Представители на общините Ардино, Джебел, Момчилград и Крумовград проведоха работна среща с кмета на Голяма община Бурса Алинур Акташ. От българска страна присъстваха кметовете на Ардино, Джебел и Момчилград – Изет Шабан, Неджми Али и Илкнур Кязим, зам.-кметът на Община Крумовград Абидин Хаджимехмед, както и председателите на Общинските съвети на Ардино и Момчилград – Сезгин Байрам и Ерсин Юмер.

На преминалата в изключително приятелска атмосфера среща бяха още председателят на най-голямата изселническа организация "Балгьоч" Вели Йозтюрк, председатели и представители на различни изселнически дружества.


Двете страни обсъдиха възможностите за партньорство между родопските общини и Бурса, която е побратимена с Момчилград.

Гостите от България останаха изключително впечатлени от топлото посрещане от страна на домакините. Делегациите бяха единодушни в необходимостта от създаване на бъдещи възможности за надграждане на връзките в сферата на икономиката, културата и туризма. Сред акцентите на срещата бяха мерките за борба срещу пандемията от коронавирус, както и социалният и културен живот на българските изселници в Бурса.

Делегацията от четирите общини е на посещение в Турция, където се провеждат срещи с общини от регион Тракия, както и с побратимени общини от Бурса. По-рано през деня се проведе среща между представителите на четирите общини и "Балгьоч".

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/2/21 13:50

    Темата е само една и се отнася за предстоящите избори!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/2/21 13:50

    Абе какво се случва? Има ли поне един кмет в региона, който да си е на работно място? Да не станаха турски кметове, как така всички вкупом, по едно и също време на "визити"? Пазарят се за гласове от Турция за изборите ли?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/2/21 13:53

    наближават избори и те всичките вкупом литнаха да търсят яйца за кошницата,коята е доста голяма.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/2/21 14:29

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/2/21 14:45

    Kvo stava nakli ne iskahte AK parti vidqhte zora i otidohte da im se molite za glasove,otivayte pri CHP nali bqhte s tqh lika prilika

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/2/21 14:46

    A govorihte li kak podkrepihte Muharrem INDJE i kazahte na horata da glasuvat protiv ERDOGAN

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/2/21 14:49

    Изобщо не им е лесно на горките,свикнаха с мекото и не искат да го изпуснат.А ако си вършеха работата както трябва,изпълняваха поетите обещания нямаше сега да обикалят като някои просяци.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/2/21 15:34

    samo shai piat...revane ne iadat...:-)))

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/2/21 15:46

    Доколкото си спомням побратимяването беше забранено от Президента, какво става Кметове, не се надявайте на гласове от Бурса. На предишните избори всички тези хора работеха против ДПС. Балгьоч го няма, 150 000 гласа бяха обещали за ДОСТ ......

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/2/21 18:50

    Този Вели Йозтурк на Балгьоч беше най големия Достаджия. Комунистическа утрепка е. Беше поканен от община Момчилград през 2019 за откриването на паметника на Наим и на следващия ден отиде да положи цветя с достаджии. После не е бил приет от общината! Няма как, добре е направил Кмета, че не те е приел! Плужек,хамелеон такъв...! А сега, подмазвания...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/2/21 22:06

    До 13:50-ако отидеш в една община ,кмета ли ти върши работата,нали има и заместници и хора, които работят!Ти да не си с някакви превилегии или Само завиждаш, ама мисля, че и ти работиш в една от общините и не си отишъл,където те отидоха!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/2/21 22:11

    До 15:46-Знаеш ли какви правомощия има г-н Президента? Умря вече ДОСТ, останаха само спомени и повече депутаи за другите.Нямя да можете да разделите ДПС.Само и Само ДПС,които са за стабилност,развитие,мир, толерантност, само хубави неща за родината България.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.