Кучетата са проблем на Кърджали от години.
Завчера едни кучелюбци качиха във Фейсбук снимки на мръзнещи кастрирани четириноги. Ден по-късно проблемът се пренесе в медиите с обидни думи по адрес на Кърджали. Кметът Хасан Азис назначи проверка.

Проблемът с бездомните кучета е много голям. Хасан Азис и екипът му трябва да започнат сериозна работа за разрешаването му сега, за да може следващият кмет на Кърджали да отчете вече европейски измерения на кучешката тема в града край Арда. Години са нужни и много пари.

 

Но темата за кучетата толкова хваща дикиш, че ако бяхме в предизборния месец, сега щяха да валят политически декларации. А горките мръзнещи животни, ако можеха да говорят, сигурно щяха да благодарят: Кьопек/куче да си куче в Кърджали по време на избори!

 

Садъка Алиева е може би най-отчаяната жена в България. Последните дъждове активираха за пореден път свлачище, което буквално разцепи къщата й в кирковското село Орлица. Възрастната жена, която е инвалид, бе незабавно евакуирана и настанена временно в стая в кметството.

За Садъка толкова шум, колкото за мръзнещите кучета, нямаше.

Като чуеш, прочетеш или изгледаш репортажа за Садъка и необитаемия й дом, първосигнално правиш онези маймунски движения, от които всеки около теб разбира, че си казваш: Да чукна на дърво, че на мен да не се случи! Бог да пази мен!

Е, да ама се случи на друг човек. Човек! Демек, може и на теб. Не е речено точно от свлачище да пострадаш...

Държавата няма да отпусне пари за овладяването на свлачището в Орлица. Обяснението: твърде много ще се охарчи за спасяването на една къща – ние да не сме Германия или Норвегия!?

Никой не занесе одеяло, дреха, храна или една добра дума на Садъка. Никой не отиде да сподели дори една сълза с най-отчаяната жена в България.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/1/21 09:14

    Нали всяка община трябва да има резервни общински жилища къде са???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/21 12:36

      Карадайъ има много семейни хотели. Може да я настани спокойно.

      Изтриване
  2. Анонимен30/1/21 09:22

    Че нали партията се грижи за всички ви.Или това е само предизборно.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/1/21 10:01

    Тази жена семейство няма ли? Деца, братя, сестри, сама в целия свят ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/21 10:45

      Явно няма или не се интересуват от нея. Какво значение има, когато жената е в беда?

      Изтриване
  4. Анонимен30/1/21 10:06

    Кучкарите са кючелюбци заради далаверата. Снимат кучета, реват за кучат, но кучето у дома нямат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/21 12:38

      Ако влезнеш в профила на въпросното момче, което помага на кучетата в снимката, ще видиш, че помага и на хора и то повече отколкото ти си помагал през целия си живот. А ти защо не помагаш на животни или на хора? То също ще имаш далавера , ще отидеш в Рая ;)

      Изтриване
  5. Анонимен30/1/21 10:07

    От партията казаха: Оставете топките на кучетата. До 4 април има мораториум.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/1/21 10:13

    Сега имат по важни работи- трябва да намерят 50000 гласа кой ти мисли една възрастна жена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/21 11:19

      Ние мислим за кучетата а ти помогни на жената вместо да коментираш туса глупости

      Изтриване
  7. Желяз каменноff30/1/21 10:37

    Последните 25години кучетата са проблем номер едно после осветлението и последно улиците ни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/21 10:47

      Номер едно са защото хората си изхвърлят кучетата на улицата. Това не са кучета на кмета или общината, а на безсъвестни хора. Този проблем го има в цялата страна, без изключение.

      Изтриване
    2. Анонимен30/1/21 17:22

      значи, ано 10:47 виж кво ще ти кажа. първо, уличните кучета са точно проблема на ОБЩИНИТЕ И КМЕТОВЕТЕ. защо ли? Ами защото в шибаната кочина наричана държава, има хора които работят и са работили за тази държава и държавата като такава е длъжна да осигури елементарните битови и санитарни нужди, качество на живот на тези хора, чрез общините и кметовете, които са ИЗБРАНИ за това. Тяхната работа е ДА СЛУЖАТ НА ХОРАТА. Отговорността да намерят решение на този ПРОБЛЕМ е точно пък на кметовете и общините!!! ТЕ СА ТАМ ТОЧЧЧНО ЗА ТЕЗИ НЕЩА. НЕ СА ЗА КРАСОТА.

