57 пожара са възникнали в региона от началото на отоплителния сезон, съобщиха от Областната дирекция на МВР. От тях 47 са без материални загуби – най често запалване на комини и контейнери за смет. Пожарите с материални загуби са 10, при които са унищожени: 375 кв.м покривни конструкции, 5 броя пластмасови контейнера за смет, 50 кв.м опушени стени и тавани, домашно имущество, бяла, черна и компютърна техника.

При възникналите пожари няма загинали, пострадал е един човек.

Основна причина за възникването на тези пожари е неправилното ползване на отоплителни и нагревателни уреди и небрежност при боравене с открит огън.

Ръководството на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Кърджали отправя препоръки към гражданите и гостите на областта да спазват противопожарните правила, а именно:

-Използвайте изправни и стандартни отоплителни уреди.

-Не разпалвайте печките на твърдо гориво с лесно запалими течности (бензин, нафта и др.).

-Разполагайте печките и димоотводните тръби на безопасно разстояние (най-малко 1 метър) от горими конструкции.

-В никакъв случай не оставяйте без наблюдение включени отоплителни прибори, особено в присъствието на деца и трудноподвижни възрастни хора. Изключете всички уреди, преди да излезете или да си легнете.

-Горимите материали, включително и дървата за горене, следва да бъдат поставени на безопасно разстояние от печката.

-Сушенето на дрехи и материали да става на разстояние, изключващо възможността за запалването им.

-Никога не изхвърляйте неизстинала сгурия и пепел там, където има горими отпадъци.

При  евентуално възникване на пожари незабавно позвънете на телефон 112.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.