Шахматен клуб "Арда" – Кърджали, организира шахматен мач на 23 април (петък) от 19.00 часа срещу шахматен клуб "Асеневци" - Велико Търново.

Турнирът ще се проведе онлайн в популярната шахматна платформа "Личес" с контрола за игра 7 минути+5 секунди за ход. Броят на участниците  от двата клуба е неограничен. Мачът ще бъде предаван на живо с коментар от международен майстор по шахмат, като подробности за канала на излъчване ще бъдат съобщени допълнително, заяви председателят на шахматен клуб" Арда" д-р Недим Исмаилов.

Той призова и малки, и възрастни любители на древната игра от цялата област да се включат към кърджалийския тим, който ще бъде воден от кърджалийския международен майстор на спорта и световен шампион за младежи Димитър Трифонов, който е и почетен председател на тима.

Желаещите могат да се регистрират в сайта на ШК "Арда" - Кърджали на следния линк:

https://lichess.org/team/chess-club-arda

Д-р Исмаилов напомни и за предстоящия в петък (9 април) от 20.45 часа четвърти кръг на турнира "Арена Арда-4". Той е вътрешно състезание на участниците в клуба и ще бъде с блиц контрола от 3 минути +2 секунди.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.