„Демократична България“ и Христо Иванов „излетяха в космоса“ с акциите си пред „летния сарай“ на Ахмед Доган
миналото лято. Ако парламентарните избори се бяха провели през есента на 2020-та „Демократична България“ (ДБ) щеше да постигне резултат от порядъка на 10-12 % и коалицията щеше да е незаобиколим фактор в 45-ото Народно събрание.

Днес социолозите дават на ДБ 5-6% подкрепа, а някои дори оставят коалицията извън парламента. Христо Иванов няма много вяра на българската социология, ние също. Политикът има основание да смята родните социолози за PR-труженици на партиите, опоненти на ДБ.

Растежът може да е зациклил, но ДБ със сигурност ще влезе в парламента, социолози!

 

 

Вероятно всеки от вас познава доста хора, които са срещали извънземни и дори са запаметили този момент на телефоните си, но нито един анкетиран от социологическа агенция. Било за изборни настроения, партийни влечения или друго.

Забележително за България е, че хората срещат повече летящи чинии или зелени човечета, отколкото живи социолози и наети от тях анкетьори! При телефонните разговори „Ти - НЛО“ и „Ти – анкетьор“ резултатът е равен – 0:0. А в България на глава от населението има най-много социолози в Европа.

Този абзац е в полза на Христо Иванов. За да не каже после, след последното изречение, че тази дописка е тенденциозна, че е продепесарска и т. н.

 

Та, с антидепесарска риторика Христо Иванов направи „Демократична България“ значима, че и хиляди протестиращи събра под прозорците на премиера Бойко Борисов в столицата. После започна преговори с изгонени от ДПС да подкрепят ДБ и дори да се включат с тях. Първо бяха хората около сдружение на бившия министър на земеделието Мехмед Дикме, после се оказа, че Лютви Местан е по-стойностен играч и преговорите продължиха с него.

„Ще бъдем подкрепени от партия, която е извън парламента и е против статуквото. Жаден съм да дам, съвсем скоро, изявление пред медиите каква политическа дейност ни предстои“, заяви преди дни Лютви Местан.

Оказа се, че Христо Иванов е обещал първо място на кандидат на ДОСТ в Кърджали. 18 000 гласа обещава Местан на ДБ, ако негови хора бъдат включени в листите на коалицията.

Да, ама местните „демократи“ са с ултиматум: Ако Местан реди листата, ние напускаме!

Всъщност, местните са дузина истински демократи, общинският съветник Радослав Милев и няколко души, които са „прелитали“ от партия в партия. Вали-гърми, тези хора „изработват“ 800-1000 гласа на избори.

Последната дума за листата има Христо Иванов.

 

Всъщност, похвално за съпредседателя на „Демократична България“ е, че се опитва да работи и в смесените региони. Той отиде на гроба на убитото по време на „Възродителния процес“ бебе Тюркян, проведе срещи с изселници в Турция, написа предизборна стратегия, в която се предвижда водачи в листите в смесените региони да бъдат етнически турци.

Казано кратко, точно и ясно, Христо Иванов отиде в Кърджали без да иска разрешение от Ахмед Доган! За разлика от други.

Затова е много интересно дали №1 в кърджалийската листа на ДБ ще бъде етнически турчин или ситуацията накрая ще се окаже удобна за ДПС и хората на Мустафа Карадайъ ще яхнат доволно коалицията на Христо Иванов с определения от рода на „новите обединени патриоти“, „новите националисти“ и т. н.

Сиреч, вижте ги – храчат и грачат по ДПС, но не смеят един етнически турчин да издигнат за кандидат-депутат.

ДПС има остра нужда от подобно отстъпление на Христо Иванов.

 

Може ли партия, която не се казва ДПС, да спечели избори в смесените региони у нас? Разбира се, че може. Но трябва много работа, постоянство и познаване на мнозинството в тези региони. Трябва да придобиеш умения за движение в света на избирателя на ДПС - бивш и настоящ.

Само с поднасяне на цветя на паметника на жертвите на „Възродителния процес“ и пътуване до Кърджали без подписано командировъчно от Доган нещата няма да се случат. Това са само точка 8 и точка 12 от поне 40 ориентира, за да победиш ДПС в Кърджали, Разград, Търговище.

 

И, ако Христо Иванов, наистина се огъне пред рекета на онези с 800-900-те гласа, в ДПС ще имат повод яко да го почерпят.

