Поредната строителна площадка на територията на община Черноочене беше открита в понеделник, преди редовното заседание на Общинския съвет. На първата копка за изграждането на нова модерна автогара в централното село присъстваха кметът на Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, общински съветници, представители на общинското ръководство, местни кметове, общественици, представители на фирмата изпълнител, проектанта и надзора на обекта.

Автогарата ще създаде съвременни условия и удобства на пътуващите по общинската, републиканската и международната транспортна мрежа и ще облекчи потока на автомобили през центъра на селото, заяви кметът Айдън Осман.

Сградата на автогарата ще е на два етажа, с навес за пасажери, с два сектора – за заминаващи и за пристигащи автобуси, зони за техническо обслужване, както и с паркинг за автобуси и автомобили.

В сградата ще има и офиси на транспортни фирми, търговски обекти, заведения и други обслужващи помещения.

Реализацията на проекта е плод на 10-годишен труд на администрацията за създаване и цялостно благоустрояване на Черноочене, каза кметът. И подчерта, че проектът ще допринесе за създаването на комфорт на населението на централното село и периферните населени места.

Финансирането е със собствени бюджетни средства на Община Черноочене. Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца.

Идеята за изграждане на нова автогара е отпреди 10 години. Когато през 2012 г. започна изпълнението на проект за благоустрояване и покриване на участък от дерето в село Черноочене – център, още тогава кметът Айдън Осман беше заявил, че като дългосрочна перспектива ръководството на Община Черноочене обмисля върху покритата част на реката да бъде изградена нова автогара, като по този начин бъде улеснен престоят на преминаващите автобуси по главния път, който в бъдеще ще бъде един от основните европейски коридори.

Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/11/20 15:15

    Vajnoto e da se stroi i novo dae ako shte i pet da imate po dobre e novo da vi napravim aferim

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/11/20 17:22

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/11/20 20:41

    Стиска ли да пускаш коментарите против кмета феодал?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/11/20 04:45

    ФОЛКЛОР И РЕАЛНОСТ
    „Село, наше село,
    пусто опустело!” -
    припев тъй банален,
    и все по-актуален!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/11/20 04:48

    От всяко дърво не става свирка,
    но всяка гара става за спирка.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/11/20 11:24

    muhtar maskasiz hastalanmasin

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.