Книги, дискове с български песни и патриотични календари дариха на Дома за стари хора в Кърджали и на читалищата „Родопски фар“ и „Обединение 1913“ кандидатите за депутати от АБВ д-р Пламена Заячка и Марчела Сотирова Това е част от родолюбивата инициатива на партията за съхраняване на националната памет и подпомагане на българската култура.

„Ограниченията, които наложи пандемията са изключително тежки за обитателите на Дома и се надяваме тези книги да разнообразят ежедневието им“, каза д-р Заячка. Двете дами пожелаха здраве на възрастните хора и подчертаха, че трябва да уважаваме мъдростта на старостта.

Читалищата са уникално явление на българското Възраждане и състоянието на сградата на „Родопски фар“ е олицетворение на духовната пропаст, в която сме изпаднали, коментираха кандитатките за депутати от АБВ при посещението в кв. „Гледка“. Те се ангажираха да подпомогнат  обновяването на материалната база.



При посещението в най-старото читалище в Източните Родопи – „Обединение1913“ обсъдиха с читалищните дейци ограниченията, които пандемията налага на различните школи и изразиха надежда, че тази криза скоро ще бъде преодоляна.

Д-р Заячка коментира, че  средствата за култура са под 0,2% от бюджета за 2021г. ПП АБВ настоява средствата за наука и култура да достигнат 2% от републиканския бюджет, както да бъде определена нулева ставка на ДДС за книги и учебници. Обидно е ДДС- то за бира и вино да е по-ниско от това за книгите. Те  поддържат българския дух, паметта и езика, който напоследък е опорочен , опростачен  и често забравен.

Марчела Сотирова добави, че книгите поддържат българския дух, паметта и езика, който в последно време е опорочен и „грозно насилен“. Обидно е ДДС-то за книгите да е по-висок, отколкото за бирата. АБВ ще предложи премахване на данъка за книгите и учебниците. В нашата партия мислим и за закон за меценатството, тъй като днес богатите българи не правят много за българската култура, категорична беше Сотирова.

Културата и историята са същността на българския народ.

Ние гледаме напред с памет за миналото.

ДОСТОЙНСТВО И БЪДЕЩЕ ЗА КЪРДЖАЛИ С №6 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА ЗА КАНДИДАТИТЕ НА АБВ!

Време е да поемем отговорност за нашия живот в нашата държава.

Време е:

Да спрем разпада на държавността;         

Да преодолеем апатията и посредствеността;    

Да спрем обезлюдяването на нашите градове и села;    

Да говорим за бъдещето, а не за миналото.

 

Време е:        

За реално разделение на властите;

За финансова самостоятелност на общините;

За качествено здравеопазване, в което животът не е стока;

За съвременно, конкурентноспособно образование.

 

С №6 в интегралната бюлетина за кандидатите на АБВ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.