Родители на деца от ДГ „Максим Горки“ в Кърджали се събраха, за да изразят недоволството си от учителката в детското заведение Милена Караилиева.

Златка Тодорова е майка на едно от децата, което, по думите й, е жертва на системен, унизителен метод на наказание от страна на въпросната възпитателка.

„Като метод на наказание тя взема раницата на сина ми, и на други деца също. В случая вади бельото му, при което всички деца започват да му се смеят и да го подиграват. Ежедневно е наказван и отделен в спалното помещение, при домакинката или медицинската сестра, за да не пречи“, разказа пред 24rodopi.com разтревожената майка и добави:

„Дава телефона на дете, което да се оплаква на мъжа ми от нашия син, което за мен е абсурдно. Не мога да си обясня как такъв човек има достъп до деца. Не знам този ум на какво друго е способен. Страх ме е“, изрича Златка Тодорова, която е подкрепена и от останалите родители.

„Моята дъщеря също коментира нещата, които Злати казва и потвърждава, че са верни. Аз подкрепям Злати и с останалите родители смятаме, че подобен тип учители нямат място на такова място“, твърди Еля Мехмед, чието дете е в същата група.

В резултат на всичко това потърпевшото момченце е стресирано, твърди неговата майка.

„Оценката от психолога е, че това граничи с психически тормоз. Детето ми е подтиснато, не желае да идва на детска градина“, казва майката.

Вече има подадена жалба до директора на детското заведение, кмета на община Кърджали и началника на РУО. Що се отнася до въпросната учителка, тя е в болничен. Въпреки това се съгласи да изрази становище по телефона:

“Не, в момента няма да коментирам. Това, което твърди майката не е вярно. Има си директор, който ежедневно проверява това как работим ние учителите. Ако детето е било наказвано, то със сигурност ще разкаже вкъщи. Истината е, че децата прекалено много ме обичат“, коментира Милена Караилиева . 

Проверка на 24rodopi.com установи, че преди това учителката е била временно изпълняващ длъжността директор на друга детска градина. Тогава персоналът подаде жалби срещу отношението й към служителите.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

75 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/1/21 21:38

    Драги родители,
    детската градина не е мястото за възпитание, а е за образование. Забравяте, че точно вие сте тези, които трябва да възпитават децата си,но вкъщи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 12:41

      Като е за бразование я направете публични програмите, по които "образовате" децата, спретнете изпити пред родителите да видим колко и на какво сте ги научили. А пропо, в "образоването" има ли графа - наказания и унижения за палавите и непослушните? Пфу, не ви е срам от този ваш коментар. Сменете си работата, спасете децата от себе си!

      Изтриване
    2. Анонимен28/1/21 19:50

      Учителите не са родители на тези деца,не може да очаквате всичко от тях...Вместо да предлагате глупости се замислете дали децата имат нагласа и желание да учат,подхода на родителите-колко са ангажирани с децата си... Не очаквайте наготово с магическа пръчка учителя да коригира всичко,смешно е... А доколкото до тази учителка-в града има къде къде по-лоши случаи-учител системно тормози с унизителни думи цял клас и нито един родител не взима отношение,както и агресивни деца,тормозещи цял клас...Защо този случай ви стана интересен и придоби популярност...

      Изтриване
    3. Анонимен28/1/21 20:40

      Не очаквате всичко от учителите! Очаквате да си гледат работата, както трябва! Не ме интересува колок са ангажирани учителите, и родителите са ангажирани на работните си места, или си мислите, че работещите друго си бъркат в носовете и затова получават заплати? Мислете с тази глава, преди да коментирате от глупаво по-глупаво. Колкото до този случай, който описвате - нали не очаквате някой ясновидец да подаде сигнал към институциите? Щом го знаете кой е, що е, подайте вие сигнала, дайте имена, факти, ще се намерят и други, които да подкрепят думите ви.

