републиканците,Да България или Имали такъв народ.Но въпроса е дали ще може да излъже някоя партия ? За да може да е оратор на тази коалиция в Парламента?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/20 17:22

      И да ги окраде тях. Той е бита карта. Където стъпи трева не никне.

      Изтриване
  9. Анонимен10/10/20 10:46

    Анкара е видял,че от нашите политици нищо не става.Жалко,че изгоряха много хора.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/10/20 10:52

    lirite kak sa? vleznaha li v eu?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/20 22:37

      Zasega sa pri mayka ti. Da se gotvi i bashta ti...

      Изтриване
  11. Анонимен10/10/20 11:50

    Какви политиците сте, след като не може да си платите наемите на офисите си?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/20 11:58

      Ами откраднаха парите за офисите, значи са сто процентови лъжливи политици.

      Изтриване
    2. Анонимен10/10/20 20:12

      E ти пък, нали са платени крайна сметка. Дали той или друг важното, е че е платено. Всички от партията ДоСТ са лапнали по нещочко, някои малко накои много и т.н.
      Гладници

      Изтриване
  12. Анонимен10/10/20 12:48

    Където да отива,полза от него няма, повече ще има загуба.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/10/20 13:48

    Г-н Местан ....Ако имате малко съвест , самонаказвайте се ....
    Вие вече се забъркахте в убийството на бебе !!!!!!!!!!!!
    Опасен Осман ......

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен10/10/20 14:40

    Нека Местан да каже 24 часа Родопи ли му е виновна за това, че в гр.София, на "Орлов мост" с др.Станишев си раздадоха целувки и то какви пред цялото общество. Срам и позор за едни мъже набедени политици. Хайде холан. Хората знаят и помнят.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен10/10/20 15:27

    А Амет Агата рапортува на руския генерал от разузнаването Решетников,от това по зловещо за турците има ли ,а неграмотните гласуват ли гласуват за депсе

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен10/10/20 15:53

    Чуйте ме хора аз като етнически турчин се срамувам от ДПС и ДОСТ Никарагуа вече няма да гласувам за тях

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен10/10/20 16:45

    a ве боклук всичките сте един дол дренки ще останеш на сухо затуй ревеш а може да ти отнемат всичко откраднато

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен10/10/20 18:45

    AMA TASAKLIYA KAT MESTAN V DPS EDIN NQMA,toy pusna podpis za priznavane na turcite za malcinstvo no DPS mulchi a i bg turcite sa melezi i podpiskata ostana s 10tina hiladi istinski turci koito se podpisaha

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен10/10/20 19:09

    Тоя е полудял нещо става под килима.Писача.
    Теб кво те бьрка бе писач, пиши ако мислиш за хората как ги обират на село.
    Такьв е бил закона за белите петна или пасищата на селото. А кой предложи да се измени така в този парламент ааа.
    Да ти кажа Кьджалийски депутат избран от Момчилград,тихомьлком. Добре ли платиха бе чочум тия земевладелци окрупявящи гори поляни чукари, няма кьде да пасат хората.Аа за ХЕИ кьм животновьди друг пьт.

    ОтговорИзтриване
  20. всяка партия се създава с цел печалба ако несте разбрали за 30години значи заслужаваме дасме най бедните в европа

    ОтговорИзтриване
  21. Долу ръцете от г-н Доган и екип той е истински българин, десетилетия наред вече осигурява на милата ни родина евтина работна ръка без претенции за жизнен стандарт. Да живее Доган, ибрикчии такива неблагдарни.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен11/10/20 15:30

    За ферди мурат няма ли новина пишман журналисти май вече не дарява календари и стари гуми

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен12/10/20 07:55

    Защо Местан говори само за ДПС,а не за Дост?Да не се готви да става пак, председател на ДПС?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.