От изследванията на "Тop Richest"
и "Celebrity net worth" излиза, че в Кърджалийско има хора, които са доста по-заможни от турския президент

 

Любима тема на изселниците ни в Турция, когато заговорят за политика, е отношението им към президента Ердоган.

За някои той  е безспорен авторитет и лидер не само в Турция, но и в ислямския свят. Официално обявен за най-влиятелния жив мюсюлманин в света за 2019 година в изданието "500-те най-влиятелни мюсюлмани в света". С изграден ореол на защитник на всички онеправдани хора по света. Приютил около 4 милиона сирийски бежанци на територията си и изразходвайки 40 милиарда долара за тях, показвайки един хуманитарен пример, докато европейските държави неглижираха този проблем.

Ръководената от него Турция за 2018 и 2019 година е най-големият донор на световна хуманитарна помощ според доклад на Инициативата за развитие, като през 2018 година около 29% от цялата международна хуманитарна помощ се падат на Турция.

В другата крайност във възгледите си за него са изселниците, неуспели да преодолеят културния шок от сблъсъка с Исляма. Периодично облъчвани по Живково време с атеизъм и материализъм и дълбоко залегнали в начина им на живот алкохолизъм и страст към свинското месо. За тях Ердоган е авторитарен и религиозен лидер, против светските порядки, диктатор, виновен за всичко негативно в страната от ниския курс на лирата до всички лични неудачи в живота. Основен индивидуален аргумент в подкрепа на тези възгледи е "кражбата". Уж проповядва морал, а да присвоява от държавния ресурс за лично облагодетелстване. Не върви някак си. Вярно е, че според Балканския ни манталитет основното нещо, за което човек влиза в политиката, е присвояването и кражбата. Кюлчетата и пачките. Дори си има изселническа поговорка за това: "Девлетин малъ дениз. Йемейен домуз! " (Държавното имуществото е като безбрежно море. А който не лапа от него, е като прасе)

Но в същото време, далавера, в която не участваме ние, не е нещо хубаво и трябва жестоко да се порицава. Затова и има безбройни легенди и устно фолклорно творчество за мащабите на кражбите от Ердоган. Но неподплатени от факти.

 

Каква е истината всъщност? Колко е богат Ердоган?

Според сайта "Celebrity net worth", който изследва богатството на световни знаменитости, нетното богатство на Ердоган за 2021 година е едва 50 милиона щатски  долара, като основните приходи са от заплата, възлизаща на 65 хиляди долара месечно.

Според сайта "Тop Richest" нетното богатство на Ердоган за 2018 година е 58 милиона щатски долара.

Според авторитетното издание "Форбс", обаче, 67-годишният турски президент се радва на състояние от над €250 млн. и е класиран на 48-мо място  в списъка с най-влиятелни личности на изданието за 2018 година.

"Това огромно влияние някак си не съответства на човек с богатство само от 58 милиона щатски долара " твърди немското издание " Bild" и цитира данни, публикувани от турския опозиционен вестник "Cumhuriyet", според който и членовете на семейството на Ердоган трябва да бъдат включени в изчисляване на богатството му.

Вестник " Bild" разкрива, че нетните приходи на големият син на Ердоган Ахмед, който е в бизнеса с морските превози, възлизат на около $80 млн. милиона щатски долара, а синовете на Ердоган - Ахмет и Билял – имат 5 вили в Истанбул на обща  стойност  €6 млн.

Немското издание обръща внимание и на разточителството на съпругата му Емине, която си угажда с бял чай за €1800 за килограм, който пие от скъп порцелан за близо €300 чашката и посочва как президентската съпруга е пръснала 45 000 евро по пазара за антики във Варшава, въпреки че нейният съпруг ѝ припява, че главната мисия на жената е да бъде най-вече майка и да ражда много деца.

 

Според декларацията за имущественото състояние на президента Ердоган, публикувана в "Държавен вестник" на 5 юли 2018 година,  той притежава в три различни банки и в кеш общо  6 милиона 347 хиляди турски лири.

Според същата декларация той разполага с имот от 2 хил. кв. метра на равностойност 10 хиляди турски лири, находящ се в село Думанлъ, община Гюнейсу в родната му област Ризе, както и къща на равностойност 4 милиона турски лири в Истанбулския квартал Юскюдар-Късъклъ.

Президентът Ердоган разполага и с автомобил "Ауди А8", закупен за 234 хиляди турски лири. Има и дълг към турски бизнесмен в размер на 2 милиона турски лири.

Ерхан Алемдар, специално за 24rodopi.com


24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

35 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/21 08:28

    Картофените буболечки забравиха своето богатство и сега се интересуват от това на президентите! Ач гарънлълр!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/4/21 09:05

    За да намразя този е достатъчен факта, че се опитва да изтрие Ататюрк от историята на Турция!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/4/21 13:19

      До:09.05.Г-пако Никой никого не иска да трие. Забрави преди 20г.Какво беше. Гьотверен. Няма казина няма мастика.