      Изтриване
    4. Анонимен30/1/21 13:02

      Да не си мислите,че не се подават сигнали? Сигурно не са бабаити да намесват медии... Защо само това дете е наказвано системно... Вместо да се ядосвате и пишете тук,седнете и работете върху детето си. Щом толкова е тормозено защо продължава да разваля дисциплината.Учителите не може за дадат това,което вие не сте наслоили-възпитат 30 деца едновременно,след като вие не можете едно дете да възпитате. Нима другите деца и майки са длъжни да търпят невъзпитаните и лигави ... Трябва и те да излезнат да се оплакват по медиите. В днешно време претенциозните и наглите постигат това,които не заслужават... Ако коментара е от глупав по-глупав защо отвръщате,май не ви хареса истината

      Изтриване
  2. Анонимен27/1/21 21:44

    Време е да се дадат повече права на учителите, защато утре ще се оплаквате какво поколение е пораснало. Нас на времето от време на време ни пляскаха и затова нямяше лигави деца, като пораснахме всеки от нас беше дисциплиниран.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 03:12

      Тези времена отдавна заминаха по големите биеха по малките хората нямаха права

      Изтриване
  3. Анонимен27/1/21 21:46

    I Kakvo tolkova e stanalo? Roditelite iskat na gotovo bez da si davat zor da im gledat decata.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 15:19

      daj tvoito dete az da nakazvam da svalq belioto ili ako iskash tebe da te nakazavam da svalish gashtite v ulicata ?

      Изтриване
  4. Анонимен27/1/21 21:55

    В България не се ценят детските учители! Трябва да е както в други държави от ЕС. Там на 20 деца си падат по 4 учителя или 1 учител на 5 деца. Учебните часове започват от 8:30 и учителите на обяд имат 1ч. почивка. Учебните часове свършват в 16:00 и учителите си тръгват. А след това идват други учители и ако ти си налага детето ти до стои там още 1-2 часа се заплаща и се отчита до минутата. В България от много глезене родителите искат невъзможни неща.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 12:48

      Идете в чужбина, госпожо, работете там. Обаче в нормалните страни и за намусена физиономия ще останете на улицата, камо ли да се гаврите с децата. Няма по-разглезени деца от децата в чужбина. Там още в яслите ги учат да звънят на спешен телефон, дори ако родител ги накаже. Вие какви глупости коментирате тук? Ударете му един шамара на вашето дете да видим то дали ще подаде сигнал, че го биете. Ама в чужбина веднага го взимат детето, капиш?

      Изтриване
    2. Анонимен28/1/21 17:48

      Ганьовците винаги са били роби на чуждото! Но не като пример, а като завист, мързел и простотия!

      Изтриване
    3. Анонимен28/1/21 19:54

      Стачкувайте пред общината ,от тях зависи всичко,не може един учител да се държи нормално,след като работи с 30 деца,т.е. да не се допуска в група да има толкова много деца

      Изтриване
    4. Анонимен28/1/21 20:42

      Да ходи да работи друго, ако не може да се справя с деца, това е трудна професия, наясно съм. Но се иска човещина и акъл, а явно тази садистка няма такива качества. Да ходи в шивашки цех, непрекъснато търсят шивачки и гладачки. Да види как се вади с пот и кръв заплата и тогава ще си промени поведението към децата.

      Изтриване
  5. Анонимен27/1/21 21:57

    Moite dve deca poseshtavaha tazi gradina i nishto takova nqmashe. Mnogo sam dovolna ot personala, zashtoto sa profesionalisti. Gospod da im dava zdrave na tezi hora.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/1/21 21:59

    Ни стига,че си рискуват живота в тази пандемия за да образоват децата някои хора се оплакват. Бъдете благадарни бе хара!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 14:43

      А плащт ли им? Или ги е яд , че получават пари и трябва да работят

      Изтриване
  7. Анонимен27/1/21 22:02

    Родопи, защо не писахте за учителката от една детска градина, където едно дете бутна стол върху крака на учетелка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 12:53

      Ужас бе, детето направо е претрепало учителката. Веднага го закарайте в затвора за малолетни престъпници в Бойчиновци! Вие бели не сте ли правили като деца? Докато не ги учите на кое е добро и кое е лошо, така ще бъде. Учете ги, възпитавайте ги! Не ги хранете само като телета, четете им книжки, образовайте ги, занимавайте ги, играйте си с тях и вкъщи!

      Изтриване
  8. Анонимен27/1/21 22:04

    Potkrepa i ot Germaniya kim ucitelite.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 12:54

      Що от Германия бе, мила, върни се, заведи си детето в градината, нека да я "възпитава" тази измислена учителка!

