Специализираният кабинет по български език и литература в СУ "Петко Рачов Славейков" бе открит днес на изискано тържество, организирано от методическото обединение на преподавателите по БЕЛ в училището за шампиони. Поводът е обновеният интериор, в който учениците да се чувстват още по-добре, докато изучават родния си език и творят. Нестандартната обстановка в кабинета не е от вчера - стенописите по стените, меката мебел, която бързо може да бъде реорганизирана за работа по групи или в стандартна класна стая, пълните с ученическа литература библиотечни рафтове.

Както споделиха самите учители, директорът Милко Багдасаров все намира какво ново да подари на кабинета, за да го направи още по-привлекателно място за учене. Той бе и гост на днешното откриване. Верен на себе си, подари на домакините нови книжни енциклопедични издания, както и аудио уредба с микрофон, от която още с влизането в стаята се чу запис на поемата "Гергана".

От своя страна учителите по БЕЛ удостоиха директора си с грамота, направена с дърворезба от бивш възпитаник на училището - завинаги славейковец. В нея се чете: "За вниманието и непрестанните грижи, за комфорта и уюта, който ни създавате, за естетиката, която ни заобикаля, за творческия размах, с който удовлетворявате потребностите /често и капризите/ ни, за гордостта на всички ни да работим в прекрасната обстановка, сътворена с ума и сърцето Ви". И допълват: "Благодарим Ви не просто за кабинета, а за пространството на духа и словото! Дерзайте!"

В непринудена атмосфера продължи тържеството, в което колеги на българиците им поднесоха цветя и подаръци за техния обновен творчески храм. Пожелаха им да откриват и преоткриват нови светове и себе си. 

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.