138 учители, директори и образователни медиатори от ПГИ „Алеко Константинов“, ЕГ „Христо Ботев“ и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Кърджали ще преминат обучение за работа в мултикултурна среда. По време на специализираните дейности те ще усвояват нови знания и умения за комуникация с децата от различните етнически общности и ще търсят ефективен подход за заздравяване на връзката между училището и техните семейства.

Обучението е по проект за обогатяване на компетенциите на педагозите, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. и изпълняван от сдружение „ОМЕГА“ в партньорство с ПГИ „Алеко Константинов“, ЕГ „Христо Ботев“ и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Общата стойност на проекта е 233 987,04 лв, срокът  на изпълнение - 30 месеца. Целта е да бъдат създадени оптимални условия за социализация и развитие на способностите на всеки ученик в мултикултурна среда. Потребността от подобни специфични умения стана особено осезаема  в условията на пандемия и социална изолация, когато педагозите трябва да прилагат адекватен подход към децата от различните етноси, дори и извън обичайната учебна среда.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/21 07:51

    Важното е да се усвояват парите а учителите сигурно няма да стъпят в махалите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/4/21 07:52

    Когато децата изучават до 7клас Задължително майчиния си език ,само тогава няма да има нужда от нищо!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/4/21 08:06

    Перачница за пари на една общинска съветничка.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/4/21 18:05

    Партньори са само училища с директори/калинки на ГЕРБ. Поне не подавайте информация в медиите, жалка картинка. Още малко ви остава едни и същи да грабете от кацата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/4/21 21:44

    За парите разбрахме ама тези 4ст.за какво ще се харчат...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.