Въпреки пандемията, въпреки страховете и частичния локдаун, дни преди празниците в Кърджали се усеща оживление. Пустите улици се изпълниха с хора, а паркингите с автомобили. Според търговци обаче, предпразничното пазаруване се състои основно от хранителни продукти, плодове и зеленчуци. В останалите магазини все още не усещат особено раздвижване.

“Към настоящия момент има наистина оживление. Хората излязоха, но не се отразява на търговията. Тук съм от 30 години, такъв спад не е имало досега“, твърди Никола Николов, дългогодишен търговец, предлагащ козметика и стоки за бита.

Според него разликата с предишни години е осезаема.

„Спадът по мои наблюдения е с около 20-30 процента. Разговарям с клиенти, с колеги търговци и те са на същото мнение - няма работа и това е“, твърди кърджалиецът.

Според Никола, затварянето на заведенията се отразява и на търговията.

„Карантината и изобщо затварянето на заведенията оказа влияние на търговията. Хората идват за малко и се прибират. Няма къде да седнат. Това, че не работят заведенията, закусвалните, ресторантите, се отразява и на нас“, твърди още търговецът.

Въпреки всичко се надява в следващите дни да има някакво раздвижване и търговията да потръгне.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/12/20 18:30

    Със дупки и без пътища в савременния свят - оборот нема, приятели.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/12/20 18:30

    В Кърджали дори няма къде да си паркираш колата. Какво ти пазаруване?! Не ходя!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/12/20 00:35

    Няма условия само с кооперации нема как

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/12/20 10:31

    Като цяло цялата година е нулева надявам се следващата година да се оправи

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.