Област Кърджали е отличник по ваксиниране в последните дни, стана ясно след срещата на зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков с началника на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

“В областта има много добра организация за покриване нуждите от ваксиниране. Много съм доволен също така, че в лицето на областния управител има голяма подкрепа. Искам да кажа с гордост, че в неделя област Кърджали е на първо място в страната спрямо брой жители“, заяви още Бойко Пенков.

“Малко позакъсняхме с ваксинирането, но в неделя имахме 251 имунизирани, което ни нареди на 10-о място. Ако погледнем обаче спрямо брой население, област Кърджали се нарежда  на първите места, което е доста успешно“, коментира шефът на Здравната инспекция д-р Виктор Кирчев.

В понеделник ваксинираните са били 184, а във вторник до обяд-66 лица.

“Астра Зенека“ върви доста успешно. Ваксинираните дотук са 798. До края на седмицата ще бъдат обхванати още  951 лица. Също така ваксините на „Пфайзер“ са осигурени с първа и втора доза за участниците в секционните избирателни комисии. Имаме уверението, че ако не стигнат, ще бъдат осигурени още“, допълни началникът на Здравната инспекция.

„Мисля, че област Кърджали доста добре успява да се справи с пандемията. Искам да призова всички мои съграждани да се ваксинират. Единственият начин да се справим с епидемията е ваксинацията! Ваксинация, ваксинация, ваксинация!“, повтори категорично областният управител на Кърджали.

На срещата в Кърджали е обсъдена и възможността да бъдат осигурени мобилни услуги и екипи, заради наличието на голям брой отдалечени населени места в областта.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/2/21 07:48

    Шегаджии

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/2/21 08:15

    Отличници сме във всичко, но само на думи. Реално, всеки който излезне от вратата си се сблъсква с действителността. Качваш се в колата и се молиш да не улучиш от голям по-голям ров. Тръгнеш по улиците кал, мрак и мръсотия. Отидеш до поликлиниката, студ в коридорите, защото в 21 - ви век няма отопление на общите части на областна поликлиника. Където се редят болни възрастни и малки дечица. Влизаш в магазина и виждаш, че с всеки изминал ден цените на най-необходимите продукти скачат ежеседмично. Но, никой не говори за това. Отличници сме бих казала по брой администрация, по брой държавни служители, по брой служители в МВР, по брой агенции и комисии. Отличници сме и по показател пенсия плюс заплата във всички държавни институции, а да и бонуси да не забравяме.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.