      Изтриване
  9. Анонимен27/1/21 22:07

    Аз като родител мисля, че който не е доволен от условията в градините да не си пуско детето, а да си го гледа вкъщи!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/1/21 22:07

    Това,че децата сега не са предишните, включва,че и родителите не са предишните, ще ми се да кажа де да бяха по на висота,не вярвам да има привърженици на наказанието като метод

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/1/21 22:31

    Така е, да не ги наказват и след време стават лекета, наркотици, комар и кво ли не! Докъде я докарахме..

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/1/21 22:42

    V nikakıv sluchay,edin vızpitatel n9ma pravo da podloji dete na psihicheski tormoz.
    Utre vdrugi den shte se chudim,otkıde se iprıknali tolkova psih9sali mladi hora..
    Uchitelkata e za zatvora!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/1/21 23:07

    Въпросната учителка беше директорка в ДГ Щастие и изключително нагла, арогантна, надута и незапозната с децата, камо ли техните имена...то само по себе си говори, че е изгонена от персонала...уволнение за тази и никога да няма право да се занимава с деца, ама никога!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/1/21 04:15

    DA PODKREPYAM UCITELITE TE SA 100 PROSENTA PRAVI

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 17:49

      100процента прости и некадърни!

      Изтриване
  15. Анонимен28/1/21 07:19

    Никой няма право да прилага какъвто и да е тормоз над деца! Точно за това има начини за разрешаване на проблема,като родителска среща и по продължителни разговори! Пожелавам Ви и Вие да имате такъв проблем и може би тогава ще разберете какво е...но нали сме такива "Когато не е в моя двор не ме интересува".Адмирации за родителите,които са предприели такава стъпка! Не трябва нищо да остава "тихо",защото такъв тип поведение от страна на педагог е меко казано неприемливо!!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/1/21 07:27

    https://rodopi24.blogspot.com/2020/07/blog-post_858.html

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/1/21 08:14

    СТИГА С ВАШИТЕ ПСЕВДОУЧИТЕЛСКИ ПРЕТЕНЦИИ. ДЪРЖАВАТА ВИ ДАДЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО КОЕТО ДОСТА ОТ ВАШЕТО СЪСЛОВИЕ ВЪОБЩЕ НЕ ЗАСЛУЖАВА.НИКАКВО МОТАЕНЕ.ПРОВЕРКА И ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕМЕСТИ ДРУГАДЕ ТАЗИ МАРОДЕРКА И ПО СЪЩИЯ ТЕРТИП ДА Я КАРА.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/1/21 08:24

    В тази ДГ нищо не е ккакто трябва, а г-та директор, освен да иска пари за какво ли не/и да слага децата да спят по земята на дюшек, защото е ач.../, адекватно отношение и решение няма.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 10:22

      Точно така пердета, килими, обзавеждане.Родителите ли трябва да купуват тези неща.А после и да обикалят по психолози и логопеди.
      Оправете ги тези неща вече.

      Изтриване
    2. Анонимен28/1/21 20:45

      Като не е в ред що се бутате да сте там и като не ви го вземат звъните на кмета и ги тъпчат по 30 деца ,после учителите виновни ! Няма угодия за вас ,безотговорни и нагли родители!

      Изтриване
  19. Анонимен28/1/21 08:31

    Може да има вина и учителката,че го наказва по този начин но забележете само това ДЕТЕ се наказва.
    Явно детето е много палаво и му липсва домашно възпитание.
    Ние в къщи с едно дете не можем да се оправим, а искаме от учителите да ни свършат и нашата работа.
    Не ме разбирайте погрешно не защитава учитилката, но родителите също да помислят защо само тяхното дете се наказва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 09:46

      Много си прав забележете скъпи родители дали не става въпрос за едно и също дете и ако е така не обвинявайте учителката не е в нея вината

      Изтриване
  20. Има буйни и будни деца, има и послушни, това не ни дава право да ги изолираме и да ги наказваме подигравайки се. Това е психически тормоз.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен28/1/21 09:10

    Дърпането на ушите на непослушното дете,трябва да се реши със закон.Казармата да се въведе също.Иначе сме пълни с родители ,като тази мрънкащата.ДЕТЕ СЕ МИЛВВ САМО,КОГАТО СПИ.В другия случай формираме лигльовци,които в пуб.ни заплашват с какво ли не.Строгите родители си обичат децата.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен28/1/21 10:10

    А бе хора я се съвземе те, за каква лиготия говорите, как една учителка ще вземе белйото на едно дете и ще накара другите деца да му се подиграват, това не е човешко

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен28/1/21 10:43

    Ако не играят шамарите няма възпитание. Трябва да дойде Живковото управление, иначе хаир не чакай от тези лигави деца и капризни майки със самочувствие , но....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 13:02

      Прав ти път, ако ти харесва заминавай скоропостижно при живков. Тези времена отминаха. Детето е личност, трябва да му се обяснява, не да се наказва.

