Новата перла в колекцията от оригинални и изпълнени с живот помещения в СУ "Петко Рачов Славейков" е училищната библиотека, която бе открита официално от директора на училището Милко Багдасаров и директора на Регионалната библиотека "Н. Й. Вапцаров" Елисавета Кехайова. По стар български обичай те прерязаха лентата, плиснаха вода от менче за късмет и потопиха късче хляб в шарена сол за здраве, берекет и пълна с четящи деца зала.

Новото помещение събира училищната библиотека и Филиал 3 на регионалната. В приветствието си Елисавета Кехайова сподели, че вече 500 нови издания на детска литература от фонда са в библиотеката в "Славейков", като предстоят и нови попълнения. Тя подари на домакините компютър, с който да поддържат картотеката и да улеснят работата си, а да бъде от полза и за учениците. Подаръкът на Милко Багдасаров също бе в унисон с дигитализацията -


нова преносима аудио уредба с микрофон за озвучаване и провеждане на тържества и събития в самата библиотека, а и на открито. Освен това той закачи на една от стените портрет на Апостола на Свободата Васил Левски. Той връчи на библиотекарите специално предоставените книги от американския посланик Херо Мустафа, само ден по-рано. Двамата директори не скриха задоволството си от изключително успешното партньорство между двете институции, които вече 16 години са обединили усилията си за възпитание у малчуганите и по-големите деца на любов към книгата и потребност от съприкосновение с писаното слово.

На откриването присъстваха ученици, учители и служители от регионалната библиотека.

С много настроение и приятелство присъстващите си пожелаха новата библиотека да събира малки и големи, за да се обогатяват и да възпитават.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/2/21 08:20

    Библиотека и аудио уредба ??!!!? Ами да не четете Преслава, Джулия и Фики ???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.