      Изтриване
  3. Анонимен19/4/21 10:43

    Да е жив и здрав президента Ердоган закрилник на онеправданите бедните и мюсюлманите в целия свят амин

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/4/21 10:44

    Yasasin dunya lideri Erdogan

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/4/21 13:54

      tek dünya lideri ATATÜRK 'tür yobaz....

      Изтриване
    2. Анонимен20/4/21 20:32

      Mezardan kaldir Ataturku ,o zamaninda dunya liderimis simdi Erdogan dunya lideri mastikaci seni

      Изтриване
  5. Анонимен19/4/21 11:14

    Това за атеизъм материализъм алкохолизъм страст със свинското много ми хареса. Тези тарикати уж избягаха от комунизма сега тръгнали комунизъм да строят в Турция. За Първанов дойдоха 98 000 гласа от Турция. Български турци ли сте български българи ли сте и вий не знаете

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/4/21 13:05

    Нали ги знаем тия изселници! За 20-30 лева и безплатен превоз идват тук да гласуват. Не всички, разбира се, има и свястни и трезвомислещи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/4/21 19:51

      Точно така ,знаем кой колко струва!Някои си оставиха стари родители ,имоти ,стока без да са политически а само икономически и сега се правят познавачи на политиката на ТР.Кога станаха калайджии кога им почерня..както се казва!

      Изтриване
  7. Анонимен19/4/21 13:42

    Ако не беше Ердоган,кюрдите отдавна щяха да ви изритат от босфора насам...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/4/21 13:44

    Статията е писана от Ерхан Алемдар това е псевдоним. Това е човек на Фетуллах Гюлен. Ерхан Алемдар не яде свинско обаче сменя жените, партньорките много често. Сега това не е голям грях нали? А ако пийнеш чашка и хапнеш свинска пържола е грях. Каква хубава религия а?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/4/21 13:58

    13:19 götveren anadır oğlum, bende baban. Заради такива малоумници като теб, които продават гласа си за една пералня или малко дърва за огрев Турция продължава да губи кръв. Гражданите почнаха да се делят. Хиляди образовани интелектуалци, напуснаха държавата. Дори няма свобода на словото! Ако толкова ти харесва управлението на днешна Турция отивай там да си живееш! Толкова лесно ви лъжат...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/4/21 15:29

    Аз ако бях на мястото на Ердоган щях да върна половината изселници в България.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/4/21 15:43

    Какви милиони, той отдавна е милиардер всички го знаят

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/4/21 15:48

    Нашите изселници са готверени,все някой им е крив.Не можаха да се адаптират нито там нито тук, постоянно някой им е виновен за нещо. Нямат наяждане гладниците,там пенсия тук пенсия, социал, наследство и пак гладни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/4/21 07:31

      Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

      Изтриване
  13. Анонимен19/4/21 16:41

    ехееее това пари ли са 50 милиона долара, нашите политици ги вземат от раз за един студен резерв...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/4/21 18:09

    Двойно гражданство двоини пенсии безплатни обяди лекари.
    И за капак заемат работните места на никъде не мръдналите хора.
    Свалят гарда и работата е тяхна и две пенсии.Олме ешем.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/4/21 18:52

    Родопи 7 24 защо давате трибуна на този Ерхан Алемдар да обижда Българските Турци, които употребяват алкохол и ядат свинско.
    Какво става? Кой е тоя мухльо да казва на стотици хиляди Български Турци какво да ядат и пият? Ние да не сме длъжни да се кланяме пред арабски уйдурми и измислици. На всекиму религията е за него си. Кой е този долнопробен сектант Ерхан Алемдар да ни класифицира и обижда по най долен начин. Защо Родопи 7 24 му позволява да пише глупости на своите страници? За какво ни е на нас Ердоган? Ние не го обичаме и точка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/4/21 22:41

      Ха-ха. Къде ви обижда по най-долен начин,не разбрах? Хем считате за гордост да ядете свинско и да пиете алкохол, хем осъзнавате, че това не е нещо правилно и се обиждате. На себе си може би?

      Изтриване
    2. Анонимен20/4/21 08:27

      Аз употребявам алкохол /отвреме навреме/ и ям свинско /отвреме навреме/, но не се чувствам обиден от приказките на Алемдар. Кои сте вие, които не обичате Ердоган, ви знаем. На вас може той да не ви трябва, но на нас ни е нужен и ние си го обичаме! Точка, че даже и запетая!

