Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям се срещнаха с кмета на побратимената турска община Картал, Истанбул – Гьокхан Юксел. Това стана по време на двудневното им посещение в Турция. По време на разговорите присъстваха още проф. д-р Юксел Йозкан, депутат от Бурса в турския Меджлис, Шемсиде Йенер, зам.-председател на Областната организация на Народно-републиканска партия (НРП) в Истанбул и отговорник на Балканската маса от НРП в Истанбул, председателят на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар” (Балканци) в Картал Олджай Юзгюн, лидерът на НРП в община Картал Ефенди Аргуншах.

На срещата кметовете на двете побратимени общини обсъдиха сътрудничеството в сферата на културата, туризма и икономиката, както и нови проекти, които ще бъдат реализирани в бъдеще.

Кметът инж. Изет Шабан подари на колегата си пластика на символа на общината - Дяволския мост. Той запозна домакините с предстоящите важни събития, които ще се проведат през 2021 година. Тази година предстои организирането и провеждането на Фестивалът на Чистите храни от Родопите, честването на 60-годишния юбилей от обявяването на Ардино за град, както и 100-годишнината от основаването на читалище „Родопска искра“ в града.

Гюнер ШЮКРИ, Община Ардино

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/2/21 07:33

    От утре стадионът в Ардино да се прекръсти от Юнак на Картал спор арена

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.