      Изтриване
  24. Анонимен28/1/21 10:50

    на учителите и детските ръководители трябва да им се правят много сериозни психически тестове - не е лесно да работиш с 20-30 деца. нека им вдигнат заплатите, но да остават само кадърните и адекватните

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен28/1/21 11:43

    Абе, вие, защитниците на тормоза над чужди деца, нормални ли сте или на чужд гръб и сто тояги са малко? Садисти ли сте, деца ли не сте били? Що за наказание е това - да ти вадят бельото от раницата и да те правят на присмех пред другарчетата ти? Тази самозабравила се истеричка да не е надзирател в детски концлагер? Защо направо не вземе една пръчка и да ги бие за назидание, за да слушат? Мразя клетвите, но дано на всичките й защитници децата или внуците да изживеят такова наказание, каквото е получавало това дете! Детските градини и ясли са, за да учат на добри навици децата, а не да се страхуват от учителите там. На който не му се работи - да напуска, нормални и свестни хора ще се намерят. Намерили стадо без овчар и ще ми правят каквото си искат с децата, откъде-накъде? Първият, който трябва да понесе наказание е директорката на градината, а конкретно тази Милена ли е, Невена ли е - дисциплинарно уволнение. И хич не ми пука на кого е жена, приятелка и т.н. Заасрами се, бе, ти деца нямаш ли? Как ще се чувстват те, ако някой постъпи така с тях? Ти коя си, че ще си позволяваш така да унижаваш което и да е дете? За съд, си, за съд. Жалко, че живеем в някаква абсурдна държава, пълна с изроди като теб. Ако те видя на улицата, ше те заплюя в лицето, за да видиш какво е унижение, мърша такава!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен28/1/21 11:43

    Защо не пишете какво точно е направило детето не вярвам учителят ей така от себе си да наказва. Има деца, за които единственото решение е да се отпишат от градина и майките им да си ги лигавят вкъщи,защото те тормозят останалите деца и заради един страда цялата група...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 11:52

      Алооо, умнико, когато детето направи каквото и да било си има родители!!! Твоето дете как страда наравно с това, което е по-непослушно? Вадят ли му гащите на показ, присмиват ли му се другарчетата? Кажи от какво страда, защото , ако е така, и ти си мълчиш и тук пишеш анонимен коментар, значи си по-зле и от наказващата! Дръж си ти детето вкъщи и го въпитавай по Макаренко тогава, направи го войник, стряскай го така, че като те види да се напикава от страх! Децата трябва да иман нормално детство, и ако учителка не умее да го прави, да ходи да продава гащи на пазара! Дете, ако не слуша, се звъни на родители му, казва се какъв е проблемът заедно се решава какво се прави нататък!!! Да не би детето да е изкарало бельото на така нареченета учителка? И не се прави на светец, защото сигурно и ти си лигавиш децата, ама ги смяташ за най-въпитаните на света. ТОВА СА ДЕЦА, БЕ, КАКВО ВИ СТАВА? Има си начини детето да бъде наказано, това ще го решат родители му, а не някаква откачалка на заплата, кояти ние всички данъкоплатци и плащаме! За сведение - не познавам детето, родителите, ненормалната учителка, и изобщо никого от въпросната градина. Просто побеснявам, когато чуя за тормоз над дете и никога няма да приема това за нормално!

      Изтриване
  27. Анонимен28/1/21 11:46

    Пари искат във всяка градина не е само при вас. Това не е ли психически тормоз за родителите. Постоянно те чакат на вратата и ти казват пред други родители "всички платиха останахте само вие"...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 11:56

      Това е забранено със закон! Ама понеже всички живеят като мишоци в страх, мълчат и плащат. Я се стегнете и съберете всички, извикайте медиите, подайте жалба в общината, МВР, прокуратурата и да видим дали ще посмеят да ви поискат и стотинка за каквото и да било. Страхливи родители - страдат децата. А персоналът краде, това е схемата и то супер успешна!

      Изтриване
    2. Анонимен28/1/21 20:50

      Събират пари щото общината не дава една стотинка за нищо ,ако не събират, децата ви ще спят с скъсани чаршафи!

