По-вероятно е през месец май Кърджали да има нов областен управител, назначен от служебен кабинет на президента Румен Радев

 

Ако се стигне до сформирането на правителство на „Има такъв народ“ с „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан ще има основание да иска да види свои кадри във властта. Припомняме, че Местан открито подкрепи „Демократична България“ и дори посочи имена за кандидат-депутати.

„Има ли кабинет, ще има и нов областен управител на Кърджали от „Демократична България“. Поне за това ще се настоява. Най-много заслужава това място местният лидер Радослав Милев, но пък посочен от Лютви Местан областен управител на Кърджали ще „освободи“ правителството на протестърските партии от непоисканата подкрепа от ДПС“, коментира пред 24rodopi.com източник от „Демократична България“.

Припомняме, че ДПС предлага 30-те си гласа в парламента в подкрепа на кабинет на малцинството, без да иска министерски кресла или други позиции в изпълнителната власт.

„Нали разбирате, че при първото сериозно гласуване в парламента, когато депутатите на ДПС гласуват заедно с новите управляващи, Бойко Борисов ще извика, че Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова управляват заедно с Де-Пе-Се. И това ще се тръби до следващите избори. Затова ходът с областния управител в Кърджали, а и още изненади са подготвени, ще отблъсне ДПС от нас“, коментира още човекът на Христо Иванов.

Ако се стигне до кабинет на Слави Трифонов, местните активисти на "Има такъв народ" също ще настояват за позицията "областен управител на Кърджали". Областният лидер на партията Юлия Чортленева, който спечели депутатски мандат, но отказа да влезе в Народното събрание, най-много заслужава този пост, смятат те. Чортленева е в експертния съвет на "Има такъв народ".

На този етап по-вероятно е през месец май Кърджали да има нов областен управител, назначен от служебно правителство на президента Румен Радев. В изявленията си досега от „Има такъв народ“ загатват, че няма да съставят кабинет и скоро ще има предсрочни парламентарни избори. 51 са депутатите на Слави Трифонов, а общо с хората на Иванов и Манолова стават 92-ма, при необходими 121 за мнозинство.

В момента областен управител на Кърджали е Никола Чанев. Той беше назначен от правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти на 10 май 2017 година. Преди него в "Белия кораб" бяха Начо Ковачев и Бисер Николов.

24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/4/21 08:33

    Lutvi mestan da vzeme vazalin

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/4/21 09:17

    От какъв зор? Местан никой не го е*ава, да си гледа делото за ПТП.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/4/21 06:59

      Първо образованието да изчистят. Под 10 деца учат в училищата! А всички директори са на ГЕРБ

      Изтриване
  3. Анонимен24/4/21 09:26

    Пейзана ,той е певец ще ни пее паря пипяно ,той най много заслужава от гилдията на музикантите е

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/4/21 09:56

    какъв е местанчо,него няма кой са го подкрепи той подкрепял ДБ.СМЕШНИК!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/4/21 09:59

    Абе кой е Лютви Местан и кой го бръсне за 5 стотинки? Стига смешки.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/4/21 10:44

    Първо да изчистим гербиджа! После ще мислим.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/4/21 18:19

    Ами в държавните предприятия са за смяна всички!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/4/21 18:28

    Боклуци!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/4/21 18:55

    Бахри Юмер??? Така се чува..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.