      Изтриване
    3. Анонимен30/1/21 17:23

      КМЕТОВЕТЕ И ОБЩИНАРИТЕ ДА СЛЕЗНАТ ОТ КОЛИТЕ СИ И ДА СТАВАТ ЗА РАБОТА В 5 СУТРИН И ДА ХОДЯТ ПО УЛИЦИТЕ - ДА ГИ ВИДИМ! СТИГА ДЕ КОГА ЩЕ ГИ МАХНЕТЕ ТИЯ ПЕСОВЕ ОТ УЛИЦИТЕ. ИСКАМЕ ДА ХОДИМ СПОКОЙНО СТИГА ВЕЧЕ. КОЙТО ИСКА ЩЕ СИ ГИ ПРИБИРА ВКЪЩИ АЙДЕЕ МАРШШШШ

      Изтриване
  8. Желяз каменноff30/1/21 11:13

    Вярно е бръто

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/1/21 11:51

    Защо бъркате едната новина със другата каква е целта и кой ви каза да правите дравнение кой кои

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/1/21 11:52

    Ами кучелюбци вие които ги храните по улиците вземете ги у вас и се грижете както се прави в цивилизованите държави .Чипирайте ги ваксинирайте ги обезпаразитявайте ги .Когато излизате с тях на разходка им събирайте изпражненията в кесийка и ги водете с наморници .Това е грижа а не като им носите одеяла по улиците и храна . Ние останалите граждани които също обичаме животните и не ги храним по улиците искаме ние и децата ни да се разхождат спокойно по улиците а не да бъдем нападани от глутници и заразявани с болести .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/1/21 09:57

      Твоите деца да не ходят спокойно дано да са нападнати от сучета

      Изтриване
  11. Анонимен30/1/21 11:56

    А вие съвестните ВЗЕМЕТЕ КУЧЕТАТА У ВАС ДА ЖИВЕЯТ РЕДОМ С ВАШИТЕ ДЕЦА И СЕ ГРИЖЕТЕ ЗА ТЯХ БЕЗ ДА ГИ ПУСКАТЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ И ДА НАПАДАТ ХОРА ПО УЛИЦИТЕ .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен30/1/21 13:31

    Доган фана бога за рога какво го интересува една старица. Но на изборите първи ще и иска гласа.САРАЙ ПАША Е МН НАПРЕД С МАТЕРИАЛА БЕДНИ МИ ЛЮДЕ.

    ОтговорИзтриване
  13. Живея р работа около пазара нямате на представа какви глутници от кучета обикалят през целият ден не дай се да излезеш късно вечер Може ш и никога да не се прибереш страшно е.Не мразя животните напротив обичам ги но проблемът със кучетата наистина е сериозен поради това че са гладни ги прави още по агресивни.Не малко хора от града пострадаха от бездомни кучета на тяхното място може да е всеки един от нас майка,баща,не дай се да е дете.Живяла съм и в други градове в България например като Варна повярвайте никъде не видях такива огромни глутници от кучета както е в Кърджали.
    Сигурно общината чака да се случи някоя голяма трагедия за да предприеме мерки.

    ОтговорИзтриване
  14. Живея в раьона около пазара нямате на представа какви глутници от кучета обикалят през целият ден не дай се да излезеш късно вечер Може и никога да не се прибереш страшно е.Не мразя животните напротив обичам ги но проблемът със кучетата наистина е сериозен поради това че са гладни ги прави още по агресивни.Не малко хора от града пострадаха от бездомни кучета на тяхното място може да е всеки един от нас майка,баща,не дай се да е дете.Живяла съм и в други градове в България например като Варна повярвайте никъде не видях такива огромни глутници от кучета както е в Кърджали.
    Сигурно общината чака да се случи някоя голяма трагедия за да предприеме мерки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/21 21:52

      lajesh. zasto niama snimki i video, iavni svideteli?

      Изтриване
  15. Анонимен30/1/21 15:54

    В общината няма един дом за възастни а ще се строи приют за кучета в тухлената фабрика в Подкова. От коквото се печели това се строи

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен30/1/21 21:13

    Много е важно да се постваме в фейса. Повечето хорица кучета ги яли. За съжаление това е действителноста.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен30/1/21 21:50

    tova e po zdraven protivoepidemichen predizboren protokol na kmeta i obstinskite savetnici li?!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен31/1/21 11:30

    ah, za kakvo imate tolkova mnogo bezsardechni christiani i musulmani?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.