Специална селекция от лалета от един от най-известните европейски паркове - нидерландския Кукенхоф, ще красят градската градина на Момчилград. Инициативата е на 60-годишния момчилградчанин Сали Юсуф. Той живее от 20 години в град Ден Хааг, Нидерландия. Работи като озеленител в парка Кукенхофт, където всяка година се селектират около 7 милиона цветни луковици от около 800 вида лалета и се засаждат на площ от 32 хектара. При последното си завръщане в България Сали Юсуф решил да донесе от красивите цветя, които да засее в момчилградския парк, за да радват земляците му.

Догодина мога да донеса много повече луковици. Можем да засадим целия парк с минзухари, нарциси и лалета, заяви Сали Юсуф, който сам оформи няколко лехи с красивите цветя.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/2/21 14:47

    До утре сутринта ще бъдат опустошени от конете

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/2/21 15:11

    Браво,остава само да ги пазим да не ги крадат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/2/21 15:55

    Браво на човека така се прави да донесеш нещо хубаво от Европа не само да се говори там колко е чисто колко е хубаво Живущите в Момчилград не ровете луковиците те са за по красив град уважете госпоина който с голямо уважение е донесъл красота за вашите очи да е жив и здрав и спорна работа зад граница

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/21 20:42

      Още вечерта половината ще бъдат разсад а др половина опасани

      Изтриване
  4. Анонимен4/2/21 16:47

    БРАВО,че има такива добри граждани, мислещи за красотата на нашата община. Но да знаем,че лалето е пренесено от Турция в Холандия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/2/21 18:59

    Da ne niknat posle petlistni detelini _\|/_

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/2/21 20:42

    Браво бе човек! Да си жив и здрав!!! Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/2/21 21:56

    Браво, на човека. И общината се грижи за парка, полива, плеви, чисти. Хубав, поддържан парк.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/2/21 07:54

    Браво на човека! А стотици други само се хвалят и фукат! А за близките им общината осигурява храна и социален патронаж! За лапащите в Европа и Турция!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/2/21 09:02

    За пример! Браво!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/2/21 09:58

    вечерта да дежурят айлакчиите в общината,конете всяка вечер са там

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/2/21 00:52

    а момчилградските новобогаташи ялами продават калпавите цветя за хиляди левове

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.