В рамките на ден в центъра на Кърджали се спретна фестивал на рибата. Разпънаха се чаршии, запушиха скари…  А благодарение на феста разбрахме, че когато шаранът пристигне в Кърджали става с цена 15 лева за кило. Защото местният е 6,50/кг. Кърджалийци разбраха, че „припълзял“ октопод до Градската градина е 58 лева за килограм, докато на плажа в Гърция се хапва за 8 евро-в плато с маслини, домати, краставици, обилно зехтин, хляб и… 150 грама узо. 

Маятика и лица пък се продаваха на феста за 68 лева за килограм, сомът скромно - 25 лева за кило.

И докато цените си бяха шокиращи, то поне местните „пехливани“ подариха безплатен сеир на кърджалийци. Деца се сбиха край шатрите в студения ноемврийски ден…

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/11/20 14:40

    Пак се усвояват еврокинти по герберски тертип, поне да бяха нахранили пехливанчовците

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/20 17:30

    Много проста телевизия сте,плато октопод струвал 8 евро в Гърция е нали слагат 100гр.октопод бе за,айде 20 стотинки да ядеме октопод,аман от псевдо репортери

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/11/20 20:33

    Колко грама е октопод в това гръцко плато??? Веднъж отиде до Гърция и научи цените! Бре, бре! Акъл торбасъ, демек бош Кафа!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/11/20 09:10

    Тук да е ти е Манхатън с тия цени..!Голям Грях е Господ не корона а камъни ще ни вали на главите..!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/11/20 16:32

      С такава глава и павета могат да те валят !

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.