През 2020-а животът напомни на всички нас колко струват свободата, солидарността и човещината. България и светът мъчително преосмислят заблудите от епохата на егоизма. Но 2020-а бе и годината на българското събуждане. Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало.

Това заяви президентът Румен Радев в новогодишното си обръщение. В речта си той говори за българските медици, които поеха най-голямата тежест от кризата, предизвикана от COVID-19. Не пропусна и факта, че предстои година на избори.

Цялата реч на държавния глава:

"Скъпи съотечественици,

Минути ни делят от 1 януари – новото начало, което тази година повече от всякога очакваме.

България и светът изпращат една трудна и разломна година. Преживяваме пандемия, в която загубихме скъпи хора. Преминахме мъчителна адаптация към нов начин на живот – на работа, учене и общуване.

Първата ми мисъл днес е към българите, които посрещат празника самотни и в недоимък, опечалени и обезверени. Към хилядите лекари, сестри и санитари, които понесоха тежестта на сполетялото ни бедствие. Към дежурните от всички служби в новогодишната нощ. В дни на кризи и изпитания, всеки от нас може да усети радостта от доброто, сторено на ближния. Такива периоди сполетяват всеки от нас и е важно силните да подкрепят пострадалите с разбиране и грижа, с внимание и жест, с материална и човешка съпричастност.

През 2020-а животът напомни на всички нас колко струват свободата, солидарността и човещината. България и светът мъчително преосмислят заблудите от епохата на егоизма.

Но 2020-а бе и годината на българското събуждане. Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало. Героите на гражданската доблест са непримиримите хора, които месеци не спират да отстояват свободата и закона по площадите, храбрите българи, които в малките градове не се уплашиха да излязат срещу местните дерибеи, студентите, които заявиха, че България трябва да бъде европейска демокрация. Онези достойни българи в институциите, в съда и в медиите, които въпреки натиска, останаха верни на принципите и истината.

Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна.

През 2021-ва година два пъти ще отидем на избори. Организацията им трябва да гарантира здравето и правото на глас на всеки българин. Недопустими са каквито и да било оправдания за отлагане на машинното и дистанционното гласуване. Обществото ни вече се организира срещу фалшификациите на вота.

Имаме нужда от лидерство. Лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел; да укрепи държавността и законността; да пресече кражбите; да издигне образованието, здравеопазването, науката и културата в истински приоритет, а човека – в основна ценност; да поеме смело към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите; да възвърне авторитета на държавата; да защити красивата ни природа; да утвърди почтеността, знанието и компетентността в управлението на България.

В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха.

Народът ни е надживял много изпитания. Държавата ни неведнъж е възкръсвала за нов живот. Оставили сме ярка диря в културата, науката и спорта. Неведнъж сме изумявали света с дарованията си. Вярвам, че предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си.

Здраве и благословена година на всеки от вас, скъпи сънародници!

Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи.

Сега е времето!

Да ни е честита новата 2021-а година!".


24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/1/21 10:15

    Завършен селянин,развел се,с разведена любовница,без грам политически познания.Готов за кмет на Славяново.Редакцията и да не ме отразите така мислят повечето избиратели.Опурочи с глуповото си слово празника.И все пак да ви е честита Новата 2021 година.Здрава,мирна и богата да е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/1/21 16:14

      Господине, не отива на един гражданин, като Вас да няма елементарна езикова култура. Колкото до разводите и любовниците, това са коментари за клюкарките пред блока.

      Изтриване
    2. Анонимен1/1/21 17:58

      Еничарин на Боко и Доган ли си? Защо не критикуваш и тях?

      Изтриване
  2. Анонимен1/1/21 10:31

    Последното изказване на фигуранта Радев в новогодишната нощ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/1/21 17:57

      -Мутри вън! Това пък е последната дума и на народа!

      Изтриване
  3. Анонимен1/1/21 11:24

    луд умора няма

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/1/21 15:34

      prezidenta na izmir, bursa i ankara v bulgaristan :-)

      Изтриване
  4. Анонимен1/1/21 12:13

    Иска ми се да повярвам, но не мога да забравя момента, когато бащата на президента предизвика катастрофа.
    И тогава вместо президентът да каже "И той е човек, при това на възраст, и на него може да му се случи", той направи опити да потули всичко и истината излезе наяве след месеци. Не мога да вярвам искрено на такъв човек. Използва позицията си на държавен глава за са прикрие истината! Доблестта преди всичко!

    Кумчо ви Вълчо

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/1/21 17:54

      А на шкафчето с пачките евра в милиони не вярваш нали? Всички сте едни и същи калинки герберасите!

      Изтриване
  5. Анонимен1/1/21 12:49

    Ще свалим мафията през новата година.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/1/21 13:49

    Най некадърния президент след 10 11 1989г.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/1/21 17:55

      А онзи дребния наркоман на герп, предишния по-ти харесва значи?! Странии хора сте вие герберо-депесарите!

      Изтриване
  7. Анонимен1/1/21 13:50

    ФИГУРАНТА МУНЬОООО...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/1/21 16:26

    Последното му изказване в новогодишна нощ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/1/21 16:28

    Догодина ще бъде или Борисов или генерал Мутафчийски

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/1/21 16:28

    Защо всички бивши военни са толкова смотани Караянчев , Радев ,а Найденов е мъжкар разкара пчеличката Мая.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/1/21 17:14

    xaxaxaxaxa samo gionsorati o gerb sabrani da jivee prezidenta samo toi misli za naroda si i ne e kral kak vsi4ki vav gerb kradat

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/1/21 17:38

    То щото Роско беше по-кадърен за това му дърпаше ухото Боко. Беше се натопорчил по едно време че ще направи всичко възможно в България да бъде построен завод на "Фолксваген". Да ама не. Сега е метнал мерак на част от българското посолство в Берлин. Ама за това никой не приказва. Някои много ги е страх от президента Радев. Честита Нова Година и промяна най-после. Да реши народа.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/1/21 21:46

    Тука коментиращите са в голямата хранилка на Гроб.Още малко остана.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/1/21 10:27

    Аз от тази хранилка нито съм помирисвал нито съм ял пък не ми и трябва. За сметка на това колко много се облажиха и оядоха от нея та трябваше по-големи гащи вече да носят щото старите им отесняха.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/1/21 11:31

    21:46 oще 4год.май ще търпиш щеш нещеш

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/1/21 11:33

    Последна реч аморе мио

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/1/21 11:36

    Пълен олигофрен е тоя

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/1/21 11:51

    i tez kade beha na hranilka do sega vav gerb neka se rasledva znaem zadosa dalaveri na hora vav opravata na gerb koito na garba na darjavata zabogatiaha dosta znaem gi koi sa i kato vi bie 6uta naroda 6te gi vidite sami kak 6te dezertirat ot darjavata DA JIVEE PREZIDENTA

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.