„Ако беше изпълнен планът „Доган“, сега ДПС щеше да бъде трета политическа сила и реален балансьор – и Борисов, и Слави да зависят от него. Сега тази роля е подарена от съдбата на Корнелия Нинова – това е колкото изненадващо, толкова и дава опция за излизане от вълчия капан за левицата, заложен от вътрешни хора“, коментира пред Българското национално радио Илхан Андай от 24rodopi.com. Около 40 депутати от ДПС щяло да има в 45-ото Народно събрание при изпълнение на нормата „Доган“.

„От години „дъвчем“, че нещата в ДПС не са чак толкова розови и че този политически организъм се нуждае от лечение с антибиотици поне, сега вече е време за „хирурга“ Доган. И ако структурите в страната си бяха изпълнили нормите, сега в ДПС щеше да върви интригата кой ще бъде привикан в „Сарая“ за бъдещ министър, зам.-министър, шеф на агенция. А сега ще се трепери дали наистина Доган ще вземе скалпела“, отбеляза журналистът.

Той посочи, че „нещата са зле откъм нормата на Доган, но пък доста добре, стъпвайки на реални присъстващия в пределите на България електорат и особено на базата на лъжливите данни на социолозите, които мощно облъчваха избирателите до часове преди деня за размисъл“.

„Ако имаше наистина социология на информираността на населението, ако народът научаваше истини за реалните обществени нагласи, а не, че само ГЕРБ, ДПС и ВМРО вървят нагоре, то днес можехме да сме в ситуация на Слави - победител, а ДПС да е катастрофирала партия с резултат от 250 хиляди“, каза Андай.

ДПС спечели 335 хиляди гласа - 10.41%, и е четвърта политическа сила у нас.

„Нещо хубаво, което направи ръководният екип на ДПС, най-вече Карадайъ, е че този резултат се дължи основно на традиционните депесарски региони. На последните 4 вида избори ДПС взима от 317 000 нагоре, до 350 000. Различното този път е, че го нямаше този вот, при който партиите флиртуват посредством с храната, материалите облаги или финикийските знаци. Това допингиране се наблюдава при всички, но наистина в ДПС от всички 4 вида избори в последните години този диалог с избиратели сега бе сведен до минимум. ДПС не похарчи пари в тази посока, дори за изборен туризъм.

В предаването „Нещо повече“ Андай допълни: „ДПС трябва да гледа към другия отбор - на Слави, ДБ, ИМВ, защото там е бъдещото. Вариант, в който ГЕРБ да се прегърне с БСП и да получава гласовете на ДПС, би бил самоубийствен политически акт и за трите формации. Най-логичното е да има нови избори. Дори да има избори тази неделя, резултатите ще са коренно различни от тези на 4-ти април“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/21 09:34

    Какъв план да изпълнят хората ги разбраха че само ги лъжат

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/4/21 18:56

      Трябва да се чистят вирусите, с рестарт няма да стане. Уиндоуса на дпс е развален.

      Изтриване
  2. Анонимен7/4/21 09:36

    Доган ще вземе скалпела. Защото сруктурите отдавна се превърнаха във феодални имения, всеки инакомислещ се обявява за враг. Хора алчни и безкрупулни окупирали местните структури по роднинска и шуробаджанашка линия ,водят война само с "врага" с партиен билет.Загърбиха се ценностите далаверата стана водещ мотив Станахме като бсп само възрастните гласуват за нас. Тумора трябва са се изреже и Доган ще го направи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/4/21 14:01

      ДПС ги е срам да поискат онлайн гласуване от чужбина, но МаяМа не? А сега коя е антидържавната формация?

      Изтриване
    2. Анонимен7/4/21 14:03

      ДПС изпадна в криза още при изгонването на Касим Дал, Осман Октай и Лютви Местан. А с хора като Шиши и Данчо Ментата Доган си вкара автогол.

