„На първо място е здравето, но от друга страна се питаме, ние как ще се препитаваме? Как ще си платим сметките - ток, вода, телефон. Откакто съобщиха, че могат да ни затворят отново, всеки се оплаква, страхува се. Толкова пари са вложени. Ето, мръзнем  на студа, за да изкараме някой лев, да се изхранваме“.

Това споделя Юлия Станкова от Кърджали. Жената от години работи в сферата на търговията с детски дрехи на един от най-посещаемите щандове на пазара в областния град.

Новите мерки за справяне с епидемията включват именно затваряне на всички нехранителни магазини. Те вече са предложени от здравния министър и Националния оперативен щаб, но предстои решението на правителството в сряда.

В Кърджали собственици на подобни обекти и техните работници са изключително притеснени. Търговци отчитат отлив на клиенти още от септември.

„Последно време хората се скриха. Може би заради вируса, наплашиха се. Естествено, че и училищата като ги затворят, клиентите няма да купуват дрехи за децата си. Оборотите паднаха още от септември и то много. Голяма е разликата от миналата година. От месец на месец става все по-трудно“, споделя Юлия.

Самата тя е и майка на първокласник.

„И при децата ще е трудно, когато минат на онлайн обучение, защото вкъщи повече се отпускат, докато в училище са по-дисциплинирани“, смята кърджалийката.

И останалите търговци в съседство споделят притесненията й. По думите им, още не са се отърсили от първото затваряне през месец март, когато някои от тях са освободили работници. Твърдят, че загубите при повторни подобни мерки ще са пагубни за малкия бизнес, тъй като въпреки, че не работят, ще трябва да платят наеми и осигуровки.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/11/20 16:44

    За тези работата май е да седят на стола пред сергията, да пушат цигари и да разговарят по телефоните.
    Аз не мога да им отговоря как ще си плащат сметките.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/11/20 20:07

    До16:44 Ти май не знаеш каде растът зеленчуците според теб на дърветата,влизал ли си в оранжерия?Този свят няма нужда от такива,екземпляри,като теб,да се въртят на столче в офиса.Дано всевишния да ви прибере по бързичко,че заради такива всичко отива по дяволите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/11/20 22:28

    Да затварят 10 дена. За вас всичко пари ли е ще ви дадат милиони и пак няда да сте доволни. Търговците винаги не са доволни недейте да страхувайте за 10 дина няма да умрете от глад, хората дрехи ли да ядат или обувки. В такова положение никой тяма да купи дрехи или обувки освен ядене вие все си мислете за себе си.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/11/20 23:53

    Цял ден с кафе и цигара на стола.И ако я накараш да ти покаже нещо и не купиш.Много груба става с клиентите.Как ще си запази бизнеса.

    ОтговорИзтриване
  5. що не пробвайте да Работите като нас на заплата или сте свикнали само да дърпате чекмеджето и дасе смеете на хората които работят на заплата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/11/20 09:30

    Тогава да мрем, за да работите вие.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/11/20 13:10

    ТЪРГОВЦИТЕ Т.Е. ПРЕКУПВАЧИТЕ ДА НЕ СЕ ОПЛАКВАТ.ЦЯЛ ЖИВОТ НА ЧЕКМЕДЖЕ. ИЗНУДВАТ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЗА НИСКИ ЦЕНИ ПОСЛЕ СЛАГАТ НЕПОСИЛНИ НАДЦЕНКИ. ХАЙДЕ КАТО МРЪЗНЕТЕ И НЯМАТЕ РАБОТА ЗАТВОРЕТЕ ТЕЗИ СЕРГИИ И ОТИДЕТЕ В ЗАВОДИТЕ.ТЪРСЯТ НО ВИЕ СТЕ ТЪРТЕИ. ЗАТОВА ХАК ВИ Е .ЖИВОТА ДА ВИ ОДАРИ И ЩЕТЕ НЕ ЩЕТЕ ЩА ЗАПОЧНИТЕ ДА СИ ВАДИТЕ ХЛЯБА С ИСТИНСКИ ТРУД. ПУБЛИКУВАЙ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.