      Изтриване
  28. Анонимен28/1/21 11:55

    Детенцето щом толкова се засрамило, защо продължило с лиготийките си,казвате че постоянно е наказан. Това показва, че на детето въобще не му пука. Ако имаше срам детето ви повече нямаше да повтори постъпката си . Не го учете, че е над всеки и над всичко вредите му няма гаранция, че ще бъде утре други ден шеф как ще стане работник с това самочувствие. До учителката постъпката и разбира се че не е правилна да се изрови в интернет за други методи на възпитание...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 11:58

      Детето е нарочено он учителката и тя го прави с кеф и за назидание на останалите деца. Така ги държи в страх. Не разбирате ли, че това е повече от гавра не само с конкретното дете, ами и с вашите деца?

      Изтриване
    2. Анонимен28/1/21 17:51

      Майката така е възпитано лигавчето си!!!

      Изтриване
  29. Анонимен28/1/21 12:06

    Унижението не е начин на възпитание, наказание.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен28/1/21 12:07

    В общуването между дете и учител, водеща роля има учителя. Последният би трябвало да носи в себе си не само богатство от знания, но и богат социален и професионален опит. Това му позволява да търси оптимални средства, форми и методи за общуване. То предявява към него редица изисквания, както по отношение на личностните му качества, така и по посока на възможностите му за контактуване с отделния ученик и съответната група.
    Педагогическото майсторство изисква в процеса на взаимодействието учителите да насочат своето внимание към създаване на благоприятни условия за изява на моралното поведение на отделния ученик и на групата, в която той участва.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен28/1/21 12:21

    Учители, които крещят, шамаросват, унижава деца и ученици НЯМАТ право да работят в системата. Какво означава директорката ни следи работата? Че, ако съм в приятелски отношения с шефката мога да си правя каквото поискам ли? Тя ще ме защити?
    Уважаеми директори, работещи в сферата на образованието,
    Вие знаете много добре дали са лабилни психически и агресивни вашите подчинени. Всеки от вас е получавал оплаквания в устна форма от родители, че спрямо децата им се упражнява физически или психически тормоз.Колко от тези оплаквания имат последствия?Няколко...
    Уважаеми родители, когато има агресивно отношение към децата ви, задължително оплакването го правете писмено, с входящ номер.В противен случай нещата ще си останат същите

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен28/1/21 12:40

    Оплаквайте се в Руо, а не тук. Щом има толкова проблеми какво чакате,става въпрос за детето ви.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен28/1/21 13:06

    Директорката на детската градина отдавна не трябваше да работи там. Такава неорганизирана работа няма никъде. Къде беше директорката, докато въпросната госпожа тормози децата. И защо останалия персонал на детската градина не сигнализира?
    Децата в яслена група са много на брой, е вдна много малка стая, която е за капацител от около 22 деца. В групата в ясла приемат не по-малко от 30 деца, за които няма достатъчно легла в спалното помещение и спят на походни легла в залата, в която се занимават и хранят.
    Директорката казва, че може да регистрира в системата на МОН брой деца в яслата само колкото е броя на леглата. А останалите деца, които не са регистрирани и които плащат по цяла такса? Дават на всички родители бележка за платена такса, което означава, че и общината знаят.
    Къде е РИО на МОН Кърджали и институциите, които защитават правата на нашите деца?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/1/21 16:55

