Община Кърджали ще популяризира традиционни женски носии от XVIII-XIX век от 8 провинции в Беломорския регион.

За старта на проекта предстои Общинският съвет да даде съгласие за участието на Община Кърджали като партньор в предложението „Културата не познава граници”/“Culture Knows No Borders”/, депозирано от  “OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatifi”, Република Турция, по Грантова схема за общо културно наследство.

Община Кърджали е поканена да участва в проекта от „Обася - кооперация за туристическо  развитие” в Маниса. Като партньори в „Културата не познава граници“ се включват Община Кърджали и така нар. „турско читалище“ „Юмер Лютви“, от българска страна, и Голяма община Маниса - от Република Турция.

Основните дейности по проекта са свързани с организиране на тематичен промоционален и изложбен център в Маниса, представяне на традиционни женски носии от Беломорския регион в Турция и България.

Бюджетът на проекта е в размер на 164 053,59 евро, от които средства 147 516,99 евро грант и 16 536,60 евро – собствен принос на водеща организация -  „Обася - кооперация за туристическо развитие”.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.