Почина авторът на мъдри творби Джошкун Ибишев.

Смъртта е настъпила в Лондон на 17 февруари, но тялото вече е докарано в Кърджали и погребението е днес в гробищния парк по пътя към село Сипей, съобщават опечалените.

Джошкун Ибишев е роден на 11.10.1960 г. в Кърджали. Завършва руска гимназия в Хасково и руска филология във Великотърновския университет, след което учителства в регион Кърджали. Но голямата му страст е философията. Отрано започва да публикува културно-философски текстове в някои вестници и списания, като “Духовен дом”, “Аз-Буки”, “Етнорепортер” и др., а през 1999 г. издава книгата си “Битието като произвол”. Не след дълго, от последната си работа като PR на кмета в община Кърджали, отива да работи в поддръжката на лондонското метро. Оттогава започва да публикува предимно в блога си ion1234.blog.bg, където текстовете му, между които романът “Без място”; постингите “Повърхностната задълбоченост”; “Онтология на любовта”; “Феноменология на вярата “; “Новата география и старите истини”; „Йеронимус Бош: в света на демоничното” и др. се радват на хиляди посещения. Умира на 17 февруари 2021г.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. ALLAH RAHMET EYLESİN,,CENNET"MEKANİ OLSUN "

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/21 14:55

    Güzel adamlar erken göçer..Mekanı cennet olsun!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/21 17:32

    Хубавите хора си отиват рано... Mekanı cennet olsun!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.