Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Кърджали призова държавата да даде повече информация за ваксините срещу COVID-19

 

Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис отправи апел към Националния оперативен щаб и  Министерството на здравеопазването с искане държавата да предостави информация за всички марки ваксини срещу коронавирусната инфекция.

„Необходимо е да се направи разяснителна кампания на всички нива – включително чрез всякакъв вид медии и разяснителни брошури, като за целта се ангажират всички държавни и местни институции. Местните власти са най-прекият път информацията да достигне до хората, за да постигнем масова ваксинация“, смята още д-р инж. Хасан Азис.

Кметът на Кърджали цитира и изследване, според което 52 на сто от българите нямат намерение да се ваксинират, 37% се колебаят, а процентът желаещи бърза имунизация е спаднал от декември насам от 14 на едва 10 на сто. „Според това изследване всеки втори българин не желае да се ваксинира, а това ясно сочи, че хората нямат достатъчно информация за ваксините. Затова настоявам Министерството на здравеопазването да опише подробно видовете ваксини – с техните положителни страни, но и страничните им ефекти, както и групите от хора, които трябва да бъдат ваксинирани с предимство. Нека тази информация е достъпна за всеки гражданин, защото към момента тя е налична само в интернет и при личните лекари, но те не винаги имат достатъчно време да обяснят на всеки плюсовете и минусите на ваксинирането. Затова настоявам и тази информация да е напечатана на брошури, за да достигне до по-възрастното население“, твърди Хасан Азис.

Кърджали е вторият град в страната след София, в който прирастът на населението е трайно положителен, а до момента желание да се ваксинират са проявили малко под 1600 души. Затова такава кампания би била особено полезна за гражданите, смята кметът на община Кърджали.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/21 14:45

    Браво на кмета,тулупите да спрат да летят из облаците като балони и повтарящи всеки ден,че ваксините били хубаво и безплатно нещо.Аз не съм срещал до сега нещо хем безплатно хем хубаво.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/21 15:00

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/2/21 15:01

    Стига важности някаква информация НЕ ни трябва. Ако имаш мерак иди се ваксинирай.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/21 15:15

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/2/21 15:17

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/2/21 15:24

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/2/21 17:02

    Кмета дайте пример цялата община да се ваксинират

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/2/21 20:22

    Opravi dupkite po putishtata Hasane, nqma da se razberem inache!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/2/21 20:38

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/2/21 21:06

    На думи колко са загрижени, взискателни и критични, на дела нищо не правят на местно ниво.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/2/21 22:15

    не ни трябват социологически проучвания за изборите, достатъчно е да влезеш в този сайт и да видиш под кои новини са най-многото изтрити коментари:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/2/21 10:31

      хахахахахаа вярно но понякога не ги и пишат даже за да не се знае

      Изтриване
  12. Анонимен22/2/21 22:36

    kak da se sre6tne s vas 49vek ,,,kmete 6te trqbva da vi pri4aka pred nqkoq televiziono sdudiyo

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/2/21 15:01

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    Викам да си го напиша предварително, да не намираме работа на админа.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/2/21 18:05

    i zasto lipsva informacia? ;-) nali ima voenen otchet, voenna igrichka stit, civilna zastita na nasilenietu, informacionno statisticheski zatamnitelen institut, miniaturni, sredni, golemi bledoliki pes predpriemachi, universiteti i instituti za bg magistrati, koncentrati majori generali po elektronna prerabotka na proizvedenata i iztarguvana bezmitno astro informacia po sveta i u nas?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.