Днес е тъжен ден за феновете на футбола в Кърджали, напусна ни Георги Марков – Джаича. Това съобщават футболните фенове.

Джаича е ляв защитник в легендарния отбор на „Арда“, който бе само на един гол от класиране в „А“ група, но тоталитарната власт не позволи Кърджали да бъда част от футболния елит на България.

Георги Марков – Джаича е бил с коронавирус, тежкото му състояние е наложило да бъде поставен на командно дишане. Въпреки усилията на лекарите, днес е починал.

През 80-те години „Арда“ бележи подем. Върхът е през 1988 година, когато отборът е на крачка от влизането в първа дивизия. Решаващият мач се играе на 28 май на стадион „Дружба“ в Кърджали, а гост е „Дунав“-Русе. До 47-ата минута домакините водят с 3:0. Нужен е само още един гол и Кърджали за първи път в историята си ще влезе в „А“ група. През второто полувреме съдията Димитър Шарлачки коренно променя отношението си към „Сините от Кърджали“. Не свири две чисти дузпи в полза на кърджалийските футболисти. „Послушникът“ на тоталитарната власт дори гони от игра футболист на домакините.

Въпреки това, окрилени от хиляди фенове „Арда“ контролира играта, но шансът не е на страната на легендарния кърджалийски тим.

Редакцията на 24rodopi.com изказва съболезнования на семейството и близките му за загубата.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. ФАХРИ24/3/21 13:23

    ЖАЛКО,МИР НА ПРАХА МУ,БЕШЕ ГОЛЯМ ИГРАЧ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/3/21 13:40

    Наши съболезнования на семееството и близките! Много добър и справедлив човек беше! Почивай в мир бате Жоро!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/3/21 13:50

    Ох, боли....Светъл му път на Джаича! Приятелче от детските години! Светла му памет!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/3/21 13:55

    Zaсискренни съболезнования!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/3/21 14:45

    Дано е на едно по-добро място, ще ни липсваш.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/3/21 14:58

    Да почива във мир

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/3/21 14:58

    Съболезнования на всички близки. Голям човек беше Джаича. От всички Ритнитопковци!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/3/21 15:18

    Ей калпав живот бее почивай в мир чичо Гошо голяма душа имаше и приживе и во веки веков

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Почивай в мир скъпи Братовчеде.твои братовчеди Петър и Златко и леля Мария

      Изтриване
  9. Анонимен24/3/21 16:47

    Съболезнования!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/3/21 17:34

    Да пичива в мир. Съболезнования на близките. Помня този мач.Даваше всичко от себе си.

    ОтговорИзтриване
  11. СБОГОМ НАБОРЕ,ПОЧИВАЙ В МИР!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/3/21 19:28

    Бог да го прости.Но в този а и последните мачове тогава на Арда Джаича не игра.СЛед контузията с мача с Черно море ако не се лъжа повече не облече футболните обувки.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/3/21 19:30

    Последните мачове на неговата позиция игра Вучков.Още веднаж бог да го прости и лека му пръст добър футболист и човек беше

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/3/21 19:38

    Почивай в мир Джаич.Жалко,че няма да можем да се простим и изпратим по вечния ти път.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/3/21 20:37

    Почивай в мир Джаич!Съболезнования на семейството!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/3/21 23:39

    От дете за мен винаги беше Чичо Гошо, за нашите скъп приятел. Още не мога да събера мислите си, знам че много ще ми липсва и е огромна болка за нашето семейство, искрени съболезнования за семейството макар и да знам, че това никога не помага. Дано мястото за което всички говорят, че е по-добро да бъде неговия нов звезден отбор. Искам да му благодаря за всички тези мигове на красиви усмивки, които е поставял на нашите лица. Казват, че красотата на човека е неговата душа, явно там горе някъде са имали нужда за да ни ограничат вече да не е при нас. Ще ни липсваш и винаги ще останеш в мислите ни. Поклон.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/3/21 00:29

    Tova beshe edin ot na sırcatite i majki mom4eta na Arda...pomnimte djaic....sıboleznivania na vsi4kite mu rodnini i priateli ot Bursa...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.