По-скромно и със съкратени програми-така ще бъдат проведени възпоменателните мероприятия в знак на почит към жертвите на „Възродителния процес“ в региона.

Това се налага заради въведените в страната противоепидемични мерки, заяви областният председател на ДПС в Кърджали Ресми Мурад.

Той отбеляза, че по случай 36-годишнината от трагичните събития през 1984 година от 25 до 27 декември ще се почетат всички жертви на Възродителния процес. Във всяко населено място от областта, където има традиция да се провеждат възпоменателни митинги, посветени на декемврийските събития, ще бъдат положени венци пред паметните плочи на жертвите и ще се отправят молитви в тяхна памет.

Първото мероприятие от програмата ще бъде на 25 декември от 10.30 часа пред чешмата - паметник в ардинското село Млечино. Там през 1984 г. се събират над 3 000 души от близките села Горно и Долно Прахово, Башево и Чернигово, за да изразят своето несъгласие със смяната на турските си имена. Същия ден ще бъдат поднесени венци пред паметните плочи на жертвите в момчилградските села Горско Дюлево, Ауста, Нановица, Равен и Груево.

На 26 декември от 10.30 ч. в кирковското село Могиляне ще се посети гроба на убитата по време на Възродителния процес 18-месечна Тюркян Фейзуллах. Ще се положат венци пред чешмата-паметник и ще се направи молитва в памет на жертвите.

На 27 декември от 12.30 часа ще бъдат поставени венци пред паметника на жертвите от тоталитарния режим в центъра на Момчилград.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/12/20 18:48

    Ердоган във видеообращението похвали и ДПС, и Бойко Борисов ..... с което още веднъж потвърди това, което отдавна знаем - че ДПС и ГЕРБ са комбина.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/12/20 18:48

    ДПС и ГЕРБ са брат и сестричка с обща майка БКП, няма нужда да пояснявам кой е брата и коя сестричката.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/12/20 18:50

    САЩ наложиха санкции срещу съюзник, важен, стратегически - Турция. Мнозина не вярваха. Но това вече е факт. Тръмп повече няма да пази Ердоган.
    Напускането на Белия дом от Тръмп е лоша новина и Путин, и за Дуда, и за Орбан и за Борисов
    Изваждането на ДПС от черния списък на Ердоган означава само едно - Русия ще ползва всички налични средства, за да запази властта си в България на следващите избори. Ако някой се заблуждава, че Ердоган просто така е размислил за ДПС, които с години се опитваше да отстрани къде ползвайки партията на Местан, къде по други начини, то той греши. Турската подкрепа за ДПС ще бъде възнаградена щедро с рубли, нефт, оръжие, каквото е нужно.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/12/20 19:01

    Опитът Ердоган да привлече ДПС ползвайки етническата карта е опит да откъсне върхушката на ДПС от зависимостта си от ДС, респективно руските служби. Доста наивно от страна на Ердоган , но този опит показва , че България става терен за съперничество между Путин и Ердоган. Българската политическа класа прави възможно това , защото е продажна.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/12/20 19:06

    По добре за българския обществено-политически живот пестеливо, рационално и разумно хайдушко-войводовско и "експлоататорско'към тънките струни на нашите братя българи и българските граждани-турци!АМАН ОТ ПОРОБИТЕЛИ И ВЪЗРОДИТЕЛИ беше казал един наш съгражданин общественик, турчин!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/12/20 14:57

      До 19.01 и до 19.06....Много знаете.ПРОХЕСОРИ.Вие друга работа нямате ли?Цели фермани по вестника...А 24.ч.Родопи ги публикува.А ако коментираме спорта не ги публикувате педераси

      Изтриване
  6. Анонимен21/12/20 19:17

    Ще бъде национално обединяващо да бъде поканен Президента на нашата държава Румен Радев в с. Млечино, Тюркан чешма или Момчилград да поднесе и той венци или цветя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/12/20 12:47

      Хахаха когато Доган поднесе цветя на г.Буново

      Изтриване
  7. Анонимен21/12/20 23:05

    turskiya nardod v bulgaria ima iznenada za dps na izborite

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/12/20 08:07

    Само Слави Трифонов

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/12/20 14:25

    За единия кокал, не оставят и мъртвите на мира.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/12/20 17:32

    TRqbva da se prevzeme DPS otvatre,i da izgonime yasladjiite i komunistite

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.