Най-вероятно учениците от 7, 8 и 12 клас ще бъдат първите, които ще се върнат в класните стаи. Основен критерий, според здравните власти, е как се движи заболеваемостта в следващите дни. 

Каква е нагласата в Кърджали - един най-спокойните в това отношение региони? Според директора на СУ “Петко Рачов Славейков“ най-голямото училище в Южна България, готовността децата да се върнат в присъствена форма на обучение е на 100%.

„Ние нямаме проблеми, когато се даде възможност, веднага да ги посрещнем. Не само тези класове - 7, 8, 12 клас, защото според мен не трябва да ги делим кой клас е важен и кой не е“, твърди директорът Милко Багдасаров. 

По отношение на притеснението на учителите и риска, който поемат, връщайки се в клас, Багдасаров заяви:

“Нямаме такива притеснения. При нас самата обстановка е спокойна, а и епидемията не е толкова голяма в Кърджали. Може би и това играе роля. Според мен желанието на всички учители е да се върнат в час, заедно с учениците, за да може да развиваме и създаваме качествено образование. А това става само с присъствие! Прекалено много стана времето без деца в училище!“, заяви категорично директорът на най-голямото училище в региона. По думите му качественото образование трябва да е основна стратегическа цел на държавата.

„Днес присъствах на първия присъствен ден на карантинирана учителка. Не мога да ви опиша какво бе вълнението на децата и техния преподавател. Това е картина, която трябва да се снима“, посочи Багдасаров.

В крайна сметка окончателно решение за връщането на учениците от гимназиален и прогимназиален етап в класните стаи ще бъде взето през следващите седмици.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/21 16:08

    Ами прав е Милко. Нещата стоят точно така - качествено обучение не може да има онлайн. Седмица-две да са, окей, ама оттам нататък не е нормално.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/1/21 16:29

    Това училище вече толкова години е образец за гр.Кърджали. Факт е, че толкова талантливи деца са завършили в чужбина реномирани университети и са се реализирали в живота. По коридорите на училището висят портретите на голяма част от тях, а на колко от тях ги няма сигурно няма да стигнат коридорите. Но всичко става с много труд от страна на директора, на учителите и на самите деца. Жалко само, че вместо да живеят и работят в страна си са пръснати по света.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/1/21 18:33

      Не съм съгласен! Нормално е при над 1000 ученици и броя на успешно реализираните да е по-голям. Не намесвайте качество, защото имам поглед на преподаването в дистанционна среда и не съм очарован от него.

      Изтриване
  3. Анонимен19/1/21 16:36

    16.08 Прав е на куково лято! Значи не може да се организира! Куц....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/21 20:37

    А ти чат ли си за ендемично заболяване? Нали сънуваш като...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.