Огромна маса плаващ боклук продължава да грози бреговете на язовир „Кърджали“. Както първи 24rodopi.com писа преди седмица, тонове отпадъци - клони, дънери, пластамасови бутилки и всякакви вехтории се носят във водите под хижа „Боровица“  и срещу най-снимания меандър в Родопите - „Подковата“. Днес сметището е завладяло нови територии.
Отпадъците са завладели заливите в района и могат сериозно да се отразят на туристическия сезон. Още повече, че в този участък се намира и панорамната площадка „Райски Изглед“ и пещерата „Утроба“. 

Припомняме, че преди дни премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Емил Димитров да изготви справка за всички нерегламентирани сметища в страната, в това число да влязат и язовирите. Боклуците да бъдат разчистени, а последващият контрол - строг.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/1/21 19:37

    Мизерията и мръсотията са навсякъде. Сами се тровим и убиваме, а властимащите нищо не правят. Густо им е.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/1/21 07:40

    Партийната директива за почистването на боклуците е спусната пред изборно. Но защо се мълчи по въпроса за боклуците които пристигат от Европа, изгарят се в България, замърсяват въздуха и природата, пълнят нечии дълбоки джобове и тровят и убиват българското население. Иначе хореографа мълчи за това което става.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/1/21 07:52

    Защо не помислим за нашето възпитание и отношение към природата? Защо не възпитаваме децата си? В какво се превърнахме ? Превръщаме родното място в бунище .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/1/21 08:18

    Някой официално трябва да уведоми кмета за това , както и за другите грозни сметища на всяка отбивка по пътя към Боровица.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/1/21 08:57

    Това е облика на управляващите. Такава мизерия никога не е било.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/21 10:21

      Какво са ти виновни управляващите ,че ти си михлюзин и си изхвърляш боклуците в реката или язовира бе нещастник...

      Изтриване
  6. Анонимен30/1/21 11:28

    Фахри изчисти си пред хижата пък и да не са твои нали искаш туристи като си взел сам на концесия брега там смисъл завзел си го чисти за да идват хората и да им е хубаво ! А вие чадъри публикувайте веднъж !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/1/21 12:34

    идете под гробищата на бенковски да видите боклук всеки си хвърля там

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/1/21 15:10

    Ами виновни са, контенерите обикновенно преливат от боклук, събират ги 1 път седмично или на 2 седмици, така е в договора му фирмата за събиране и общината. Хората по селата само 1 седмично ли произвеждат отпадаци. Вярно е и другото, строителни отпадаци и др такива, недобросъвестни хора изхвърлт сред красивата природа в нашата страна.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/1/21 21:38

    ;-)))...a, koi pravi tolko mnogo bokluk, ve?! edin kvadraten metar zastroen panelen blok li?! woooow....tva sigur go napravil mladejkiat dom, tam mnogo kvadratni metari ima...:-)))...ili kulturniat dom, moje bi?! aiiii, muzeite sa?! ili kat?! vai, direkciata na mvr sigur, te mnogo goliama kasta imat ?! lovdjiiskite nabludatelni kulichki?! aaa, bibliotekite sa, te praviat nai-mnogo bokluk s knijki, raketi, funiiki miatkat ot prozorcite za kef i raznoobrazie, stot niamat maskiran klient zoro?!! :-))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.