      Изтриване
    3. Анонимен7/4/21 14:04

      ТРЯБВАТ СЛУЖЕБНИ КАБИНЕТИ ДОКАТО ГЕРБАДЖИЙСКАТА ШАЙКА ИЗГУБИ КОНТРОЛА НАД ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС.
      И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГУБИ ВРЕМЕ ЗА РАЗНИ ДРУГИ КОМБИНАЦИИ..

      Изтриване
  3. Анонимен7/4/21 09:38

    Извадете 50хиляди гласа от Турция 25+25 хиляди

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/4/21 09:40

    Въпреки всичко, Кърджали пак показа, че без Кърджали няма ДПС.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/4/21 09:41

    Спокойно Доган ага не е толкова прост.Той сигурно има във всяка нова партия негови си хора, депутати

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/4/21 09:43

    С куци коне не се ходи на национално състезание. Те може да стават все още за нещо на село, където няма кой да им търси кусури, но дотам. Ако продължавате да вкарвате в листите хора без авторитет, на другите избори и толкова няма да получите.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/4/21 09:57

    Milet uyandi artik

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/4/21 10:32

    В листата на ДПС има хора не знаят турски език, нямат култура, поведение,грам акъл. Как очаквате гласове?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/4/21 10:38

    ДПС изпусна питомното, Сега да гони Дивото,не РЕСТАРТ -ПЪЛЕН ФОРМАТ ТРЯБВА

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/4/21 10:39

    Да, ако бяха изпълнили плана „Доган“ сега ДПС щеше да е в ролята на балансьор. Но това работи при изборна активност около 40%. Ами ако по някаква причина активността се вдигне до 50%? Тогава какво става с плана „Доган“? Ами ако 80% от имащите право на глас решат да гласуват? Дали ДПС няма да изпадне в положението да се бори за преминаване на 4%-та бариера? Ами ако изборната активност е както през времето на Живков - 98%? Тези избори не показаха ли ясно, че гласовете на ДОСТ не се преляха обратно в ДПС?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/4/21 10:55

    Всички от ДПС станаха милионери а народа умира от глад.всичките стриха на малко по два строежа в Кърджали а народа мисли откъде да изкарва пари за хляб.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/4/21 11:03

    Eлектората Ви наказа за сараите, ТЦВ, къщи за гости и т.н.Младите не са като старите, те са интилигентни и умни и виждат какво става с дерибеите по места. Поздравления приближавате се към дъното стремоглаво.А и кметовете по места бяха много пасивни, не оправдават доверието Ви, камо ли заплатите.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/4/21 12:35

    Акото , кардашим, както казват българите мнооого мирише...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/4/21 14:36

    Ако ама не мина номера. Ако местните лидери не се осъзнаят на следващите избори падежа ще е по голям.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/4/21 14:36

    Ако ама не мина номера. Ако местните лидери не се осъзнаят на следващите избори падежа ще е по голям.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/4/21 15:19

    За ДПС идва краят на песента

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/4/21 17:54

    İmaşe vızmoşnost edno obedineniye mejdu Lütvi Mestan i Hristo İvanov, ako beşe se osıştestvilo to asıl tova şteşe da bıde golemiyat sürpriz, poneje razpolagame ot edin antidepesarski kontingent ot 150 -200 hiylyadi "mılçalivi glasa..."

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/4/21 20:36

    vai, vai...kolko rabota ste ima po svetofarite...:-)))

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/4/21 21:15

    hapcheto goliam pravi, ama ne slaga mozak v glavata...;-)))

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен9/4/21 09:49

    С тези господстващи партийни лидери ДПС няма прогрес.По места агите се правят на господари едва ли не живота на обикновения човек зависи от тях.Същите тези господари са поставили под зависимост и самите общински кметове,като разпределението на баницата винаги е в полза на агите.Всичките тези аги с фирми - собствени ина близки и роднини,като обществените поръчки минават през тях.Ето защо освен рестарта на държавността следва и рестарт на ДПС.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.