Кърджали влезе в едно от „основанията“ за протест на превозвачи днес в столицата. 100 автобуса и 2000 таксита се подготвят да блокират София в знак на протест срещу ветото на президента срещу криминализирането на нелегалните транспортни услуги.

Превозвачите заплашват да спрат превоза по републиканските, междуобластните и междуселищните линии, както и международните. Градските превози ще бъдат преустановени между 9 и 11 ч. в столицата.

Промяната в Наказателния кодекс, която се прави през Кодекса за търговско корабоплаване предвижда затвор от две до пет години и конфискация на автомобила. Ако деянието е извършено от две или повече лица и те са се сговорили предварително наказанието е лишаване от свобода от пет до десет години и  глоба от пет до петнадесет хиляди лева. Дава се възможност съдът да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Президентът Румен Радев наложи вето на поправките, а гласовете на групата на ГЕРБ в парламента не стигнаха, за да бъде отхвърлено то.

Това пък ядоса превозвачи, които заявиха, че от 20 години законодателството не може да се справи с нелегалните транспортни услуги. От бранша дадоха за пример отново Кърджали, където „има 400 автомобила, които правят курсове съм Европа“.

Според неотдавнашно проучване около 80 са превозвачите само в региона на Източните Родопи. Курсовете на стоки и пътници се извършват всяка седмица, като крайните точки са Германия, Италия, Белгия, Нидерландия, Франция, Испания. Около 80-100 евро пък струва „билетът“ на пътник. Изпращането на багаж в двете посоки пък се таксува спрямо големината и килограмите.

На снимката: Акция на данъчни се проведе преди месеци в Кърджали. Обект на проверките бяха бусове, тръгващи към Западна Европа

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/11/20 09:37

    Няма ли да е по логично да им дадат друг вариант на тези превозвачи.Вместо да ги спират,да си плащат данъците,осигоровки,здравни и каквото друго трява.Да печели и държавата и тези хора дето превозват.Или пък нямат интерес от това,зада печелят само тези обвързани политически автобусни фирми.Да трупат още някой милион.Най активни са политиците от ДПС (Арда тур).От 30 години ограбват държавата и народа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/11/20 13:42

      Логично е ама вместо да се покаже вратичка как да го направат нали трябва някои да се злепоставя.

      Изтриване
  2. Анонимен25/11/20 10:10

    Da si napravqt firmi eood i da si plasthat danacite zabogatqha zaplashvat klientite kazvat im da ne kazvat che plasthat pari a sa priqteli i otivat zaedno na rabota davat si parite na granicite nai lesno prez romuniq no i v surbiq minava podkopa na policai 120 evro bilet do germaniq ne spqt shofyorite i postoyano stavat katastrofi ili davat na nqkoi klient da shofira ne zavisimo dali imat staj vajnoto da se dviji kolata a do daniq 150 evro do shveciq 200 evro bilet s golqm risk na katasrofa sprete gi

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/11/20 14:15

      И те искат това и те си плащат данъци. Какво даправят хората имали работа в държавата да работя ви сигурно на хубава заплата работите или на инат правите коментар.

      Изтриване
    2. Анонимен25/11/20 14:43

      Абе помияр нещастен неграмотник. Всеки си има глава на раменете, никой нете кара да се качиш при тях.Нещастник

      Изтриване
    3. Анонимен25/11/20 20:14

      Abe lolyo spri gi ti ,ti da ne si Edin ot tyah 4e si tolkova zapoznat SAS zenite

      Изтриване
  3. Анонимен25/11/20 19:12

    Ние пътниците сме доволни от нелегалните бусове,,,,, вземат те от адреса в България и те карат в адреса в Запада , а законните автобуси те оставят или в някаква магистрала или централна гара, не се ебавайте с хората, щом не отърва някои мафиоти тогава държавата да ги легализира,

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/11/20 05:02

    Има и бусове с турска регистрация които карат хора в Турция.Даже имат график всяка неделя от 9.00 тръгват от Кърджали.Данъка да си платят и така да станат пътнически

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.