      Директорката на ДГ отдавна не трябваше да работи там, защото всичко забатачва след нея и потоп. Само ни се усмихва мазно и ехидно с цел рекет, само пари и дайте, тази жена други думи няма в речниковия си актив.Такава неорганизирана работа няма никъде. Един документ за дарение не е издала, явно завЪлата не знае какво е това. Може би трябва да й се прати една проверка не само от РУО, но и финансова/икономическа, че да и лъснат белите гащи. Каква е тая алчнотия и простотия да събира 40 деца, в пространство за 20, да ги астанява по дюшеци на земята. И с цялата си наглост да искаш от тези родители цяла такса, да те разберат и ПАРА за играчки/а се копува TV и DVD/, нагло се лъже и с фактурата, в която пише дет.играчки.Има ли нужда от нов килим, има ли нужда от шалтета и чаршафи, дюшеци и какво ли още не... Димитрова, и аз имам нужда от нов хладилник. Винаги едни и същи театрални постановки се гледат, а процената от театралната постановка, г-жо Димирова, къде е? Пак прибран от Вас. Друга тема, че учител по АЕ няма в градината трета година, защо ни осакатвате и ощетявате децата? Сменяте си учители, ей тъй както Ви е кеф...
      Къде беше директорката, докато въпросната госпожа тормози децата. И защо останалия персонал на детската градина не сигнализира?
      Децата в яслена група са много на брой, е вдна много малка стая, която е за капацител от около 22 деца. В групата в ясла приемат не по-малко от 30 деца, за които няма достатъчно легла в спалното помещение и спят на походни легла в залата, в която се занимават и хранят.
      Директорката казва, че може да регистрира в системата на МОН брой деца в яслата само колкото е броя на леглата. А останалите деца, които не са регистрирани и които плащат по цяла такса? Дават на всички родители бележка за платена такса, което означава, че и общинарите знаят за своеволията на г-жа Димитрова & КО ?!
      Къде е РИО на МОН Кърджали и институциите, които защитават правата на нашите деца? Няма да цитирам ЗПУО, Вие като директор трябва да сте наясно с Раздел ІІ, чл.3, ал. 1,2,3,4 Вие как и с каква съвест спите вечер? Направо сте си за съдебна отговорност, защото имате ифинансови злоупотреби, уважаема Димитова... явно сте с амнеза, защото няколко години наред водим този разговор, няма никакво развитие, нопротив забатачихте и разрушавате след всеки изминал ден, това което не сте успяли да бастисате, но се справяте добре, БРАВО на Вас ! АТ

      Изтриване
    2. Анонимен28/1/21 17:03

      Анонимен28/1/21 11:46
      "Пари искат във всяка градина не е само при вас. Това не е ли психически тормоз за родителите. Постоянно те чакат на вратата и ти казват пред други родители "всички платиха останахте само вие"...Да, съгласна, но Димитрова не само ни рекетира и психически ни малтретира, тя издеавателства на деца и родители. За всяка постъпила стотинка от родител, тя е дЛъЖнА по закон да издаде документ, по каква и за каква причина се внася тази стотинка. Да ама, не ! Своеволията
      и нарушаването на законите от Димитрова нямат край! АТ

      Изтриване
    3. Анонимен28/1/21 17:06

      Къде е РУО, община, кмет и отдел образование... Среща сродители, адекватни мерки и отговори, защото от страна на Димитрова няма, очакваме от вас ? АТ

      Изтриване
  34. Анонимен28/1/21 13:08

    Руо защо научавате последни за всичко, защо след като въпросната учителка е уволнена, не следите стриктно как се справя със новата си работа, защо и вие като въпросната учителка не правите родителски срещи и не се интересувате от мнението на родителите. Без да има оплакване нямате ли право да следите как стоят нещата във всяка градина не само в тази...

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен28/1/21 13:13

    Родител съм на дете от ясленската група и подкрепям майката,тъй като въпросната госпожа трябва да поеме нашите деца следващата година. Много родители споделят, че обмислат да преместят децата си в друга градина за да могат да избегнат контакта на децата с госпожата.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен28/1/21 13:19

    Колективна отговорност като няма, ще има джунджурия голяма...

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен28/1/21 14:40

    Децата посещават детски заведения и училища, за да се обучават и възпитават. Учудващо е, че това не се знае от учителите. Какво са учили? Къде са завършили? Получават високи заплати, а искат още и още. Защо като не са доволни не напуснат и не отидат на работа в частния сектор? Толкова много примери има с неграмотни учители, но "Рибата се вмирисва от главата". Докато всички учители и персонал се назначават с рушвети и връзки ще бъде така. Децата ще са унижавани, обиждани и накрая ще са виновни само родителите. Пишете в Министерството на образованието, защото Г.Колев ще си намери някакво удобно за него оправдание и проблема няма да бъде решен.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен28/1/21 15:38

    "Не е вярно!" - казва "Госпожата" и лъже, без дори да ѝ трепне гласа, защото не вярвам три деца независимо едно от друго да разкажат тази "лудост", а още повече да си я измислят. Много сериозно трябва да подходят институциите в този случай, защото от едната страна са 5-6 годишни хора, които по никакъв начин не могат да се защитят. Възрастните ще си тръгнат или ще се борят, ако имат сили(както направи колектива на ДГ"Щастие"), но децата са наша грижа и отговорност.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен28/1/21 15:47

    В яслената група как работят хора, на които децата им са в яслата.Позволено ли е.Дали обръщат внимание на другите?

