Най-малко 70 000 безработни лица в цялата страна се очаква да бъдат обхванати от проекта „Заетост за теб“ на Агенцията по заетостта. Целта му е да се предостави подкрепа за реинтеграция в заетост на хората, останали без работа вследствие от възникналата пандемия и разпространението на коронавируса COVID-19, обясниха от Бюрото по труда в Кърджали. По проекта ще се предоставя подкрепа за наемане на безработни лица на пълно или непълно работно време (най-малко на 4 часа) за период до 3 месеца. С цел гарантиране на устойчивост, работодателят е длъжен да запази заетостта на 75 % от подкрепените лица за периода, равен на периода на субсидираната заетост. Финансовият ресурс е в размер на 160 000 000 лв., разпределен на квотен принцип по общини и окрупнен по области, а от тях 50 000 000 лв. е определена национална квота за приоритетно подпомагане на работодатели от сфери „Хотелиерство и ресторантьорство” и „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации“.

Това е само един от проектите, които Агенцията предлага.

Работодателите могат да се възползват също така от програмите „Нова възможност за младежка заетост“, „Родители в заетост“, Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от Ковид-19“.

„Разчитаме на работодателите в региона за заявят своите потребности за разкриване и на несубсидирани работни места. Апелираме те да се възползват от възможностите на различните проекти, като по този начин открият подходящия човешки ресурс, който пък от своя страна да донесе бъдещ успех на стопанската единица“, призова Сабахаттин Бекчи от Бюрото по труда.

Експертите от дирекция „Бюро по труда“ в Кърджали пък са на разположение за информация по всеки един проект на Агенцията по заетостта.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.