Със 778 гласа и 1.10% режисьорът Максим Колев Генчев печели 5-тия депутатски мандат в Кърджали. Това сочат окончателните данни за разпределението на мандатите по райони според методологията на ЦИК при обработени вече 100% СИК протоколи.

Както първи 24rodopi.com писа, тази сутрин водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район поведе пред останалите в битката за свободния мандат. Вчера, при 80% обработени бюлетини, първи излизаше Васил Георгиев от „Има такъв народ“, а преди него шансовете бяха на страната на Петя Михалевска от БСП, спечелила 5754 гласа. От ДПС пък бяха обявили след паралелното преброяване в нощта на изборите, че спечелените гласове им дават 4 мандата.

Водачът на листата Максим Колев Генчев е режисьор, живее в столицата и реално не проведе кампания на терен в Кърджали. Оказва се, че неговият остатък вътре във формацията на Мая Манолова е от най-високите в процентно изражение, с което печели последния мандат на „Изправи се! Мутри вън!“.

ЦИК официално ще обяви в четвъртък дали Генчев става кърджалийски депутат (поради тази причина, уважаеми читатели, приемете новината ни за 99.99% за достоверна - б. р). Тогава ще стане ясно и дали в Кърджали е народният представител с най-малко гласове.

Няма да участваме в опити за инженерен кабинет и в непублични разговори. Няма вариант ГЕРБ да се опита да остане във властта през експерти. Дали ще има кабинет и правителство е отговорност на първите три партии. Голямото доверие на българския избирател носи и големи отговорности. С вота, който получих, нямам ангажимент да съставям правителство.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Искам да видя кой депутат ще гласува против ревизия на Борисов, която да покаже къде отидоха милиардите, предназначени уж за малкия бизнес и за COVID-кризата. Първият проект на решение, който ще внесем ще е за Комисия по ревизията. Хората трябва да знаят как са се харчили парите от хазната и защо бизнесът изнемогва, а домакинствата са в ужас за плащането на сметки, докато приятелският кръг на Борисов си раздели последната порция от 5 млрд. лв., разпределени през черните каси на властта, допълни Манолова.

Тя добави, че Комисията по ревизия ще започне работа с проверка на „Автомагистрали“, „Монтажи“, ДКК, Държавния ВиК холдинг, ББР, Държавната петролна компания, санирането и концесиите, включително концесията на летище София.

Протестът победи статуквото и с гласа си гражданите отрязаха пъпната връв на Борисов към хазната. Невъзможно е да се състави кабинет „Борисов 4“. Партиите на протеста са първа политическа сила. Няма да допуснем следващ кабинет на ГЕРБ и ДПС, категорична бе Манолова.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/4/21 20:48

    Радвам се че Караянчева няма да е депутат от Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/4/21 20:51

    Плаче за К К! С какво остана в паметта на хората - с определението на Джипката! Как искам да я срещна на улицата!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/4/21 20:52

    Плаче за К К! С какво остана в паметта на хората - с определението на Джипката! Как искам да я срещна на улицата!!!!!!!!! А рокаджия та сигурно е избягал при майка си!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/4/21 20:53

    Поредната калинка като Симов от БСП. Кърджалийци не искаме парашутисти. Ганьо да е, от наше село да е.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/4/21 21:17

    sledvastiat bum bum bum :-))))

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/4/21 21:19

    mutri out, ste vi izbiem, vsichki ste teroristi!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/4/21 21:40

    Честито и успех...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/4/21 21:43

    Аз съм в потрес! Как може човек, който дори не живее в Кърджали, с 5000 гласа по-малко от г-ца Михалевска, да влезе в парламента, а тя не??? Това е нашата държава, нищо чудно, че младите я напускат!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/4/21 21:45

    Само едно не ми е ясно. Как някакъв неизвестен господин, който дори не живее в Кърджали, събрал едва 778 гласа взема петия мандат, а Петя Михалевска, за която са гласували 5754 човека не успява?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/4/21 13:55

      Много съжалявам за Петя Михалевска, много исках тя да влезе!

      Изтриване
  10. Анонимен6/4/21 22:02

    Азис не можа да стане, господина стана. Браво. И да работи за народа иначе ще сади тютюн.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/4/21 00:09

    ДПС НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ КАТАСТРОФИРАТ,ПОРАДИ РЕД ПРИЧИНИ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/4/21 13:56

      Точно! Стига вече! Промяна!

      Изтриване
  12. Анонимен7/4/21 00:54

    Общата.......кучка

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/4/21 08:14

    Мая съставете праветелство и започнете със калинките във властта и злоупотребите на гешев и борисов

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/4/21 08:57

    Браво. Старите мутренски партии губят.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/4/21 08:59

    както казах и на онзи математик преди 35 статии почти е невъзможно да се вземат 4 мандата по новота система но това си е изненада наистина

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/4/21 12:23

    Браво Кърджали!
    МАЯ-МУТРАТА

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/4/21 16:16

    Това е подмяна на нашият вот! Гласуваш за Михалевска и получаваш някакъв чичак, който дори бе беше заинтересован да дойде! Егати държавата!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/4/21 20:35

    oste edin mafioz si tarsi maistora na svetofara...;-)))...ne se blaskaite, molya...edin po edin...patrona ima za vsichkk vi...;-)))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.