Защо лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов не тръби тържествено, че всички го искат и той ще направи правителство? Отговорът на този въпрос се крие в коментар на емблематична фигура в екипа на телевизията на Трифонов - 7/8.

„Вървят срамни пазарлъци - ГЕРБ, ДПС и БСП са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно и парадоксално. Правят го, защото очевидно имат някакви други интереси, заради които искат на всяка цена да са във властта. Не искат министри, нищо… за да си вървят нещата. Това е червена лампичка, която трябва да ни светне, че нещо не е наред. Това никога не е било“, заяви в ефира на Българското национално радио Иво Сиромахов, писател, сценарист в "Шоуто на Слави". За отбелязване е, че той не се занимава с партийните дела, а само в телевизията на Трифонов.

"Радваме се много, че нови партии са влезли в парламента и това е чудесно, но партиите на корупцията - ГЕРБ, БСП и ДПС общо имат някъде около 150 депутати и имат мнозинство. Докато те имат мнозинство, те ще настояват на всяка цена да се запази тоя олигархичен модел, при който икономиката е зависима от държавата, съдебната власт е подчинена на управляващата партия и при този модел на практика няма разделение на властите. Тези три партии имат огромни грехове в миналото в управлението, изживели са времето си и трябва да слязат от сцената. Повтаряха един и същ модел в различни варианти. Всяка една от тях е по някакъв начин проводник на интереси на олигарси", смята Сиромахов.

По думите му голямата крачка е била направена на 4 април, но пътят, който трябва да се извърви е дълъг.

“Тези 150 депутати от партиите на корупцията трябва да бъдат преборени по някакъв начин, което ще е изключително тежко”, посочи още Сиромахов. Това според него може да стане при избори, но с нови правила, за да не се повторят същите резултати.

“Най-голямо доверие избирателите гласуваха на ИТН. Но смятам, че промяната я искат и трите партии - нови избирателни правила, реформа в съдебната система. Мисля, че това, което ги обединява, е повече от онова, което ги разделя. Тези три нови партии са изпратени в парламента от хора, които казват, че не искаме повече така. Именно заради това е важно тези три партии да действат заедно”, допълни още Сиромахов.

Според него големият въпрос не е дали ще има или не ново правителство и ще се стигне ли до предсрочни избори, а какви промени са нужни в държавата.

“Трябва да има бърза промяна в съдебната система и фигурата на главния прокурор да не бъде така безконтролна и недосегаема, както е в момента, бърза промяна в избирателните закони, за да се даде възможност на всички в чужбина да упражнят правото си на глас. Това са спешни неща, които не търпят отлагане”, заяви още Иво Сиромахов.

Сиромахов категорично отрече да има интрига между него и партията “Има такъв народ” заради съвсем скорошната му публикация в социалните мрежи по адрес на мажоритарната избирателна система. Той заяви, че темата е важна за идеологията на формацията и би било катастрофа, ако са се отказали.

Сиромахов коментира и новата срамна позиция на България в класацията за свобода на словото на "Репортери без граници". Той го определи като унизително, пише Фрог нюз.

"Трябва да измъкнем България от унизителното 112-то място по свобода на словото и малко да се опитаме поне да върнем авторитета на журналистическата професия, която последните години се е превърнала в слугинаж. Затова е важно да има свободни медии. Трябва да водим тази битка до край и са удряме тъпана силно. Битката за свободата на словото трябва да се води от медиите. Много е важно четвъртата власт да бъде на разстояние от останалите три - това смесване и контролирането им от едно място доведе до това. Пораженията върху обществото са много сериозни. 112-то място на мен ми е обидно като личност, не знам хората как го приемат. Чувствам се унизително от това, че можем да сме толкова назад в 21 век".

24rodopi.com

Дали ще има кабинет на „Има такъв народ“ зависи от: 1.Лекарите; 2.Слави;3.Доган… - четете тук

Аха Слави направи кабинет "92 + гласовете на БСП и ДПС", и Бойко Борисов може да черпи... като Ердоган! - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/4/21 18:03

    Видяхме Тиквата, ще видим и палячото! Едно е да осмива и иронизираш в записано телевизионно предаване, друго е да управляващ държава! Не фирма, ферма или катун! Държава! Вече не е смешно или жалко! Страшно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/4/21 20:50

      Кое е страшно? Аз не знам някой от политиците ни да е със солидно образование, да владее свободно поне три езика. Кой? Дъното е стигнато. Държава в която държавни служители вземат по-големи заплати от тези, които им плащат заплатите е обречена. Проста математика.

      Изтриване
    2. Анонимен25/4/21 00:04

      Много правилно казано

      Изтриване
    3. Анонимен25/4/21 08:35

      С езика другаде го ползвай! Държавата е друго нещо! Не е чалгаджийска предаване с изплезен език! Другаде, между,,

      Изтриване
  2. Анонимен24/4/21 18:50

    ЧАЛГАРИТЕ СЕ УПЛАШИХА......

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/4/21 19:33

    Никога повече герб, ще гласуваме за ИТН ! И дано потърси сметка на крадците!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/4/21 21:38

    Предсрочни избори ,да не се моли никаква подкрепа от ГЕРБ,БСП и ДПС,хората трябва масово да гласуват за новите партии

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/4/21 22:20

    Ние държавните служители бяхме зависими,но вече сме свободни затова - Само Слави!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/4/21 10:14

    До 22:20.Нема чедо останете си на място, вие не бяхте зависими преди да дойде тази власт бяхте;депесари и бесепари, след което юруш за да не изтървете кокала преминахте в герб. И сега ще се опитате пак да сте с силните на деня но този път ударихте на камък. В стаичката при гласуването защо не гласува за ИТН кой щеше да те разбере ама се надявахте че ще спечелите но не стана. Всички от държавния сектор бяхте в комисиите кажи че не си бил и не си гласувал за великата ви партия.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/4/21 10:14

    До 22:20.Нема чедо останете си на място, вие не бяхте зависими преди да дойде тази власт бяхте;депесари и бесепари, след което юруш за да не изтървете кокала преминахте в герб. И сега ще се опитате пак да сте с силните на деня но този път ударихте на камък. В стаичката при гласуването защо не гласува за ИТН кой щеше да те разбере ама се надявахте че ще спечелите но не стана. Всички от държавния сектор бяхте в комисиите кажи че не си бил и не си гласувал за великата ви партия.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/4/21 11:38

    При следавщи избори ОПГ-то ГЕРП+ДПС ще се срине!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/4/21 12:40

    Що бе, аз зная : български, цигански, турски и немски. Стават Четири езика. СТАНИСЛАВ Трифонов, къде ще ме назначите, в Кое Министерство. Искам в Горското.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/4/21 20:31

    tesi ednokletachni ot koi frizer sa?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.