Три кръга преди края на редовната част на футболния ни шампионат, „Арда 1924“ си осигури участие в Топ 6, т. е., във втората част на първенството ще играе с най-добрите в Efbeт лига.

Това е най-важното за отбелязване след изиграването на последните мачове в 23 кръг, в който "Сините от Кърджали" измъкнаха ценна точка при гостуването на ЦСКА на "Армията": „Черно море“ – „Левски“ 0:0 и „Берое“ - „Етър“ 1:2 (за някои победата на последния е класирането „Етър“ е „изненада“, за други – „нагласен мач“, но „болярите“ се преместиха от 14-то на 11-то място).

„Арда 1924“ е на 4-та позиция с актив от 39 точки, като съществува само теоретична възможност „Сините от Кърджали“ да бъдат „изхвърлени“ от Топ 6 – нашите трябва да загубят и 3 те мача до края, в това число и двете поредни домакинства срещу „Етър“ и „Берое“, а 7-ят „Черно море“ да постигне 3 победи. Разбира се, важни са и мачовете на „Берое“ и „ЦСКА 1948“, които заемат 5 и 6 позиции във временното класиране.

Само една точка е необходима на „Арда 1924“ в оставащите 3 мача, за да остане в Топ 6, но възпитаниците на Николай Киров ще търсят по-добър актив за постигане на целта – поне 4-то място, което дава право на бараж със 7-мия за участие в евротурнирите.

Тази вечер "Арда 1924" играе полуфинал в турнира за Купата на България в столицата срещу "Славия". След първото полувреме "Сините от Кърджали" водят с 1:0. В 26-тата минута гол отбеляза бранителят Алекс Петков. Иван Караджов пък спаси дузпа. Резултатът остана непроменен до последната минута и "Арда 1924" е на финала.


24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/4/21 19:52

    ФК "АРДА" ще играе на финала в турнира за купата на България срещу ФК "ЛУДОГОРЕЦ".

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/4/21 21:05

    Арда в лига Европа

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.