2279 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през последното денонощие. 5 729 са направените PCR тестове. 39,7 % от тестваните са дали положителен резултат.

Най-много новозаразени има в столицата – 432, а най-малко са в Кърджали – 5, Търговище – 8 и Смолян – 15.

Разпределение по области по настоящ адрес на лицата с коноравирусна инфекция от събота: Благоевград - 66; Бургас - 179; Варна - 200; Велико Търново - 52; Видин - 34; Враца - 43; Габрово - 73; Добрич - 154; Кърджали - 5; Кюстендил - 96; Ловеч - 52; Монтана – 81; Пазарджик - 77; Перник - 34; Плевен - 109; Пловдив - 151; Разград - 20; Русе - 39; Силистра - 21; Сливен - 32; Смолян - 15; София област – 86; София (град) - 432; Стара Загора - 47; Търговище - 8; Хасково - 45; Шумен - 35; Ямбол - 93.

Общият брой на потвърдените случаи у нас от 8 март до 0:00 часа на 22 ноември става 120 697, от които активни са 82 125, показват данните в Националната информационна система.

1364 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 35 752.

Хоспитализираните лица са 6193, от които 408 се намират в интензивните отделения.

Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 2820, като 42 от случаите са от последните 24 часа.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/20 09:12

    На 21.11.2020г. починали:

    74г. м Черноочене
    81г. ж Кърджали
    62г. м Джебел
    60г. м Кирково
    59г. м Кърджали

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/20 09:57

    От страна на управляващите има упорство. Сбърканата цел води до грешни решения. Виждате, че който реагира по-остро, веднага се разхвърлят пари хаотично. Хора умират, а ти показваш как се сторят магистрали и мантинели. Този човек е неадекватен за реалността. Вместо да са с грижа за хората, управляващите са с грижа за олигархията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ относно управлението на кризата с коронавируса. Тя разказа за преживяванията си, докато бе болна:
    4 дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Почувствах се по-добре. Първите дни бе доста тежко. Всеки различно понася болестта. В деня, в който ме приеха получих треска и имах чувството, че спрях да дишам.



    След това преживят всички съпътстващи заболявания-всичко те боли. Има и странични ефекти-получих отслабване на слуха ,влияние върху вегетативната нервна система, не можеш да задържиш предмет, получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото. Имаше трудни моменти.



    Във ВМА не можеш да видиш много, изолиран си в една стая. Видях, че лекарите са изморени, сестрите са изтощени. Но много организирани и всеотдайни в работата си



    Лекарите са на предела и самите те го казват. Организирахме се в три групи-едни ще отидат ще помагат в болниците, други в РЗИ, а трети в социалните служби. Учителите ще помагат в училищата. И ние имаме заразени депутати.



    Ще стана доброволец, реших го на втория ден в болницата. Влизам в болница с ковид –отделение. Вече съм го организирала. Ще вляза в болница в София. Ще бъда санитарка. Ще остана колкото е необходимо. 33-ма души сме до тук да помагаме. Това е човещина, вътрешна потребност.



    В провинцията е още по-зле, колегите дежурят по 12 часа. В Шумен е по-зле от Свищов, защото болните са повече. Ще се върнат двамата от Свищов за бюджета. И след бюджета продължаваме отново.



    При първата вълна през март ние подкрепихме правителството, но не спирахме да критикуваме управлението на кризата. То продължава да е в хаос. Провали се в управленските решения-изпуснаха лятото, децентрализираха решенията от страх да не носят отговорност, издаваха заповеди, които си противоречаха.



    Мисленето им е мандатно, как да изкарат мандата. целта е властта-как да използват кризата ,за да спечелят следващото управление. Алтернативата е не на мислиш мандатно, а държавнически с грижа за хората.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.