Тежко компрометираният мост в Джебел ще бъде ремонтиран, само че в проекта, обхващащ 15-километровия участък от третокласния път на Републиканската пътна мрежа, са заложени нова асфалтобетонова настилка и отводняване на съоръжението, но не и разширението му в пешеходната зона. Нещо изключително важно за хората в родопския град, тъй като в момента тротоарната настилка е едва около 50 сантиметра, а това не само затруднява сериозно пешеходци и шофьори, но създава и предпоставка за инциденти. 

„През зимата направо по средата на моста вървим. Когато идват коли се отдръпваме доколкото можем встрани“, казва Теркиз Мехмед, живеещ в близост до съоръжението.

„Както виждате тротоарът не е достатъчен и за един човек. Когато има сняг пък е още по-трудно и опасно за всички нас. Просто не можем да се разминем, а от тук минават и доста  ученици“, твърди Алпай Викторов от Джебел.


„Трябва да се разшири платното, за да можем спокойно да преминаваме. Така е много трудно за всички“, допълва Айлян Али.

Всичко това, както и фактът, че от построяването му през 1959 г. до момента не е  извършван ремонт по него, е описвано неведнъж в сигнали и писма от кмета на общината Неджми Али. Те са адресирани до държавните органи с молба да се направи техническо обследване, да бъдат подменени парапетите и най-вече разширена тротоарната настилка. Нещо изключително необходимо, тъй като съоръжението е доста натоварено. То е единствената връзка с 29 населени места и близкия квартал „Прогрес“. Мостът е и алтернативен път за ГКПП „Маказа“.

На снимките: Мостът сега и проектът на Община Джебел

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/3/21 20:40

    Проблемите се решават на масата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/3/21 22:33

    Ако не се разширява моста ще затвориме едното платно за пешеходците

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/3/21 23:24

    Necmi Ali İnşaAllah shte remontira mosta imame nadejda za tova

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/3/21 09:48

    То не само на моста няма тротоарна настилка и не само на моста се движат по средата на пътя тратоара свършва до ВиК Джебел от там нататък няма и хората се движат по средата на пътя .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/3/21 12:15

    Пеевски да даде някой лев за ремонта.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/3/21 15:13

    Има и други квартали където няма тротоари за пешеходците и те си вървят по средата на пътя,и после водачите виновни

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/3/21 18:20

    Ще видим на практика какво обещават и какво изпълняват. Състоянието на моста е лакмус за истинското отношение на политиците към хората от района. И двата моста за и от Джебел плачат за ремонт от 30 години. Направете най после каквото трябва за Джебел

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/3/21 19:48

    progres paprat ;-)))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.