От утре, 14 ноември, магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в търговските обекти в часовете между 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст. Това разпореди със заповед днес здравният министър Костадин Ангелов.

Аптеките организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Припомняме, че от днес в сила беше заповед за така нар. „зелен коридор“ за възрастни хора в магазините и аптеките. Тя отпадна бързо след като се установи, че близо 300 000 работещи пенсионери не могат да пазаруват или  да си купят лекарства между 8.00 и 10.00 часа, а юристи определиха министерската заповед за дискриминационна.

Пълният текст на заповедта - тук

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/11/20 19:00

    Обичам корона-истерията. Нагледах се на глупости на властта. По-забавон от холивудски филм, защото е на живо.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/11/20 21:09

    ще ми каже те ли колко пенсионери има в Кърджали. три часа ще чакат всички мaгaзини дa дойде един пенсионер да пaзaрувa. браво

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/11/20 22:38

    Как може беее, тези хора трябва да почиват в този час!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е пълен абсурд. Ще доведат до фалит малкият бизнес.Язък сега кой ще стои до 22 в Кауфланд да чака промоциите та да не хвърлят храните с краен срок на годност ? Или ще пуснат промоциите между 13:30 и 16:30 хахах

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/11/20 18:54

    Каква. Работа бе господа управляващи нали са пенсионери... Къде са им.пенсите или вие нарочно ги морите...... Как така работят. ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/20 20:45

      За съжаление в БЪлхария са задължени да работят за да не умрат от глад горките пенсионери!

      Изтриване
  6. Дядо Ташко15/11/20 06:03

    Ние с баба Корнелия като сме далтонисти как да разберем кога коридора е зелен и кой червен.

    ОтговорИзтриване
  7. Братовчеда15/11/20 14:19

    Коридорите за пазаруване биха имали някакъв смисъл единствено при пълно затваряне. Така както напролет го направиха в Канада. Но да приложиш мярката „коридори“ при липса на затваряне е не просто безполезно, то е вредно. Защото не решава никакъв проблем при обстановка, в която кафенетата са пълни, дискотеките работят до половин час преди полунощ, децата не ходят на училище, но играят футбол на всяко пространство, на което е възможно да се рита топка и всички си носят маските като компреси при ангина. Ако това се беше случило в някоя друга държава – комбинацията от пълна слободия и строго съблюдавани коридори – щеше да има протести. Ние не протестираме. Ние изпускаме напрежението през подигравки.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.