      Изтриване
    3. Прав си!
      24х7 Родопи също си имат завита в кърпи журналиска..те за тва😉😃

      Изтриване
  16. "Периодично облъчвани по Живково време с атеизъм и материализъм и дълбоко залегнали в начина им на живот алкохолизъм и страст към свинското месо"...,

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/4/21 22:20

    Периодично облъчвани по Живково време с атеизъм и материализъм и дълбоко залегнали в начина им на живот алкохолизъм и страст към свинското месо.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/4/21 23:05

    18:52 ти като атеист/алкохолик може да пишеш само за себе си, не се изказвай от името на набожните хора от нашия край,още повече през свещенния месец Рамазан.Повечето хора от нашия край даже през периода 1985-89 не се уплашиха и тайно изпълняваха обредите.Ти и такива като теб тогава вероятно сте ги топили, като резултат доста хора бяха по затворите и сега ги почитаме като герои.А лидери като Ердоган времето ще покаже какво са направили.Казваш: ние не го обичаме - кои сте вие?Може скоро вашия Кълъчдароглу да дойде на власт,че да видим какво може.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/4/21 21:47

      Я духай супата бе Йобаз кафалия.

      Изтриване
  19. Анонимен20/4/21 00:00

    Ot Balkanite do Afrika narodite sa plytno do svetovniya ni LIDER ERDOGAN a vie 18.52 shte prodyljavate da si cheshite gladnite shkembeta koito se pylnyat ot izbori na izbori s svinskite köfteta i alkohola koyto go poluchavate blagodarenie na Ahmet agata i Karadayi agata i kat se nayedete i pochnete da pyrdite narichate gi tatara i pomaka. Ama bez da si znaete ananizi kim tikmish ve kendiniz nesiniz i posyagate i na jurnalista i na koyto i da e AKO NE VI DAVA ZASHTOTO SIZDEN BIR BALTA OLMAZ sap bali olsaydi kariniz bir avtogara bir pazar ileri geri yapmazdi bir BALTA SAPI ALMAK ICIN za da yardisa mesheto si

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен20/4/21 02:56

    bravo na avtora.... covek koyto e nayasno s nestata, ocakvame oste takiva statii, a drugi deto sa se otvarnali ot religiyata i nyamat nisto obsto s islama neka ne govoryat ot imeto na tzyaloto obdtestvo, zastoto tova koeto go mislyat e neznacitelno za drugite, (yarası olan kocunur)

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен20/4/21 09:03

    ALLAH BELANİ VERSİN ERHAN ALEMDAR. SATİLMİSH YALAKA. KAC KURUSHA SATTİN KENDİNİ

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен20/4/21 09:36

    Do 20/4/21 09.03 ULAN it satilmis olan sen ve senin gibi dusunenenlerdir KENDINIZI ve oyunuzu daima hep sattiniz bir SOKAK iti GIBI..PRODAJNIKO VINAGI STE PREDALI I PRODALI BYLGARIA I TURTSIYA I GLASOVETE SI KOGATO E IZBORI ZA EDIN BILET DO BYLGARIYA I OBRATNO I ZA DA SI HAPNETE 2 SVINSKI KEBABCETA KOITO TEZI KOITO SA V BYLGARIA NE GI YADAT VECE ZASHTOTO VIE SYE ACOVE KATO GLUTNITSA KUCETA V JIVEESTI V SMETISTETO POKRAY ARDA..Edin den ste stana soför na avtobus do Turtsiya i obratno taka kakto moi priateli i batkovtsi zaradi takiva kato teb nyamate vreme ot zavist kym drugite dori jenite da si obrabotite na takiva predateli i prodajnitsi tryabva da im laskat kato vie si gi naricate ESIM öyle esim boyle.Cok tikmis karilariniz sizin gibilerini bile na tyah daje im e omraznalo da leji pri tyah edin mirizliv alkoholik i djigaradjia i te vijdat Erdogan SPRETNAT CISTICAK I ISKAT DA SA V LEGLOTO S EDIN PODOBEN A NE S MIRIZMIV SVINSKO KEBABCEDJIYA I ALKOHOLIK i negativen postoyanno..

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен20/4/21 11:44

    "Поркачи" - такива, които ядат свинско +алкохол (от англ. "pork" - свинско месо)

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен20/4/21 11:46

    Как веднага се припознаха алкохолиците свинари и почнаха да се жалват и да ръсят клетви. Аллах нима ще приеме клетвите на такива, дето нарушават Неговите повели по такъв долен начин!??

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен20/4/21 11:49

    Единствено тези, които системно пият алкохол и ядат свинско, те са против Ердоган. А нормалните хора го подкрепят. Но в Кърджали дори в детските градини приоритет е свинското. Поне добре, че още не са въвели алкохола. За учениците няма проблем.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/4/21 09:43

      Ти къде живееш бе артист ще ти дам аз нормално ходи в Анадола и се съобразвай малко КЪДЕ ЖИВЕЕШ ШЕБЕК !!!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.