Колкото до хилядите етнически турци, които не гласуват за ДПС, но не пускат бюлетина и за друга партия, тяхната реакция ще бъде 1:1 като в следващото видео:

Защо не превеждаме? Защото, който иска да печели избори в смесените региони, трябва да стигне и до точка 40 на успешната стратегия - характерния емоционален израз на радостта или гнева.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/2/21 10:23

    И... щрака той - промени, заявени разни...
    Дори не знам кога зора изгряла беше.
    Със буден поглед вглèдах се. Напразно..
    Пред мене без звезди и НЛО небе стоеше!!

    Оказа се, че сън било и там човек лети
    с мечти несбъднати, но само кога спи!
    Във тиква се превръща щом събуди се, уви-
    щастието за малко е, но той е тъй щастлив !!!...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/2/21 10:34

      Благодарение на теорията за извънземен естествен отбор, изследователите са създали модел за извънземна еволюция и са изследвали възможността за сложни форми на живот на далечни екзопланети.

      Изтриване
  2. Анонимен28/2/21 10:27

    Тази поема не е нито образователна нито поучителна нито увлекателна ни най-малко любовна, а много многословна... може би безинтересна, но на тема лесна, не чак толкова развеселителна нито толкова пленителна, дано не е отегчителна! но не е обидна!! Исках само да е различна... и най-вече упражнителна и за мозъка ми чоплителна срещу Алцхаймера борителна !
    А ако не я харесате,........................ . моля, щрак на канала!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/2/21 10:31

    Видеото е уникално. Това са известният радио журналист Джем Джеминай, който се прави на шеф от Фенербахче и разговаря с царя на псувните в Турция.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/2/21 10:34

    Благодарение на теорията за извънземен естествен отбор, изследователите са създали модел за извънземна еволюция и са изследвали възможността за сложни форми на живот на далечни екзопланети.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/2/21 10:36

    Ако му стиска на Л Местан, нека сам е кандидат №1 в листата на Демократична България.Да си види колко тежи и после да остави политиката на младите!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/2/21 10:40

    От социологическите агенции има ли някой когото са потърсили по телефона или да са го срещнали на улицата в Кърдажийско? Имам хиляди приятели и никой от тях не е бил потърсен.Как излизат тези резултати,да не отиват на баячки

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/2/21 10:43

    Ще удари ли „Демократична България“, без да иска, мощно рамо на ДПС в Кърджали? отговора е да,ако Лютви Местан не е техния кандидат №1 от Кърджали.И вместо него издигнат някой от Демократична България или от партията на Местан. Това ще рече,че Местан и Иванов са направили договор с хората на Доган за Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/2/21 11:52

    дпс 3
    герб 1
    бсп 1
    За другите не печелите, опитайте пак на следващия тираж- следващите избори

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/2/21 13:42

    Rashid Rashid izin velirlese, 2017 senesi gibi stadyona Orhan Gencebayi ve Kibariyeyi getircemis secimlerin onunde

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/2/21 15:17

    DPS-4 , GERB-1. İ tolkova. BSP 'na bunishteto na istirahata.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/2/21 15:27

    ДПС 4
    Има такъв народ 1

    ОтговорИзтриване
  12. Червенаскала28/2/21 16:07

    От социология, психология и днешна реалност анализа може да се оцени с оценка шест плюс.Не малка част от българските турци са преодолели етническото, докато българските партии извън ДПС, продължават да са етнически само български. ГЕРБ малък пробив с Вежди, обл. управител Разград, зам.областни,директор РДВР Шумен, ДАНС шеф Шумен и др.ДОВЕРИЕ,ДОВЕРИЕ,ДОВЕРИЕ! БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ НИ! НИЕ Я ОБИЧАМЕ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/2/21 18:38

      Историческата памет на българите до голяма степен е обременена от комплекса за малоценност. За изграждането на този комплекс основна роля изиграва няколковековното османско владичество върху българските земи. Оттам е и този атавистичен страх, който е вкоренен във всеки един от нас – да не би да се окажем роднини на турците! По-лошото е, че продължаваме да крием този страх от самите себе си.

      Изтриване
  13. Анонимен28/2/21 17:58

    Az puk kazvam ima li oshte naivni turci koito shte glasuvat za DPS kolite ni se izpochupiha ot hubavoto upravlenie na DPS v KARDJALI dupka do dupka i edin mlad ne ostana v regiona ,bezrabotica i ako ima rabota to ne se zaplashta mizeriya,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.