Двама от експертите на „Има такъв народ“ - Юлия Чортленева и проф. Николай Радулов, бяха върнати от прага на 45-ото Народно събрание, а техните места заеха скандалните особи Александър Тодоров и Никола Кръстев. Това коментират пред 24rodopi.com активисти на партията на Слави Трифонов.

Юлия Чортленева, която е в експертния съвет на „Има такъв народ“, и която е областен лидер на партията в Кърджали и създател на структурите в региона, бе спечелила мандат като трета в листата в Плевен, но в последния момент изненадващо бе обявено, че вместо, в 45-ото НС ще влезе следващият в списъка - варненецът Александър Тодоров.

Чортленева мълчи какво точно се е случило. Но пък местни активисти са категорични, че „няма логика експертът да бъде отстранен за сметка на неизвестно за партията лице със скандално минало“.

„АФЕРА вече писа с удивление как „Има такъв народ“ е заложила на лицето Александър Тодоров във Варна, известно като „Дупката“, покрай директорствуването си в „Търговски дом“ АД, така наречената „варненска Дупка“ от времето, в което раздаваше бараки, павилиони и стъпваше „търговски“, гласи цитат от публикация за новия народен представител.

„За Александър Тодоров - Дупката, можем да споменем, че участва в няколко фирми, които никога не са имали дейност. Той също е представен, като икономист, но вероятно и той се води безработен. За него е известно, че дължи пари на много хора и често си има проблеми заради това с частни съдебни изпълнители“, пише водещ варненски сайт.

Скандално е и отпадането на проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР. Той трябваше да отстъпи депутатското си място на сина на собственик на фабрика за лютеница, който има сериозни проблеми със закона.

„Никола Кръстев стана депутат от 45-тото Народно събрание. Тихо, без някой да разбере, без да бъде дори забелязан в деня на откриването на парламента и дните след това. Така ще е докрая, защото ролята му е да осигури правосъдни индулгенции на скандалния си баща Христо Кръстев, а не, за да променя България“, пишат национални медии.

Новият депутат е син на собственика на костинбродската фирма за лютеница „Олинеза“ - Христо Кръстев, когото грозят 4 обвинения и 30 години затвор, ако обвинителният му акт най-накрая влезе в съда. Кръстев получи медийно внимание, след като прокуратурата го обвини, че е откраднал фирмата „Олинеза“ от бившите си съдружници с фалшиви подписи и документи.

Обвиненията срещу Кръстев са за използване на документи с невярно съдържание, за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, при което лишаването от свобода е до 30 години, за сключени неизгодни сделки и за укриване на данъци.

Във връзка със странното отпадане на Чортленева и проф. Радулов, за да станат скандални особи народни представители, активисти на „Има такъв народ“ са с лаконичен коментар: „Слави Трифонов ли ръководи партията или има втори властови център в нея!?“.

На снимките: Говори Никола Кръстев. Прецаканите проф. Радулов и Чортленева

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/4/21 10:50

    ИТН-калинка до калинка

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/4/21 11:00

    Добро утро роботи, че Слави къв е, мутра ! Как могат така лесно да се лъжат хората или ще им казвам вече лекторат, като на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/4/21 11:24

    Споко бе, имайте търпение. Скоро всичко ще си дойде на мястото и ще бъдат за добро. Който мисли, че няма по-незаменим от тези, които 12 години се гавреха с народа, значи тогава и надеждата е умряла вече.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/4/21 12:17

    Да обърнем внимание какви само кадри на Слави стават министри в ГЕРБ. Май скоро време пак ще има митинги в София, а може и в страната но този път ще бъдат с тояги и няма да се дават да ги бият и влачат по земята. До като преди години се смеехме и коментирахме румънците, след толкова години къде само избягаха напред и икономически и социално.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/4/21 12:21

    Боойко пак ше си вземе власта. Народът ще се осети, че Слави и сие са некъдърници

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/4/21 09:20

      Ей много прости хора са това герберите , колко пари открадна Слави от хазната ,че да е некадърник ,как го разбрахте това . Хем ви крадат ,хем пак ги искате , е наистина няма толкова прост народ!

      Изтриване
  6. Анонимен22/4/21 13:48

    Партията на слави има втори властови център- сарая .Това ,ако някой овчи мозък не го е разбрал той живее в друг измислен свят

    ОтговорИзтриване
  7. Защо се учудвате бе хора,ИТН-Има такива некадърници.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/4/21 08:49

    Парата прави играта.Който плаща той свири

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/4/21 08:50

    Всички паритири се управляват от развигор полите са артисти

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.