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен28/1/21 16:24

    Възпитавайте децата си!А дали детето не преувеличава , все пак са деца и даже послъгват

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен28/1/21 17:00

    Понякога трябва родители да се учат от децата си,които в доста случаи имат по правилно оценъчно отношение

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен28/1/21 22:51

    Аз като родител съм съгласен от време на време да пляскат децата ми, щом аз не мога да ги възпитавам те да ги възпитават. Това е за тяхно добро. Никое дете, включително моите, няма право да си прави своеволия в образователна институция. Тези учители не са там да висят и постоянно да се занимават с определени деца, защото образованието на другите деца тогава става неефективно. Утре ако моето дете не е възпитано ще продължава да си мисли, че всичко му е позволено и последиците могат да бъдат много сериозни за детето ми или за другите. Аз знам само една истина - желязото се кове докато е топло!

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен28/1/21 22:54

    Много от учителите отдавна не са нито учители, нито будители, нито възпитатели, а чиновници. Лошото е,когато започнат да се лишават и от човечността, и от достойнството си...

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен28/1/21 23:10

    Хайде и аз да обобща и до погледнем истината обективно веднъж завинаги. В България по принцип много лесно се правят новини. Има много плюещи винаги от различни професии. Коментират все едно са перфектни в професиято си. Но по правило хората виждат собствените си положителни и чуждите отрицателни черти. Като видите как децата, тук в Белгия по цял ден играят по градините буквално на пода и вън и вътре зори да е много студено. И просто пускат децата без да ги наблюдават даже. Нямат храна от градината, а се носи от вкъщи - задължително сандвич всеки ден и на учитиля не му пука дали детето се е хранело, като ги попиташ - отговор да се хранело, ние нищо не можи до направим. Тогава ще идете да целувате учитилите в България! Не е трудно да сме благодарни на все по-рядко срещаното добро в България. Българските учители са професионалисти и вместо да ги плюем, трябва да се гордеем с това национално богатство!

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен28/1/21 23:51

    Като пенсионирана детска учителка и аз да споделя една случка. Преди няколко години, преди да се пенсионирам имаше едно дете в групата, което като не ставаше неговото почваши да хвъля всички играчки от шкафовете, и въобще каквото види хвърляше навсякъде. Веднъж грабна моята дамска чанта и я метна и всички мои вещи се разпръснаха на земятя. Счупи ми е телефона и като търсех лекарсвата си на пода, за да не ги намери някое дете. Стана от стола и ме ритна в лицето. След всичко това го попитах защо постъпи по този начин и ми отговори, че тате така ми каза да направя! След цялата тази драма се опитах да разговарям с родителите. Получих псувня от бащата и съвета да не зная много. Естествено, че смартфона никой не ми го плати, а лекарсвата добре,че ги намерих, иначе ни ми се мисли. Вече съм щастлива, че не работя, защото с всеки изминал випуск проблилите от страна на родителити ставаха по-големи. Сега се гледат децата родени през демокрацията, тези деца, на които не се е скарал никой. Достойнстово ми на учителка и възрасна жена беше прегазено от ритник на дете по глава и псувня от бащата! Съжалявам, че го разказах, бях го преглътнала по някакъв начин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/1/21 11:48

      Факт е, че има и такива деца. В такъв случай се подава жалба в полицията, прокуратура, Общината. Запознават се всички с проблема и заплахите от страна на родителя. Настоява се за преместване на детето в друга градина, ако това му поведение е системно. Разбирам трудната и болезнена ситуация, в която сте попаднала. Просто нее трябвало да си мълчите още тогава. Но минало. Нищо чудно някой ден това дете да рита и собствения си баща в главата, щом му е такова възпитанието.

      Изтриване
    2. Анонимен30/1/21 13:13

      Да не мислите,че е лесно! Мълчиш,за да не останеш без работа!

      Изтриване
  46. Анонимен28/1/21 23:56

    Завъвших предучилищна педагогика преди 12 години. Започнах работа като детска учителка и като видях съвременните деца и родители какви са, напуснах преди да свърши учебната година. И от тогава съм щастлива шивачка в шивашки цех.

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен29/1/21 00:45

    Руо не прави нищо. С какво се занимават те, с политика?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.