Противоепидемичните мерки ще бъдат облекчени в началото на месец февруари. Това обяви пред медиите здравният министър проф. Костадин Ангелов. Единственото, което ще бъде променено обаче, ще бъде в сферата на висшето и средното образование, допълни той.

Министърът посрещна първата партида на ваксината на "Модерна". Тя в момента се позиционира в хладилник, който държи температурен режим от минус 20 градуса. „От утре сме създали логистиката за започване на ваксинацията и с ваксината на "Модерна" в България", обяви министърът. По думите му дозите от ваксината са изключително малко и ще бъде разпределена за РЗИ - София. Той обяви, че на 25 януари ще пристигнат 4000 дози и ще бъдат разпределени в регионите на страната. "Хубавата новина е, че ЕК сключи договор за допълнителни количества ваксини от първата доставена в България ваксина - на "Пфайзер". Българската държава участва в това споразумение с индикативни количества към днешна дата - близо 2 млн. 900 хил. ваксини. Имаме абсолютното спокойствие, че ще имаме достатъчно количества ваксини за всички български граждани. В процес на регистрация е и ваксината на "Астра Зенека". Индикативните количества от тази ваксина са близо 4 млн. и половина. Осигурили сме ваксини за всеки един български гражданин", допълни още здравният министър.

То посочи, че от 25 януари ще започне масово тестване на учителите.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/1/21 15:47

    Подарявам ти моята и на семейството ми ваксини.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/1/21 08:01

    Интересно откъде е този напън за тия ваксини ,след като перу осъди билгейс сорос и рокфелер за измислената пандемия и за фалшивата ваксина

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/1/21 09:08

    След 2 години, когато дойде реда на обикновенните хора просто няма да имаме нужда от нея.
    Само дето ще плащате едни големи суми напразно .....
    Вижте как протича ваксинирането в Израел.......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.