Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети днес най-голямото училище в Южна България – Средно училище "Петко Рачов Славейков".

Посланик Херо Мустафа бе посрещната в „училището за шампиони“ от директора Милко Багдасаров, председателя на Ученическия парламент Деница Георгиева и изявени ученици, а момичета в носии поднесоха пита и сол по стар български обичай. Кратката обиколка из училището я впечатли особено много - еврокоридора, кабинетите, колекцията от бухалчета от целия свят, красивите кътове във фоайетата, многобройните купи от състезания в науката и спорта.

В програмата на посещението бе включена дискусия в Актовата зала на училището. Още стъпвайки в нея, гостенката бе посрещната с една от любимите си песни "Заедно" в изпълнение на три гласовити гимназистки - Мария-Магдалена, Джулия и Дефне. В залата я очакваха ученици от 12 клас, както и ръководството на Ученическия парламент.

В непринудено човешко обръщение към тях посланик Херо Мустафа им разказа своята лична история за изминатия житейски път, в който водещи са били мечтите и волята, стремежът към усъвършенстване, познанията, усвояването на уменията и решимостта никога да не се отказваш.

Отговори на поставени от учениците въпроси, свързани с впечатленията й от България, любимите й неща тук, вижданията й за борба с корупцията и начина, по който държавата ни трябва да се променя. Според Херо Мустафа България е един нешлифован диамант, все още неоткрит, криещ много прекрасни възможности. Запитана за впечатленията си от училището, отговори, че с удоволствие би записала собствените си дъщери да учат в това учебно заведение.

Наситената програма не позволи удължаване на дискусията, но за всички посещението ще остане незабравимо. Гостенката подари книги за училищната библиотека, американски флагчета и значки, а от своя страна получи статуетка-бухалче като на "Даскеер"-ите, маска с бухалче и брошка-бухалче. Художникът Недим Мустафа й подари своя стъклена скулптура "Родопчанка", а математичката Мария Александрова - луксозно издание с трудовете и постиженията на Школата по математика с ръководител Вълчо Милчев.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/21 17:25

    Мн старнна работа няма да отиде в гимназията за чужди езици ами се навряла в комунистическото школо за пролетаряти

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/2/21 05:02

      Някой ден, когато за проблемите на света отново ще се говори поетично.

      Изтриване
  2. Анонимен22/2/21 19:20

    Славейков е винаги N1!Най-доброто като база,учители,директор и всичко! Другите само могат да скляпат и му дишат прахта!Forever!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/2/21 09:24

      За учителите ще поспоря, има такива които са тотално изтрещяли, незнайно защо ги държат на работа......

      Изтриване
  3. Анонимен22/2/21 20:03

    Впечатли или се изуми от големите дупки около училището. Не попита ли КОЙ е кмета на града!?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/21 21:46

    Ориентацията и избора на училище е СУБЕКТИВНО, страна в полза на 30 годишния......

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/2/21 11:27

    Смешници,идете и вижте какво е състоянието в другите училища,като база ,чистота и вижте в Средно училище "Петко Рачов Славейков" какво е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/2/21 17:48

      Глупак ! Децата не получават знания от базата, а от матреяла циркулиращ в нея, а той не е кой знае какво !

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.