Чрез видеоконферентна връзка се проведе официалното годишно събитие на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“, на което бенефициентите, подкрепени от Фонда, получиха плакети и сертификати за финансираните им през 2020 г. бизнес проекти. Церемонията отразява успеха в усилията на Фонда и местния бизнес за устойчивото развитие на община Крумовград и насърчаването на бизнес инициативите в региона.

На събитието присъстваха учредителите на Фонда - община Крумовград, представлявана от кмета г-жа Себихан Мехмед, „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, представлявано от проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България, Красен Кискинов – председател на Фонда и членовете на Управителния съвет,  представители на „Смарт А Груп“ ЕООД – консултант по техническа помощ, представители на „Райфайзенбанк България“ ЕАД, представители на фирмите, получили финансиране от Фонда и регионални медии.

„Надявам се, че трудната 2020г. е преминала. Мога само да се радвам на постигнатото през изминалата година, което е заслуга на членовете на управителния съвет на Фонда. Специално поздравявам и сътрудниците“, посочи Себихан Мехмед.

„Поздравявам всички участици в този проект. Поздравявам хората, които направиха проектите и успяха да ги защитят. Всичко това показва, че който работи, той ще постигне резултат от своята работа. Нека новата 2021г. бъде здрава, ползотворна и успешна“, заяви проф. д-р инж. Илия Гърков.

„Поздравления на всички, които работиха за успешното развитие на Фонда.

Проекта ми беше дълго време обмислян. Реших да увелича мощностите си в преработката, за което благодаря на кмета. Ако можеше навсякъде в България да се работи така би било чудесно. Като бъдеще виждам отоплението на пелети. Хубаво е човек да мисли и за другите, това ми даде възможност да създам нови работни места. Организирах курсове, за да може хората да се обучат да работят с машините. Имахме трудности по време на кризата, но не спряхме работа“, посочи Румен Моллов, управител на „Моллови 2005“ ООД.

Красен Кискинов, председател на Управителния съвет на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“ представи дейността на Фонда през изминалата година. Като изброи предизвикателствата пред работата на Фонда в условия на пандемията от Covid-19, той подчерта положените усилия и вложената енергия за реализиране на  проектите от страна на всички участници.

През 2020 г. са финансирани 14 проекта на обща стойност 2 852 946.56 лв. – 6 в сферата на производството, 3 в областта на животновъдството и земеделието, и 5 проекта в областта на услугите. Работните места, създадени с реализирането им, са 35.

Съвкупно, от началото на дейността на Фонда през юли 2019 г., са финансирани общо 20 проекта и са създадени 52 работни места на стойност 3 596 930.56 лв.

По традиция, макар и от дистанция, сертификатите и плакетите на участниците бяха „връчени“ от учредителите на Фонда г-жа Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград, и проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.


Създаването на фонда води началото си от месец май 2015 г., когато между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград беше подписан Меморандум за разбирателство. В съответствие с договореностите по Меморандума страните обединиха усилия и продължават да работят в дух на партньорство за осигуряване на трайни ползи за жителите на общината чрез сътрудничество в икономическото и социално развитие, развитието на малък и среден бизнес, здравеопазването и образованието.

Учреден през юли 2019 г., фондът ще разпредели общо 10 млн. долара, 5 млн. долара осигурени като грант от „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, и 5 млн. долара осигурени като заемен капитал от Райфайзенбанк България, в рамките на периода на експлоатация на рудник „Ада тепе“. Средствата са насочени за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград.

 

Списък на проектите и фирмите, получили средства от Фонда през 2020 г.:,

„Софта Трейд“ ООД

Изграждане на линия за производство на пелети от дървесина с капацитет 500 кг/час

 

ЗП Владимир Хаджиев

„Закупуване и монтаж на модулен обект за преработка на мляко и търговия с млечни продукти с капацитет 300 литра на ден“

 

„Моллови 2005“ ООД

„Разширяване капацитета за преработка на дървесина и въвеждане на нови продукти“

 

„Дурал“ ООД

„Подобряване на конкурентоспособността на „Дурал“ ООД чрез разширяване на дейността и внедряване на ново оборудване“

 

„Зара БГ“ ЕООД

”Цех за производство на корпусни мебели и изделия от дърво“

 

“Хамат“ ЕООД

„Разширяване капацитета на производство на материали за уплътнители за капачки“

 

„Ася Джан“ ЕООД

„Закупуване на оборудване за заведение за бързо обслужване“

 

“Транс Груп Крумовград” ООД

„Закупуване на колесен многофункционален багер с челен товарач“

 

ЗП Неждет Хасан Байрактар         

„Изграждане на овцеферма за 200 овце за месо“

 

„ИСИМЕД“ ЕООД

„Закупуване на машини“

 

“КАДСТАР“ ЕООД

„Закупуване на геодезическо оборудване – дигитален нивелир Leica LS 10 комплект и GNSS Leica GS 18L“

 

„Д-Р КОСТА БАТКОВ – 2010“ ЕООД

„Закупуване на оборудване за ветеринарна амбулатория за животни в гр. Крумовград, общ. Крумовград“

 

ЗП Владимир Алеков Хаджиев

„Закупуване на техника и оборудване“

 

„Джи и Джи Груп“ ЕООД

„Производство на съдове и прибори за хранене за еднократна употреба от рециклируем материал в с. Поточница, общ. Крумовград“

24rodopi.com 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/1/21 16:56

    Браво! Сигурен съм, че скоро и Крумовград ще стане град за пример във всяко отношение.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.