В едномандатните райони ще се изправят Цвета Караянчева срещу Адлен Шевкед, Мукаддес Налбант срещу Лютви Местан, Ресми Мурад срещу Персенски и Дикме

 


ГЕРБ на инат предлага мажоритарни избори. Ако "Има такъв народ" на майтап подкрепи промяната в Изборния кодекс, то…

…на следващите избори с едномандатни райони Избирателят ще откликне с такива дози инат и майтап, че медиите в по-добрата част на Европа ще се чудят какво се случва в тази балканска страна, а у нас актуално ще бъде заяждането „Кой ми сра в гащите!?“. Дори може да се стигне и до екранизация „Борат 3 – правим избори по български“. Да си видим нашето момиче в Холивуд и в нашенски сюжет.

 

Новината от днес гласи: ГЕРБ внесе в Народното събрание промените в Изборния кодекс, които предвиждат въвеждане на мажоритарна изборна система в два тура при парламентарни избори и при избори за Велико Народно събрание. Измененията предвиждат районирането на страната на 234 едномандатни изборни района в страната и шест едномандатни в чужбина.

Всички 240 кандидати за депутати ще могат да се регистрират само от една партия, коалиция или инициативен комитет и само в един едномандатен изборен район.

От ГЕРБ подчертават,  че  са последователни в позицията си и в исканията на българските граждани, ясно заявени  в националния референдум от 2016 г., в който значителна част от българските граждани са предпочели въвеждането на мажоритарна система за парламентарни избори. Референдум, който организира тогава Слави Трифонов – сега лидер на „Има такъв народ“.

 

Очаква се в област Кърджали да има 5 едномандатни района, поне хората на Слави Трифонов ги бяха подредили така (на снимката).

Следвайки логиката на резултатите от последните избори и отличните оценки, които си дават партиите, картината „В Кърджали провеждат избори по нов начин“ пък изглеждала така:

Цвета Караянчева ще бъде кандидатът на ГЕРБ в един от едномандатните райони, този, в който подада град Кърджали. По логиката на централата на ДПС срещу нея ще се изправи Адлен Шевкед или Байрам Байрам. „Има такъв народ“ вече мисли за местен и много свестен доктор. Ще има още 7-8 сериозни кандидати.

Мукаддес Наблант ще търси мажоритарна подкрепа в Момчилградско, но този път ще се състезава срещу Лютви Местан.

В Ардинско един срещу друг ще се изправят Ресми Мурад от ДПС, Адам Персенски от ГЕРБ и Мехмед Дикме от поредната си партия.

Разбира се, всички тези имена ще се актуални пак, ако наистина партиите не са блъфирали с отличните оценки на представянето си на „Избори`4.04.2021“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/4/21 11:05

    Новата коалиция ДПС-Слави няма да си пречи в Кърджали. Така беше и така ще бъде. Има такъв народ няма да издигне читави хора, за да не откъсне гласове от ДПС. И не е вярно, че непременно за ДПС ще гласуват хората. Вярно, че едно време полуграмотният даскал Бахри Юмер победи един професор от Сорбоната, но тогава и магаре да вържеш от ДПС другите магарета гласуваха за него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/4/21 11:13

      Адлен срещу Цвета. Наистина титаничен сблъсък. Ще бъде много интересна предизборна кампания.

      Изтриване
    2. Анонимен20/4/21 12:44

      Груба, плашеща мъжете жена срещу фино и интелигентно създание! Двубоят е неравностоен - категориите са различни!

      Изтриване
    3. Анонимен20/4/21 12:50

      Йес сър !!!

      Изтриване
  2. Хахаха, това ще е интересно. Голям майтап ще е ! И ще изпързаля яко парашутистите... Мислите ли, че примерно М. Налбант можеше да се пребори с друг момчилградчанин ? Без Лютвито де, те там имат стари отношения, ма и от двамата ни се повръща.. Ама един Акиф ще ги отсвири като експрес малка гара и двамата!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/4/21 11:19

    А бе тия нали не признаха референдума,до обяд едно,следобяд противното...интересчии...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/4/21 12:20

    Ще гласуваме за Генерала от Минзухар.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/4/21 14:08

    Какъв Доктор ИТН си има Лидер стига с тия слухове.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/4/21 17:32

    Това е правилният вариант,получаваш това за което си гласувал а не както до сега гласуваш а не знаеш
    за кого

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/4/21 18:13

    Искаме депутат от всяко СЕЛО

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/4/21 18:15

    леле общинските заместник кметове ще се изядат

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/4/21 18:24

    Ако ще има смяна нека да е както трябва.Всяка община да си има свой кандидат Депутат.Как ще разделят някои села в едната община ще имат кандидат от друга община,другите в друга?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/4/21 09:01

    Разбира се, че мажоритарните избори отразяват най-добре избора на хората. Последният път кого избраха - Беайрам Байрам. Нито е проверяван колко му е мозъка, нито нищо!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.