Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис се срещна и разговаря с посланика на САЩ в България Н.Пр.Херо Мустафа. В срещата участваха и заместник-кметовете Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска, както и секретарят на общината Себахатин Риза.

Кметът подчерта, че Кърджали е един от градовете в България с най-много символи на Америка и това се дължи на дългогодишните добри контакти с побратимената община Елхарт, щата Индиана в САЩ. Сред тези символи са  Дружеството „Приятели на САЩ”,  новопостроена улица, именувана „Джордж Вашингтон“, реализиран частен проект „Пентагон“  - комплекс  с офиси и жилища, дългогодишната традиция всяка година в Кърджали  месец февруари да се отбелязва с различни мероприятия като „Месец на Америка“ и др.


Кметът запозна Н.Пр.Херо Мустафа с развитието на Кърджали, промяната в икономическата структура на района. Преди 15-20 г. основен поминък тук е бил тютюнопроизводството, сега  се произвеждат части за над 40 модела автомобили.

Н.Пр.Херо Мустафа изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери. Посочи също, че ще работи за активизиране на контактите между американския и местен бизнес за привличане на инвестиции в Кърджали.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/21 17:21

    В Кърджали има американска фирма, обаче никой в общината не си е свършил работата.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/21 17:25

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/2/21 18:24

    Защо не! В Кърджали могат да се произвеждат самолети Боинг, автомобили Понтиак, подводници и банани! Има специалисти и суровини! Могат да се обучават щатски шерифи, морски пехотинци и летци! Има бази-язовир и летище! Ще докараме гастарбайтери от Молдова, Хондурас, Ирак и Ямайка!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/21 19:16

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/2/21 20:09

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/2/21 20:54

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/2/21 21:57

    А попита ли за камбанения звън и мелодиите на всеки час на така нареч. "пеещ часовник", започва рано сутринта 6.00ч,Учим се на "патриотизъм" дори сънени. Дано да спи в града и 6.00ч.рано рано я събуди и да получи първи урок по патриотизъм "Разделя и противопоставя хората, кани Иван на оръжие срещу съседа му Хасан

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/2/21 11:22

      по случай 100-годишнината от Освобождението на България в ранното мразовито утро на 3 март 1978 г. точно в 6 часа сутринта електронни акорди на "Питат ли ме дей зората" огласят Кърджали за първи път. Часовника е символ на свободата и демокрацията в Кърджали

      Изтриване
    2. Анонимен23/2/21 12:48

      Мен не ме кани на нищо! Аз уважавам и Хасан и Иван когато са хора. Ако някой е не уважавам някой то е заради неговото отношение а не заради име или религия. Другото са комплекси за малоценност.

      Изтриване
  8. Анонимен23/2/21 08:30

    Вярно е - Тютюнопроизводството е било основен поминък за с.Мост....Но в град Кърджали промишлеността и индустрията са били основополагащи за неговото развитие...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/2/21 17:19

    Към 21.57
    Мъча се и размишлявам и не мога да разбера какво Ви пречи часовника с мелодиите. И ако си искрен и добронамерен към хората ,то един часовник не може да промени отношението ти към тях. За мен и Иван и Ибрям са еднакви и така ги приемам. Часовника не ме бърка. Тъй че престанете да търсите глупави поводи и да настройвате хората.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/2/21 17:58

    12.23,12.48,17,19 Часовника като архитектурно, инженерно и естетическо съоръжение е добро. Става въпрос за мелодиите и камбанения звън сутрин 6.00ч 6 пъти /прочети Закона за ограничаване на шума/града СПИ,ами сьбота и неделя и празниците? Такъв остатък от комунистически милиционер генерал, от който в Кърджали няма нито дом, нито деца.. В България никъде няма такъв остатък от комунягите. Нима братята българи Батак, Перущица, Карлово, Враца, Калофер идр. са по малко българи от кърджалийските, по-малко патриоти от кж? Последното убежище на комунизма Национализма... Мястото в Историческия музей

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.