Служителите по чистотата в Момчилград замениха традиционните метли с вакуум-машина, с която събират окапалите по улиците, тротоарите и парка листа.

Професионалният листосъбирач е закупен със средства от общинския бюджет. Благодарение на новата машина тази есен обществените площи в Момчилград се почистват от падналите листа много по-бързо и качествено, посочват от пресцентъра на Община Момчилград.

Мощността на листосъбирача е 6,5 конски сили, а към него има 5-метрова гъвкава тръба, с помощта на която се почистват по-големи площи като площади. Освен метлите, в миналото остават и огромните чували, в които работници събираха шумата. Благодарение на машината сега листата ще се товарят направо в камион с брезент, който ги извозва.

24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/11/20 13:06

    Супер! Поздравления
    Само и комиончето ще трябва да бъде покрит

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/11/20 13:17

    А, за работниците пари за работни дрехи и обувки нямали?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/11/20 14:03

    Браво!Сега остава да промените и работното време на служителите по чистотата,за да не пречат на свободното движение на хора и превозни средства!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/11/20 14:32

    Браво.Но вместо да купувате нова техника,служителите на общината да обикалят града ни и да глобяват за всеки хвърлен отпадък и фас.Тогава общинските работници по честотата ще останат много малко лица.Хем пари от глоби,хем по малко разходи за заплати.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/11/20 23:23

    kolko sela sa v tasi obstina, a kak e v tesi sela esennata kartinka? koi i kak chisti tam publichnite trotoari, parkingite, parkove, gradinki, gori, rekichki, gari, autogari?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/11/20 08:45

    Kakvo stava s mosta na ptiçar
    Septebvri tryanvaşe da raboti.
    Kato gledam nay malko edna godina
    Şte çakame moje i poveçe.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/11/20 08:54

    Браво на управата в Момчилград - дърпад напред, Кърджали има да се учи много от ‘мегаполиса’ Момчилград!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/11/20 13:48

    Cedka cedkaa ne se spria bre chadurche

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.