Джипката е символ на разрухата на държавността и демокрацията. Джипката е символ на 20 милиарда дълг, който ще го плащат нашите деца и внуци. Това обяви по време на посещението си в Момчилград лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ и водач на кърджалийската листа на предстоящите избори. Той припомни, че когато през 2009 г. ДПС е излязло от властта държавният дълг е бил стопен до милиард и половина, а към септември миналата година борчовете на държавата са достигнали 21,5 милиарда лева.

"В България има криза на държавността, има криза на демокрацията. Защото в България за последните 10-ина години се установи една еднолична авторитарна власт. Няма държавни органи, има един Бойко", посочи Мустафа Карадайъ. Той допълни, че хора без чест и достойнство застават пред хората и искат гласа им и го правят през държавния апарат, ползвайки цялата държавна машина като бухалка и превръщайки

държавния апарат в квартални партийни функционери, които служебно да носят изборни резултати.

"От тук на висок глас трябва да кажем: Хора без чест, хора, за които конституцията, законите, правилника на Народното събрание нямат значение, нямат място в демократичните органи на нашата родина. И ние на тези избори ще го покажем. Защото възстановяването на държавността означава държавните органи и институции да функционират, съгласно конституцията и законите на страната, в диалог, координация и взаимен контрол, изпълнявайки ясна програма за ускорено икономическо развитие на страната с ясни приоритети. Това означава рестарт на държавността", заяви водачът на листата.


Карадайъ каза още, че ДПС е единствената партия, при която има приемственост между поколенията и това се вижда най-ясно в изборните листи, където опитните политици са с младите.

На същия принцип е изградена и листата на партията за 9-ти МИР - Кърджали. Тя беше представена от кмета Илкнур Кязим.

"Винаги сме се ръководели от разбирането, че хората трябва да са равнопоставени, независимо дали живеят в столицата, в малкото градче или в отдалечената планинска махала. За съжаление в лицето на държавата сме свидетели точно на обратното. Малките общини и населени места се пренебрегват за сметка на големите градове. Вярвам, че с общата ни подкрепа ДПС ще бъде част от управлението, за да постигне страната ни ускорен и догонващ икономически растеж", каза Илкнур Кязим.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.