Община Кърджали, в партньорство със сдружение “Кърджали решава“, внедрява иновативната онлайн платформа за обществени консултации CONSUL. Инициативата цели подобряване на взаимодействието на общината с гражданите и се осъществява в рамките на проекта „Вход за граждани“ на мрежата Форум ГражданскоУчастие.

Община Кърджали е една от общо четирите в страната, която изяви желание да се включи в проекта „Вход за граждани“ като въведе в употреба този модерен инструмент за консултиране с гражданите. CONSUL понастоящем се ползва в над 30 страни по света и от повече от 130 публични институции, като дава възможност на гражданите активно да участват в изготвянето на нормативни актове и планове на местно ниво, да гласуват за различни предложения на местната власт или да изпращат свои, да дискутират и изразяват мнение онлайн.

На платформата, която в момента се изгражда и адаптира за нуждите на администрацията на община Кърджали безвъзмездно от Форум Гражданско Участие, ще се публикуват проекти на общински нормативни актове, ще се провеждат допитвания и обсъждания. Понастоящем тя е инсталирана на тестова система, докато бъдат прецизирани всички нейни функционалности. В последствие ще бъде инсталирана на отделен сървър, закупен специално за целта от Община Кърджали. Предстои да бъде избрано официално име на платформата, както и да бъде изработена нейната отличителна визия. В този процес ще бъдат поканени и активни младежи от град Кърджали. Целта е да се привлече интересът и на младите хора към обществените въпроси и в същото време да се даде възможност за изява на тяхната креативност.

На интернет страницата на Община Кърджали ще се създаде единна и достъпна секция с информация за предстоящи и текущи консултации, начин за участие, формуляри за изпращане на мнения и становища и резултатите от тях. Жителите на Община Кърджали ще бъдат информирани регулярно за напредъка по проекта, в който е предвидено провеждането и на публично обсъждане с гражданите по обществено значима тема.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/2/21 15:55

    нашите съветници са свикнали да гласуват каквото им кажат,само и само да получават заплата си.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/2/21 15:58

    Предстои да бъде избрано официално име на платформата-трябва да се казва -НЕ НА ПродАжните Съветници

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/2/21 20:14

    Защо да се купува нов сървер, това са излишно вложени средства.
    Качете си платформата и на най-обикновен сървер.
    Не ми се правете на големи разбирачи и специалисти.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/2/21 10:41

    И като въведат платформата и като участват гражданите, някой ще им обърне ли внимание? Отчитат само дейности и усвояват средства

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/2/21 13:30

    Ще сложат един моди, който цял ден ще трие коментари. И двама платени, които ще докарват хубава норма. И дотам с платформата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.