Посолството на САЩ и община Момчилград обсъдиха съвместни инициативи

 

"Щастлива и горда съм да се запозная с жена-кмет. Момчилград е забележителен град, надяваме се това наше посещение да създаде нови приятелски отношения и партньорски връзки", заяви американският посланик Н. Пр. Херо Мустафа след срещата с кмета на община Момчилград Илкнур Кязим.

Идеи за съвместни инициативи на посолството на САЩ у нас и община Момчилград обсъдиха двете дами.

Срещата, която се проведе в Общината в Момчилград, бе в рамките на посещението на дипломата в област Кърджали.

Илкнур Кязим разказа, че в Момчилград живеят в разбирателство представители на различни етноси и религии, които заедно отбелязват празниците си.

По време на срещата възникна идеята американски музиканти да се включат в културната програма, посветена на Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".

Н. Пр. Херо Мустафа заяви, че ако противоепидемичните мерки позволяват е съвсем реално това да се случи, след като срещата се провежда през месец юли, когато се отбелязва и националния празник на САЩ. По този повод традиционно в България гостуват американски музиканти.

Общинският кмет сподели желанието на екипа си да бъде възстановено лятното кино в Момчилград и предложи след като това стане в него ежегодно да се организира седмица на американското кино. Илкнур Казим и посланик Мустафа обсъдиха реализацията на друга идея - побратимяването на Момчилград с американска община.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/21 21:09

    Да, похвално жена кмет на община, добавено българска туркиня Долно прахово, туркиня избрана от ДПС,не издигната от БСП, ГЕРБ, ВОЛЯ,"Патриоти".И не е подкрепена от тях. Тя е местна, поколенчески е свързана единствено и само с МАЙКА БЪЛГАРИЯ. Не е "гелме"! Ако не е ДПС, турците в другите партии са само за салата,за използване на имената им. Власт се поверява на етнически българи и на помаци носещи кръст. А в САЩ иракска бежанка-семейство кюрди, дъщерята посланик на USA, гордост, демокрация, преодоляна ДИСКРИМИНАЦИЯ! В нашата родина България, КОГА.....?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/21 21:21

    Дали се поинтересува що е камбанения звън и мелодиите на всеки час т. нар. "пеещ часовник" Дано да нощува в града и 6.00ч.рано рано я събуди и да получи първи урок-"патриотизъм".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/2/21 04:40

      Патриот е – душа дава
      за наука, за свобода;
      но не свойта душа, братя,
      а душата на народа!
      И секиму добро струва,
      само, знайте, за парата,
      като човек – що да прави?
      продава си и душата.
      И е добър християнин:
      не пропуща литургия;
      но и в черква за туй ходи,
      че черквата й търговия!
      И секиму добро струва,
      само, знайте, за парата,
      като човек – що да прави?
      залага си и жената.
      И е човек с добро сърце:
      не оставя сиромаси;
      но не той вас, братя, храни,
      а вий него със трудът си!
      И секиму добро струва,
      само, знайте, за парата,
      като човек – що да прави?
      изяда си и месата.

      Изтриване
    2. Анонимен23/2/21 06:03

      Истината е обезпокоителна и отхвърлянето и от псевдо-науката няма да направи ситуацията по-добра…

      Изтриване
    3. Анонимен23/2/21 11:09

      По случай 100-годишнината от Освобождението на България в ранното мразовито утро на 3 март 1978 г. точно в 6 часа сутринта електронни акорди на "Питат ли ме дей зората" огласят Кърджали за първи път. Ако искаш може и 3-март да го забранят.

      Изтриване
  3. Анонимен23/2/21 06:53

    То и джамията е същото пее по всяко време или това не ви дразни!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/2/21 08:47

    Кога друг път в Момчилград е идвал американски посланик?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/2/21 09:05

    Ще доживеем ли български гражданин, етнически турчин посланик на РБългария във Вашингтон?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/2/21 10:27

      Когато ги пратите на училище ще доживеем. Херо говори американски английски по-добре отколкот вие български турски , камо ли български .Отркии=йте разликите , пък тогава коментирайте и Херо , казва аз съм американка, а вие какво казвате ???

      Изтриване
    2. Анонимен23/2/21 12:19

      edva li tezi postove s zapazenı za bratyta bulgari ima veroyatnost noekoi ot novite bulgari ot makedonıa da stane poslanik no eddva li TÜRK....

      Изтриване
    3. Анонимен23/2/21 16:46

      Херо казва аз съм американка а вие казвате че сте турци как да станете посланик на България трябва да ви направят посланик на Турция тогава

      Изтриване
  6. Анонимен23/2/21 12:34

    Белким се научат на дипломация.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/2/21 17:19

    11.09 Под ръководството на комунистическия милиционер генерал/гелме/от който в Кърджали нищо друго като наследство, ни деца, ни дом... освен ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ и ОМРАЗА!Последното убежище на комунизма НАЦИОНАЛИЗМА...!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/2/21 17:24

    06.53 Джамията и църквата са защитени от ЗАКОНА!Прочети Закона за ограничаване на шума-сутрин 6.00ч града СПИ,а събота и неделя, празниците....?!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/2/21 21:46

    10.27 тези "аргументи" ментета сме слушали много,преди 1990г от арменския поп - ръждясалите тикви гелмета.21 век ни йота мърдане, затова сме на този хал, последни в ЕС, заради такива ретроградни "умници"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/2/21 19:07

      Да това са аргументи реални, а твойто е клишета бошлаф.В момента ми каза в прав текст: няма да уча нищо, полага ми се, защото съм различен и трябва да има квота !!! Да, ама не ! Точно така ще станем Македония или Албания ,но ти сигурно това искаш, разруха и анархия ! Не си познал !

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.